TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cildinizin cayır cayır yanmasını istemiyorsanız, bunları yaptıktan sonra sakın güneşe çıkmayın!

Cilt ve saç bakımına ilişkin her gün yeni bilgiler ortaya atılırken, yeni ürünler piyasaya çıkarılıyor. Uzmanlar cildinize bu uygulamayı yaptıktan sonra kesinlikle güneşe çıkmamanız gerektiğini söylüyor. Bakın o uygulama neymiş?

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 22:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cildinizin cayır cayır yanmasını istemiyorsanız, bunları yaptıktan sonra sakın güneşe çıkmayın!

GURBET YAVUKLU

Cilt bakımına ilişkin her gün ortaya atılan yeni bir bilgi, bir önceki bilginin doğruluğunu ortadan kaldırır nitelikte oluyor. Örneğin, geçmişte güneş kreminin esamesi bile okunmazken bugün güneş kremi ile ilgili her gün bir öncekinden farklı bir bilgi ortaya çıkıyor. Temel cilt bakımı günümüzde yerini pek çok ürünün kullanıldığı çok kapsamlı cilt bakımına bırakmış durumda. Çift aşamalı temizlik, tonik, serum, kimyasal peeling derken kişilerin kafası cilt bakımı konusunda bir hayli karışıyor.

BUNU YAPTIKTAN SONRA SAKIN GÜNEŞE ÇIKMAYIN

Günümüzün şu an için doğru bilinen cilt bakım bilgilerinden biri ise tanecikli peelingler yerine sıvı formdaki kimyasal peelingleri tercih etmek. Kimyasal peeling, cildin yenilenmesine yardımcı olup, ışıltılı bir cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olacak bir yöntemdir. Cildi canlandırmak, genç bir görünüm kazandırmak, görünüşünü iyileştirmek için bir veya birkaç kimyasal sıvının uygulanmasıyla derinin farklı derinliklerinde kontrollü hasar oluşturarak sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasına yardımcı olur. En sık kullanılan kimyasallar arasında alfa hidroksi asitler (AHA) (glikolik asit, meyve asitleri, laktik asit) ve  salisilik asit (beta hidroksi asitler (BHA) bulunur. Bu uygulama, sonucu itibariyle oldukça önerilse de uzmanlar kesin bir şekilde uyarıyor. Kimyasal peeling uyguladıktan sonra ardından güneş kremi uygulamadığınız takdirde kesinlikle güneşe çıkmayın. Uygulama sonrası cildinizi güneşten korumak cilt sağlığınız için çok önemli. Mümkünse bir süre güneşe çıkmamak, çıkmanız gerekiyorsa da güneş kremi uygulamak ve güneş kremini 2 saatte bir tazelemek cildinizin yanmaması için oldukça önemli. Aksi halde bu önlemleri almazsanız, cilt yanıkları ve cilt lekelenmeleri kaçınılmaz olacaktır.

cilt bakımı

KİMYASAL PEELİNG NEDEN UYGULANIR?

Kimyasal peeling, birçok dermatolojik hastalıkların tedavisinde sık sık kullanılan basit ve kolay uygulanabilir işlemler arasında yer alır. Güneş ve yanık gibi etkenlerin deride meydana getirdiği ince kırışıklar, güneşe ve yaşa bağlı oluşan lekeler, çiller, yüzdeki koyu renkli lekeler, hormonal veya gebelik lekeleri peeling ile tedavi edilebilir. Aktif sivilceler üzerinde iyileşme ve sivilce izlerinde düzelme etkisi bulunur. Bunun yanı sıra ciltte yağlanma ve gözenek görünümünde azalma konusunda da olumlu etki gösterir.

Ancak uyarmakta fayda vardır ki, bu tür asit içerikli ürünleri kullanmadan önce cilt doktorunuza danışmanız ve bu tarz ürünleri kullanmadan önce ürünler hakkında gerekli bilgileri edinmeniz son derece önemlidir. Bilinçsizce yapacağınız uygulamalar cildinizde istenmeyen sonuçlara neden olabilir. 

Kaç faktör güneş kremi kullanmalıyız?
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.