TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En düşük maaş 22 bin lira oldu: Törende Başkan Sandal’dan iktidara rest

Bayraklı Belediyesi’nde bir süredir devam eden ve personele ek zammı içeren ek protokolde mutlu son yaşanırken taraflar bugün düzenlenen imza töreninde sözleşmeye imza attı. Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ‘ekonomik baskılar’ üzerinden iktidara rest çekti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 11:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En düşük maaş 22 bin lira oldu: Törende Başkan Sandal’dan iktidara rest

Temmuz ayında yapılan Toplu İşçi Sözleşmesi(TİS) ile işçi maaşlarında yüzde 20 oranında bir artış sağlayan Bayraklı Belediyesi’nde artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle azalan alım gücü dolayısıyla yeniden TİS süreci başlamıştı. Belediye ile DİSK 6 No’lu şube ile sürdürdüğü ek protokol görüşmeleri geçtiğimiz haftalarda tamamlanırken bugün anlaşmanın taraflarıyla protokol imza töreni düzenlendi.

Bayraklı Belediyesi’nde düzenlenen törene, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 6 Nolu Şube Başkanı Değer Yıldız ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin ile sendikada örgütlü işçiler katıldı.

Bin 214 çalışanı ilgilendiren ek protokol ile işçi maaşlarında yapılan zam oranı toplamda yüzde 42,5’a yükseltildi. Yapılan zamla birlikte Bayraklı Belediyesi’nde en düşük maaş 18 bin liradan 22.466 liraya yükseltildi. Yapılan anlaşmayla birlikte çalışanların erzak yardımlarına da iyileştirme yapıldı.

Törende yapılan konuşmalarda eleştiri okları ekonomi üzerinden iktidara yöneldi.

SANDAL: GERİ ADIM ATMAYACAĞIMIZI BİLİYORLAR

Törende konuşan Başkan Sandal, iktidara seslenerek “Bu sisteme karşı hep birlikte hareket edeceğiz. Çünkü biz faşizmin olmadığı bir dünya istiyoruz. O yüzden her alanda faşizme karşı mücadele ediyoruz bunun altında emek değerlerimiz var. İşçimize ve emekçimize duyduğumuz sevdamız var. Bu sevdadan bir adım olsun geri atmayacağız. Hangi tehditle gelirlerse gelsinler ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar ne kadar müfettiş gönderirlerse göndersinler kendi davasından ödün veren namerttir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Mustafa Kemal Atatürk söz konusu olduğunda geri adım atmayacağımızı onlar da biliyor. Biz onlar gibi değiliz biz, statlar yapıp Mustafa Kemal’in adını kaldırmıyoruz. Mutafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağımız siyasal iktidara bir kez daha duyuruyoruz” dedi.

bayraklı protokol (2)

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BOYNUMUN BORCUDUR”

Görev süreci boyunca vatandaşların ve emekçilerin hakkını savunmak için mücadele ettiğini belirten Sandal, “Belediyenin varlık nedeni kamuya hizmettir. Birinci işimiz bu. Bu belediyenin asli işi Bayraklılı yurttaşlara hizmet etmektir. Hani benim yakamda 6 ok var ya… O rozetin bize verdiği yetkiyle kimseyi kimseden ayırmadan, vatandaşlar arasında herhangi bir ayrıma girmeden vatandaşa hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Biz okullarda öğlen yemek dağıtacağız. Öğrencimizin babasının hangi partiden olduğu bizim umurumuzda değil. Bizim için önemli olan o çocuğun ihtiyacı. Biz ihtiyacı kime değil ihtiyacı olana götürüp götürmediğimizin derdindeyiz. İşimizi adaletle yapma derdindeyiz. Bunu yaparken de kamunun kaynağını doğru kullanmak lazım. Geldiğimizden bu güne… 4. Yılın sonundayız. Geldiğimiz günden bugüne diğer belediyelerle kıyaslandığında temel haklar noktasında, eşit işe eşit ücret konusunda Bayraklı Belediyesi bütün İzmir’e örnek bir belediyedir. Bunu da yakamızdaki 6 ok gerekçesiyle yaptık. Bundan sonra da yaşamın her alanında sizin dertlerinizi çözmek belediye başkanı olarak benim boynumun borcudur. İçinin hakkı ödenmeden bu belediyeden kimseye tek kuruş ödenmez” diye konuştu.

bayraklı protokol (4)

“BAYRAKLI’YI ANCAK VE ANCAK RÜYANIZDA GÖRÜRSÜNÜZ”

İktidarın, CHP’li belediyeler üzerindeki maddi baskılarının belediyeyi almaya yetmeyeceği restini de çeken Sandal, şunları söyledi; “Ben Bayraklı Belediyesi’nin İzmir’de çok istisnai olduğunu düşünüyorum. Bastırılan bir potansiyel. Şimdi atıp tutuyorlar ‘Ne yapıyorsunuz’ diye. Önümüzdeki ay ne yaptığımızı söyleyeceğiz. Bize ‘yatırım yapmayın’ diye belge geldi. Ona rağmen işlerimize devam ediyoruz. Halkın bankasından kredi alamıyoruz. Halkın bankası halkın belediyesine kredi vermiyor, tüpçüye veriyor. Kamu bankaları kamu kurumlarına kredi vermiyor. Şimdi de yeni yol bulmuşlar. Vergi dairesine taşınmazlara haciz koyup taşınmazların satılmasını engelliyorlar. Yani diyorlar ki ‘Biz enflasyonist bir ortam yarattık.’ Bu siyasal iktidar orta sınıf ve düşük gelirli vatandaşlarımızın cebinde ne var ne yoksa alıp bir grup tefecinin cebine koydu. Bizim mücadelemiz buna. ‘Bu enflasyonist ortamda mal sattırmam, kredi vermem. Sen de işçinin maaşlarını ödeyemezsin ben de belediyeni alırım’ diye düşünüyor. Kafa bu kadar. Ama biz ne olursa olsun ne vatandaşımızı ne de çalışanlarımızı mağdur edeceğiz siz de Bayraklı’yı ancak ve ancak rüyanızda görürsünüz. Ek protokol döneminde çok direndik. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Ama ben direnirken babamın parasını değil Bayraklı’nın parası için direndim. Çok güzel bir sözleşme süreci yürüttük. Mutluyuz. İmkânlarımızı zorlayıp sofranıza bir damla suyu fazla getirdiysek bu da bizim mutluluğumuz.”

SARI: BİZ O ELİ KIRARIZ, SOKAKLARI YAKARIZ

Önemli olanın bugünün değil yarının kazanımları olduğunu belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, kıdem tazminatına ilişkin iddialara sert çıkışarak “Pandemiden bu yana işçilerin ve emekçilerin geçinemediği bir süreçten geçerken örgütlü olduğumuz tüm belediyelerde ek protokollerle arkadaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirmeye çalıştık. Bu süreçte belediye başkanımız ve şubemize çok teşekkür ediyorum. 12 Eylül’de 12 Eylül cuntası bu ülkenin emekçilerinin üstünden tanklarla geçti. Cumhuriyetin en önemli iki değeri olan CHP ve Devrimci İşçi Sendikalarının kapısına kilit vurdu. Ama ikisi de yılmadı ve ayağa kalktı. Özgürlükleri, kadın haklarını savunmak için. Şeriatçılara, din üzerinden siyaset yapanlara karşı DİSK sokaklarda CHP Mecliste mücadele ediyor. Biz bedel ödedik. Biz, idamla yargılanırken ‘Siz assanız assanız ancak benim ceketimi asarsınız’ diyen bir gelenekten geliyoruz. Bugün yaptığımız yarın yok olacak. Bizim asıl buna karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Özellikle İller Bankası’ndan İzmir’in payının gönderilmemesi, yerel seçimlerde elini kolunu bağlamak için ellerinden geleni yapmaktır. Ekonomi Bakanı ‘Reel politikalara dönüyoruz' dedi. Kapitalist sistemlerde akılcı politikalar işçinin ve emekçinin hakkına göz diker. Kıdem tazminatımıza göz diktiler. Ama DİSK sokakta. Kıdem tazminatımıza hangi hırsız elini uzatırsa biz o elini kırarız, sokakları yakarız” ifadelerini kullandı.

bayraklı protokol (6)

YILMAZ: BAYRAKLI’YI GERİCİ YOBAZLARA KAPTIRMAYACAĞIZ

Törende konuşan DİSK 6 Nolu Şube Başkanı Yılmaz ise “Ülkemizdeki ekonomik koşullara baktığımızda bu ülkede 30-40 bin lira maaş alsanız bile insanca yaşama hakkına sahip değilsiniz. Çünkü mevcut iktidar yandaşlarının çıkarlarını korumaktan, 5’li çete ve tarikat şeyhlerinin borçlarını silmekten bu ülkenin emekçilerinin sorunlarını görmezden geliyor. Ülkede her yer yangın yeriyken bu süreçte belediye başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda kendisinin de katkısıyla hep birlikte Bayraklı Belediyesi işçilerinin maaşlarını iyi bir noktaya getirip Ocak ayına kadar nefes almalarını sağlayacak bir protokole imza attık yetiyor mu? Yetmiyor. Ama günün koşulların göre en iyisini elde ettik. Bu sendika bizim için bir sendika değil, kendi evimiz. Biz bu sendikaya, belediyemize ve belediye başkanımıza sahip çıkacağız. Herkes bilsin ki elimizde olanları yobaz iktidara teslim etmeyeceğiz. İşçiler olarak örgütleneceğiz ve Bayraklı’yı kimseye kaptırmayacağız” diye konuştu.

bayraklı protokol (5)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bayraklı’da ‘komisyon’ gerilimi: CHP’de çatlak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.