TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dar gelirliye devletten 2.250 TL yardım parası! Başvuru şartına göre her haneye gelecek Haber

Dar gelirliye devletten 2.250 TL yardım parası! Başvuru şartına göre her haneye gelecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı için ihtiyaç sahibi aileleri desteklemek amacıyla 2.250 TL maddi yardım sağlayacak yeni bir sosyal yardım programının müjdesini verdi. Bu program, ailelerin hayat standartlarını yükseltmeyi ve ekonomik refahlarını artırmayı hedefliyor. 2024 YILINDA YENİ SOSYAL YARDIM PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelecek yıl hayata geçireceği yeni bir sosyal yardım paketi duyurdu. Bu kapsamlı program, 2.250 Türk Lirası değerindeki yardımıyla ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN BAŞVURU E-Devlet sistemi, vatandaşların yeni sosyal yardım programına başvurularını kolaylıkla yapabilmeleri için tasarlanmıştır. İlk olarak, kullanıcıların E-Devlet portalına giriş yapmaları ve “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesinden ilgili hizmetlere ulaşmaları gerekmektedir. Ardından, sosyal yardım başvuru sayfasına geçiş yaparak, prosedürü başlatabilirler. BAŞVURU SÜRECİNİN ADIMLARI Başvurular, “Yeni Başvuru” seçeneği ile başlatılacak ve form, dikkatli bir şekilde eksiksiz doldurulmalıdır. Bu aşamada, verilen tüm bilgilerin doğruluğu büyük önem arz eder. AİLE DESTEK PROGRAMI: GEÇMİŞTEN GELECEĞE 2022 yılında hayata geçirilen Aile Destek Programı, başlangıçta 12 ay süreyle planlanmış ve dört farklı gelir seviyesine göre ailelere destek olmuştur. Programın başarısının ardından, Bakanlık süreyi bir yıl daha uzatarak, Temmuz 2023’ten Haziran 2024’e kadar devam ettirme kararı almıştır. PROGRAMDAN KİMLER YARARLANABİLİR? Programa başvuracak bireylerin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmaları, Türkiye’de ikamet etmeleri, 18 yaşından büyük olmaları ve aile içinde kamu görevlisi bulundurmamaları gerekmektedir. Ayrıca, yurt dışında çalışanlar veya özel emeklilik sandıkları kapsamındaki kişiler bu programdan yararlanamazlar.

Aile Bakanlığı sosyal destek kutusunu açtı! Aylık geliri bu miktarın altında olanlara müjde Haber

Aile Bakanlığı sosyal destek kutusunu açtı! Aylık geliri bu miktarın altında olanlara müjde

Bakanlıktan büyük jest! 3 bin 500 TL’ye kadar ödeme yapılıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. BAKANLIKTAN DESTEK ÖDEMELERİ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi destek olmaya devam ediyor. Bakanlık destek ödemeleri için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden online olarak ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek yapılabiliyor. Destek ödemeleriyle ilgili belgeler ve şartlar Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden paylaşılıyor.  Bakanlık destek ödemelerinin yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlar gıda ve erzak paketleri, yakacak destekleri, doğalgaz ve elektrik faturası destekleri, kira desteği gibi destekler de veriyor. Kış aylarında doğalgaz faturalarının giderek artması sebebiyle verilen destekler vatandaşların cebini rahatlatıyor. Çocuğu eğitim gören ve sağlık giderleri için desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara da SED ödemesi yapılıyor. Aynı zamanda engelli, yaşlı, dul ve yetim vatandaşlara da destek ödemeleri yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara tek seferli 1250 TL ile 3 bin 500 TL aralığında da destek ödemesi yapılıyor. Destek ödemeleriyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşların maddi ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmesi ve maddi anlamda bir nebze de olsa rahatlamaları amaçlanıyor. 

PTT bayram öncesi başvuruları açtı! 6000 TL nakit destek o şartı sağlayana verilecek Haber

PTT bayram öncesi başvuruları açtı! 6000 TL nakit destek o şartı sağlayana verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 6 bin Türk Lirası tutarındaki finansal yardım programı, ekonomik zorluklarla mücadele eden hanelere büyük bir destek sunuyor. Ancak bu değerli destekten faydalanabilmek için, dar gelirli vatandaşların belirli kriterleri yerine getirmeleri gerekiyor. Bu destek programından yararlanmak isteyen vatandaşların, belirli bir gelir seviyesinin altında olduklarını resmi belgelerle kanıtlamaları gerekiyor. Ayrıca, başvuru yapacak kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen diğer şartları da karşılamaları gerekmektedir. E-DEVLET KAPISIYLA 6 BİN TÜRK LİRASI DESTEK BAŞVURULARI BAŞLADI! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği önemli bir destek programı, ekonomik zorluklar içindeki ailelere umut oluyor. Başvuruları başlayan bu program, dar gelirli vatandaşlara 6 Bin Türk Lirası değerinde yardım sunmayı hedefliyor. Destek programından yararlanmak isteyenler, kolayca başvuru yapabilecekleri E-Devlet Kapısı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler. T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak başvurularını tamamlayabilecek olan vatandaşlar, belirlenen kriterleri yerine getirmeleri durumunda destekten faydalanabilecekler. Önemli bir kriter olan kişi başı gelir limiti, minimum ücretin üçte biri miktarından daha düşük olmalıdır. Başvuruların onaylanmasının ardından ödemeler, önceden belirlenen tarihlerde yapılacak. Onay alan vatandaşlar, kimlikleriyle birlikte PTT şubelerine giderek destek ödemelerini alabilecekler. Bu yardım programı, özellikle ekonomik zorluklar içinde olan düşük gelir seviyesine sahip aileleri hedefliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı bu önemli destekten faydalanma şansına sahip olacaklar.

Yüksek kira ödemekten bunalanlara 5.500 TL kira yardımı! Dar gelirli vatandaşa müjde! Haber

Yüksek kira ödemekten bunalanlara 5.500 TL kira yardımı! Dar gelirli vatandaşa müjde!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı arasında yapılan iş birliği sayesinde, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yönelik önemli bir destek sağlanıyor. Kirada oturan ve herhangi bir düzenli gelire sahip olmayan, bununla birlikte sigortalı bir işte çalışmayan ve dar gelir oranına sahip olup, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için aylık 5.500 TL'ye varan kira destek yardımı kolaylığı sağlanacak. KİRA YARDIMINDAN YARARLANMAK İÇİN BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar için bazı şartlar gerekecek. Bu şartlar kapsamında hane başına düşen aylık gelir miktarı asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu çerçevede, kira yardımına ilişkin başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il/ilçe müdürlüklerine müracaat edilerek yapılabilirken veya Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın şubelerine bizzat müracaat edilerek yapılabilecek. Ayrıca kira yardım başvurularına e-devlet üzerinden de giriş yapılarak gerçekleştirilebilecektir. DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR İÇİN MADDİ RAHATLAMA SAĞLAYACAK Başvuru için gereken belgeler içinde kimlik belgesi, ikametgâh belgesi, gelir belgesi ve kira kontratının da bulunması gerekmektedir. Bu belgelerle birlikte başvuran dar gelirli kiracılar, maddi sıkıntılarına çözüm bulma konusunda önemli bir adım atmış olacaklar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinde, Alo 170 hattı veya Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nın internet sitesinden gereken bilgilere ulaşılabilir. Kira yardımına başvuru işlemleri için bu kanallar aracılığıyla kayıtlar gerçekleştirilebilir. Bu yardım programı sayesinde, dar gelirli ve yardıma ihtiyacı olan kiracılara sağlanan önemli bir destek kapsamında konut kirası maliyetlerini azaltmayı hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın bu iş birliği sayesinde, toplumun daha geniş kesimlerine etkili yardımlar sunma amacını taşınıyor. Aynı zamanda dar gelirli vatandaşlar için maddi rahatlama sağlamayı hedefliyor.

Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir? Haber

Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir?

Evlilik kredi uygulaması ile beraber başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak 150 bin Türk Lirası tutarında kredi desteği sağlanıyor. Faizsiz olarak verilen evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin Türk Lirası evlilik kredisinin başvuru şartları nelerdir? EVLENECEK GENÇ DESTEK PROJESİ Evlenecek genç destek projesi yürürlüğe girdi. Bu proje kapsamında aile kurma yolunda ilk adımı atılırken başvurusu onay alan gençlere 48 ay vadeli olarak ve 2 yıl geri ödemesiz bir şekilde 150 bin Türk Lirası tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanında aynı zamanda evlilik öncesi ve sonrasında eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak. EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI HANGİ İLLERDE GEÇERLİDİR? Bu proje pilot uygulama olarak Adıyaman ve Gaziantep'in sadece İslâhiye ve Nurdağı ilçesinde, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde geçerlidir. Evlilik faizsiz kredi başvuruları nasıl gerçekleştirilecek Evlilik kredisine başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası olan aile.gov.tr adresinden ya da e devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? Projeden yararlanmak açısından eşlerden birinin 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ya da Gaziantep’te Nurdağı ya da İslâhiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması gereklidir. Başvuru bu bölgede yaşayan kişi tarafınca gerçekleştirilmelidir. Faizsiz evlilik kredisine başvurmak açısından; Türkiye vatandaşı olmak 18 ila 29 yaşında ve 30 yaşından gün almamak Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi olunmaması Çiftlerin son 6 ay gelir ortalaması ve son aya ait olan gelir toplamının 2 asgari ücret tutarından fazla olmaması Başvuru tarihinin resmi nikah tarihine 2 ay ila 6 ay arasında kalmış olması Evlilik öncesi ve sonrasında sunmuş olunan evlilik eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanılması taahhüt edilmesi Af gelmiş olsa da devletin güvenlik durumuna Anayasal düzeni ve işleyişlerine, cinsel dokunulmazlık suçlarından uyuşturucu madde imal ya da ticareti hakkında karar ya da mahkumiyet kararının bulunmaması gereklidir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.