TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Hava sıcaklıkları azalıp sonbahar yüzünü usulca göstermeye başlamışken, sevdiklerinizle birlikte bu mevsimin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Türkiye’de birkaç lokasyonu sizler için listeledik. İşte onlardan 5 tanesi…

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Suratımıza vuran hafif rüzgar, kurumuş yaprak çıtırtısı, sıcak çikolata… Birçok kişinin gelmesini iple çektiği sonbahar nihayet kendisini hissettirmeye başladı. Soğuk kış mevsimi gelmeden önce tadını çıkaracağımız güzel havaların son demleri olan sonbaharda neler yapılır? Sizler için Türkiye’de sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz yerleri derledik. İşte onlardan 5 tanesi…

şavşat

KARADENİZ’İN GÖZDESİ ŞAVŞAT

Berrak gölleri, yeşilin pek çok tonunun bir arada bulunduğu yaylaları ve uçsuz bucaksız ormanları ile gözlerinizi kamaştıracak bir doğa manzarasına sahip olan bu lokasyon, gidip de geri dönmek istemeyeceğiniz yerlerden. Artvin iline bağlı olan bu ilçe, Artvin’e 71 kilometre uzaklıkta olup, Türkiye’nin sakin şehirleri arasında yerini almaktadır. Kartpostaldan çıkmış kadar eşsiz bir görüntüye ev sahipliği yapan Şavşat’ın en güzel yerlerinden birkaçını sizler için listeledik.

arsiyan-yaylası

Arsiyan Yaylası

İçerisinde 20 küçük 4 büyük göl bulunan Arsiyan Yaylası’nı diğer yaylalardan ayıran en önemli özelliği içerisinde barındırdığı kömür yatakları ve tuz madenleridir. Temiz havaya doyacağınız bu yerde doğa yürüyüşleri ayrı bir keyif verecektir.

kanyon

Cehennem Deresi Kanyonu

Dünyanın en büyük 2. Kanyonu olan Cehennem Deresi, Şavşat’a 42 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Maceracı ve doğa tutkunu tatilcilerin uğrak noktalarından birisidir.

satlel kalesi

Satlel Kalesi

Bağrat Krallığı döneminde inşa edilmiş olan Satlel Kalesi, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer almakta olup, kalenin günümüzde yalnızca burçları, surları ve silindir biçiminde 15 metre yüksekliğe sahip kulesi ayakta kalmıştır.

yedigöller

YEŞİLE DOYACAĞINIZ YEDİGÖLLER

Bolu’da konumlanan Yedigöller Milli Parkı, yemyeşil ağaçları ve heyelan sonucu meydana gelen gölleri ile ortaya çıkan manzarası sayesinde ziyaretçi akınına uğruyor. İster fotoğraf çekmek için, ister yürüyüş yapıp çadır kurmak için, isterseniz de balık tutmak için bu lokasyonu tercih edebilirsiniz. Bolu’nun Mengen ilçesinden ulaşım sağlayabileceğiniz bu eşsiz doğal harikaya, Ankara-İstanbul Karayolu’nun 152'nci kilometresinden Yeniçağ’a ve 190 kilometresindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşabilirsiniz.

safranbolu

TURİZMİN GÖBEĞİ SAFRANBOLU

Karabük ilinin turistik ilçesi olan Safranbolu, Ankara'ya 231 km ve Karadeniz'e 90 km mesafede yer almakta olup, Karabük ilçe merkezinin ise 8 km uzağında bulunmaktadır. Benzer örneklerine Beypazarı, Göynük, Taraklı, Odunpazarı ve Osmaneli gibi Türkiye'nin birçok yerinde rastladığımız Klasik Osmanlı kent mimarisine ait ev örnekleri Safranbolu’da da karşımıza çıkmaktadır. İsmini bölgede yetişen safrandan alan Safranbolu, 17 Aralık 1994 tarihinden bu yana Türkiye'de Dünya Miras Listesi'nde bulunan 19 kültürel varlıktan biri olarak yerini koruyor. Sahip olduğu tarihi dokusunu korumaya devam eden Safranbolu’da gezilecek en güzel yerlerden birkaç tanesini sizler için derledik.

safranbolu

Safranbolu Evleri

İlçe ve hatta şehir ile bütünleşerek oranın simgesi haline gelen Safranbolu evleri, yerli ve yabancı turistlerin şehre uğrama nedenleri arasında yer alır.

safranbolu kanyon

Tokatlı Kanyonu

Bir ucu Tokatlı Köyü’ne, diğer ucu ise Eski Çarşı’nın Gümüş Mahallesi’ne uzanan kanyonda kuş cıvıltıları eşliğinde şelale manzarası boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

su kemeri

İncekaya Su Kemeri

Altından Tokatlı Deresi’nin aktığı 116 metrelik 6 kemerli yapı, Safranbolu manzarasını seyredebileceğiniz en güzel yerlerden.

datça

KAFA DİNLEMENİN ADRESİ DATÇA

Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistler ile dolup taşan Datça, sonbahar mevsiminde de ayrı güzel. 1970 yılına kadar yalnızca deniz yolu ile ulaşımın mümkün olduğu Datça, sahip olduğu büyüklü küçüklü 52 koy ile dağınık bir yarımada şeklinde bulunmaktadır. Mavi bayraklı plajlarının ötesinde gerek tarihi yapıları gerek de doğa güzellikleri ile sonbaharda da ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Datça’ya en kolay, havayolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi feribot aracılığı ile de ulaşabilirsiniz. Bodrum’da yer alan Milas Bodrum Havalimanı, Datça’ya ulaşmanın en kolay yolu sayılabilir. Öte yandan Bodrum Marina’dan Datça’ya feribot aracılığı ile de geçebilirsiniz. Datça’nın en güzel yerlerinden birkaçını sizler için derledik.

knidos antik kent

Knidos Antik Kent

Deniz manzarasına karşı, Knidos Antik Kent’ten günümüzde geriye kalanları gezmesi sonbaharda oldukça keyifli olacaktır.

deveboynu feneri

Deveboynu Feneri

Biraz yorulmayı göze alıyorsanız sarp kayalıkların üzerine konumlanmış bu feneri uzaktan izlemek yerine, olduğu yere çıkmanızı tavsiye ediyoruz. Fenere ulaşana kadar yürüyeceğiniz yollar zorlu olsa da ulaştıktan sonra şahit olacağınız manzara eşsiz olacak.

şile

İSTANBUL’UN GÜNÜBİRLİK ROTASI ŞİLE

Metropol şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin günübirlik kaçamak yapmasına olanak sağlayan Şile, İstanbul’un bir ilçesi olup Karadeniz kıyısında yer almaktadır. Kalabalık şehrin beton yapılaşmasından sıyrılıp yeşil ve mavinin buluştuğu yerde kafa dinlemek isteyen kişilerin ilk tercihi olan Şile’de ziyaret edilecek birçok yer bulunuyor. Şile, Üsküdar’a 70 Km. Kadıköy’e 71 Km. Beşiktaş’a 71 Km. Taksim’e ise 78 Km. uzaklıkta yer alıyor. Günübirlik tatiller için biçilmiş kaftan olan Şile’de gezilecek birbirinden güzel yerler arasından birkaçını sizler için derledik.

şile kalesi

Şile Kalesi

Şile’nin sembolü haline gelmiş olan Şile Kalesi, Ocaklı Kalesi olarak da bilinir. Nefes kesen bir manzaraya ev sahipliği yapan Şile Kalesi, Cenevizliler tarafından yapılmış olup, daha sonra Osmanlılar tarafından da kullanıldığı biliniyor. Geçmişten günümüze gelen Şile Kalesi, restore edilerek yenilenmiş olup ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

kumbaba tepesi

Kumbaba Tepesi

Geçmişten günümüze kadar şifa dağıttığı bilinen Kumbaba Tepesi, sahip olduğu kırmızı ve turuncu tonlarındaki kumlarla birlikte her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Sağlık turizmine sağladığı katkının yanı sıra orada konumlanmış ve tarihte birçok yerde adı geçen Kumbaba Türbesi ile de görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.