TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak'taki zehirlenme olayıyla ilgili Bakanlık'tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uşak’ta gıda zehirlenmesi sonucu rahatsızlanan kadın ve çocukların durumuyla ilgili bilgilendirme yaptı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 20:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Uşak'taki zehirlenme olayıyla ilgili Bakanlık'tan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Uşak’ta bulunan Kadın Konukevi’nde hizmet alan 5 kadın ve Çocuk Evleri Sitesi’nde hizmet alan 15 çocuk, yedikleri öğle yemeği sonucu zehirlendi.Gıda zehirlenmesi teşhisi ile toplam 20 kişi hastaneye kaldırıldı.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastanede serum takılarak ilk müdahalesi yapılan 5 kadın ve 15 çocuğun taburcu edildiği ve hayati tehlikesinin olmadığı duyuruldu. 

NUMUNE ALINDI

Ayrıca, gıda zehirlenmesi yaşayan kadınlar ve çocukların yediği öğle yemeği menüsünden numune alındığı belirtilen açıklamada, "İl Tarım Müdürlüğü ekipleri öğle yemek menüsünden tahlil için numune almak üzere kuruluşumuza yönlendirilmiştir. Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından kadın ve çocuklarımızın durumu yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Uşak Valisi Turan Ergün, hastanede tedavi görenleri ziyaret ederek, durum hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Ergün, ilk etapta 9 çocuğun karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye getirildiği söyleyerek, benzer şikayeti bulunan herkesin hastaneye sevkinin gerçekleştirildiğini belirtti. Vali Ergün, "Durumu takip ediyoruz. Çocukların durumu iyi. Allah'tan hayati tehlike olacak bir durum yok. Hepsine serum tedavisi yaptılar. Çocukların bir kısmı taburcu edilmişti ama gözlem altında tutulsun diye geri getirdik. Burada çocuk doktorlarımızın kontrolünde olacaklar" dedi.  

Tedavisi tamamlanan 5 kadının da hastaneden taburcu edildiğini kaydeden Vali Ergün, "Bu tür yerlerde çıkan yemeklerin 72 saat numunesi saklanıyor. 72 saat içindeki bütün yemeklerin numuneleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından alındı. Onlar da tahlile gönderildi. Geçmiş olsun diyorum çocuklarımıza" dedi. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.