TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Sonbahar kendisini yavaş yavaş hissettirmeye başlamışken, sevdiklerinizle birlikte bu mevsimin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz İzmir’de birkaç lokasyonu sizler için listeledik. İşte onlardan 5 tanesi…

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 09:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Hava sıcaklıkları git gide düşerken, sonbahar bizlere yaklaşmakta olduğunu usulca göstermeye başladı. Sonbaharda yağmur eşliğinde kitap okuyup kahve içmek de güzel bir seçenek ancak sizler için sonbaharın tadını sevdiklerinizle veya kendi başınıza doyasıya çıkarmanız için tercih edebileceğiniz İzmir’in çeşitli lokasyonlarını derledik. İşte detaylar…

behzat tepesi

Temiz havaya doymak için Balçova Behzat Tepesi

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Balçova Terapi Ormanı, oksijenden başınızın döneceği ve yeşile doyacağınız en güzel yerler arasında. Balçova Terapi Ormanı, içerisinde 3 farklı zorluk derecesi bulunan 3 farklı yürüyüş parkurunu barındırıyor. Bunlardan bir tanesi de Behzat Tepesi… İçlerinden zorluk derecesi en yüksek olan parkur Behzat Tepesi, 17 kilometrelik bir yürüyüş rotasını oluşturuyor. Bizce sonbaharda sevdikleriniz ile birlikte yanınıza aldığınız bir termos çay ya da kahve eşliğinde bu parkurda yürüyüş yapmak, şehrin stresi ve yorgunluğunu atmanın en güzel yollarından birisi olacak. Bu zorlu yürüyüş parkurunun sonunda sizleri harika bir İzmir manzarasının beklediğini söyleyelim. Kondisyonum o kadar iyi değil diye düşünüp orada yürümeyi göze alamıyorsanız Balçova Terapi Ormanı’nda yer alan ve zorluk derecesi daha düşük olan 1.Manastır ve 2.Manastır yürüyüş parkurlarını da tercih edebilirsiniz. Bu parkurlara ulaşmak için herhangi bir tabela bulunmamasıyla birlikte, oraya ulaşabilmek için terapi ormanının girişinden itibaren yer alan anayoldan sapmanız gerekmekte. Terapi Ormanı’na ulaşım ile ilgili bilgileri aktaracak olursak da; toplu taşıma ile ulaşım sağlayacak kişiler F.Altay’dan 969 No’lu otobüse binerek Balçova Termal Otel’e giden caddenin başında inerek otelin içerisinden bir süre yürüdükten sonra Terapi Ormanı’nın girişine ulaşabilirler. Şahsi aracı ile buraya gelmek isteyen kişiler ise İzmir merkezden Mithatpaşa Caddesi’ni takip ederek Narlıdere yönüne doğru ilerledikten sonra, Kipa AVM’yi geçip Vali Hüseyin Öğütçen Caddesi’ne döndüğünde o yol Terapi Ormanı’na ulaşmayı sağlayacaktır.

gürlek şelalesi

Şehrin içerisinde hayatın yoğun akışına bir mola vermek için Gürlek Şelalesi- Buca Kaynaklar

İzmir’in Buca ilçesine yaklaşık 11 km uzaklıkta yer alan Kaynaklar, şehrin kargaşasından uzaklaşmak isteyenlerin kolaylıkla ziyaret edebileceği lokasyonlardan. Kaynaklarda yer alan Gürlek Şelalesi, Çınaraltı Meydanı’na yaklaşık 4.3 kilometre mesafede bulunuyor. Özel aracınız ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkün ancak sevdiklerinizle temiz hava eşliğinde bu yolu yürümenizi ve şehrin stresini, bol oksijen ile bedeninizden uzaklaştırmanızı tavsiye ederiz. Gürlek Şelalesi, sevdiklerinizle çay/kahvenizi alıp sonbaharın tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerler arasında bulunuyor. Öte yandan yine Buca Kaynaklar’da bulunan Çınaraltı Meydanı’nda bir şeyler yiyip içip, hoş sohbet edebileceğiniz küçük işletmeler yer alıyor. Gürlek Şelalesi’nde yaptığınız hoş yolculuk sonrası burada bir şeyler yiyip içerek günü bitirebilirsiniz. Buca Kaynaklar’a kendi aracınızla ulaşabileceğiniz gibi otobüs ve dolmuş ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Tınaztepe’den 177 No’lu otobüs ile veya aynı güzergah üzerinden hareket eden dolmuşlar ile Buca Kaynaklar’a ulaşabilirsiniz.

kuş cenneti

Monoton buluşmalardan sıkılanlar için alternatif – İzmir Kuş Cenneti

Her buluşmada aynı aktiviteleri yapmaktan sıkılanlar için alternatif bir öneri sunuyoruz, kuş gözlemleyin. İlk başta kulağa tuhaf gelebilir ancak İzmir Kuş Cenneti, 289 çeşit kuş türü ve kış aylarında gözlemleyebileceğiniz yüz bine yakın su kuşunu konuk ederken flamingolara da ev sahipliği yapan bir lokasyon ve mutlaka görülmeye değer. Sonbaharda keyifli vakit geçirirken hep aynı şeyleri yapmak istemeyen kişiler için güzel bir seçenek olan Kuş Cenneti’nde kuşları izleyerek eğlenebilirsiniz. İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Kuş Cenneti, Çamalan Tuzlası’nda yer almakta olup, buraya kişisel aracınız ve toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız ile Kuş Cenneti’ne ulaşım sağlamak için Karşıyaka’dan sahil yolun boyunca ilerleyip, sahil yolundan Mavişehir’i geçtikten sonra Çiğli’ye yaklaştığınızda Çiğli Organize Sanayi Bölgesi kavşağından Kipa’nın olduğu yöne dönmeniz gerekli. O noktada yol üzerinde karşılaşacağınız tabelalar sizi Kuş Cenneti’ne ulaştıracaktır. Toplu taşıma ile ulaşım sağlayacak kişiler ise, Konak- Mavişehir güzergahında hareket eden otobüsleri kullanabilecekleri gibi Koza Sitesi’nden ESHOT 751 – SasaIı – Çiğli aktarma otobüsleri ile de bu lokasyona ulaşabilirler.

aşıklar şelalesi

Saklı kalmış doğal bir güzellik – Aşıklar Şelalesi

İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan Nebiler Köyü’nde bulunan Nebiler Şelalesi, diğer adıyla Aşıklar Şelalesi İzmir’in az bilinen güzellikleri arasında yer alıyor. Doğanın tadını yaz kış çıkarabilmenizin mümkün olduğu bu yeşili bol lokasyonda yazın şelalenin oluşturduğu küçük gölette yüzerek serinleyebilirken, sonbaharın tadını kamp ve trekking yaparak çıkarabilirsiniz. Ulaşmak için 86 basamak katetmeniz gereken bu şelalede akan su sesi eşliğinde huzuru bulacaksınız. Aşıklar Şelalesi’nin bulunduğu yerde yer alan Ağlayan Mağara’yı da gitmişken mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Aşıklar Şelalesi’ne ulaşım için, Dikili- Ayvalık Karayolu’nu takip edip Nebiler- Gökçeağıl Köyü tabelasından sağa dönmek gerekli. Sağa dönüş yaptıktan 3 kilometre sonra sizi Aşıklar Şelalesi tabelasını göreceksiniz. Bu yol üzerinden 800 metre daha devam ettikten sonra şelalenin içinde bulunduğu tesise ulaşmış olacaksınız.

karagöl

Doğanın tadını çıkarmak isteyenler için – Karagöl

Yamanlar Dağı’nın üzerinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı, uçsuz bucaksız çam ormanları ve nefes kesen manzaralı gölü ile birlikte adeta kartpostaldan fırlamış bir görüntü sunuyor. Bu eşsiz doğa manzarası eşliğinde piknik yapabilmeniz için özel piknik alanları, konaklayabilmeniz için kamp ve karavan alanları, ortak tuvaletler ve restoranlar yer alıyor. Sonbaharın tadını benzersiz Karagöl manzarasında kamp veya yürüyüş yaparak çıkarabilirsiniz. Karagöl Tabiat Parkı’na ulaşım için, Çanakkale yolundan ilerleyip Örnek Köy tabelasından saptıktan 25 kilometre sonra Karagöl’e varabilirsiniz. Yolların kötü olduğunu da ekleyelim. Karagöl Tabiat Parkı’na girişler 08:00 ile 20:00 arasında olup, günübirlik otomobil giriş ücreti 65 TL’dir. Mangal yakabildiğiniz bu lokasyonda kendi çadırınızı ya da karavanınızı getirdiğiniz takdirde konaklayabilirsiniz, bunun ücreti ise araç giriş ücreti, 1 çadır gece konaklama,dört kişiye kadar, elektrik, su, wc ortak kullanım bedeli de dahil 240 TL’dir. Kamp yapacak kişilerin saat 21:00’den önce giriş yapmış olması gerekmektedir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir'de sessiz ve sakin 7 kamp alanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.