TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#zam

zam haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, zam haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zam hüsranı yaşayan emeklilere can suyu! SGK uzmanı emeklilere müjdeyi verdi Haber

Zam hüsranı yaşayan emeklilere can suyu! SGK uzmanı emeklilere müjdeyi verdi

Bildiğiniz gibi Ocak ayının gelişiyle beraber hem emeklilere hem de memurlara belirli oranlarda zam yapılmıştı. Emeklilere yapılan zam oranı %49,25 oranında kalırken bu durum emeklileri çok memnun etmedi. Hayat pahalılığından sürekli olarak şikayetçi olan emekliler için can suyu olacak bir açıklama yapıldı.  Ocak ayında yapılan zamla beraber en düşük emekli aylığı olarak 10.000 TL belirlendi. Fakat bu rakamlar hayat pahalılığına yeterli gelmemekle beraber günümüz şartlarında pek çok emekliyi tatmin etmemektedir. Özellikle evi kira olan emekliler ev kirası mı verecek yoksa geçimini mi sağlayacak bilemez oldu. Konuyla ilgili SGK uzmanı tarafından açıklama yapıldı.  Aylıkların Güncellenmesi Gerekiyor!  Emekli maaşlarına yeteri kadar zam yapılmaması ve emeklilerin de geçim sıkıntısı çekmesiyle beraber hemen her vatandaş tarafından alınan maaşlar sorgulanmaya başlandı. Emeklileri bir nebze de olsa rahatlatmak ve sorunlarını gidermek için maaşlarına biraz daha zam yapılması hatta maaşlarının güncellenmesi gerektiğine değinen SGK uzmanının açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.  SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklamada; Hükümet tarafından söylenen orta vadeli bir programa intibak adı veriliyor. Türkiye genelinde emekli aylıklarının güncellenmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Bu durum da tüm aylıkların güncellenmesi anlamına geliyor. Normal şartlarda TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre zam yapılsa sorun kalmayacak. Ama zamlar daha düşük oranlı olmakta. Bu sebeple de mutlaka düzenleme şart denildi. 

Milyonlarca sürücünün haberi bile yok! Benzin ve motorine bayram zammı ayarı geldi! Haber

Milyonlarca sürücünün haberi bile yok! Benzin ve motorine bayram zammı ayarı geldi!

Son dönemde Brent petrolünün fiyatlarında görülen artış, benzin ve dizel yakıtların maliyetini de etkiledi. Bu durum, akaryakıt istasyonlarında fiyatların yukarı yönlü bir düzeltme yaşamasına sebep oldu. En güncel rakamlara göre Brent Petrol’ün varil fiyatı 82 dolar düzeylerine çıktı. Bu yükseliş, akaryakıt sektöründe fiyat artışlarını harekete geçirdi. Ardı ardına gelen zamlar ve kamuoyunun tepkileri: 2024 yılında Özel Tüketim Vergisi’nde gerçekleştirilen ayarlamalar neticesinde, benzin, motorin ve LPG’nin litre başına fiyatlarında ciddi yükselişler meydana geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 31 kuruşa, motorinin litre fiyatı 2 lira 15 kuruşa ve LPG’nin litre fiyatı ise 1 lira artış gösterdi. Üst üste yapılan zamların ardından, motorinde iki, benzinde ise bir kez fiyat indirimine gidildi. ZAMLAR YENİDEN GÜNDEMDE Brent petrolün varil fiyatı 87 doları bulurken, bayram tatilinin ilk gününde benzin fiyatlarına 6 kuruş, motorin fiyatlarına ise 9 kuruş zam geldi. Bu artış, akaryakıt istasyonlarında hissedildi. Vatandaş yorumları: Yapılan zamlarla ilgili olarak bazı vatandaşlar “Tatilciler için sevinç zamanı” şeklinde yorum yaparken, yola çıkan ve zammı yolda öğrenenler “Üzgünüm Leyla” ifadesini kullandı. Brent petrol fiyatlarındaki bu tür dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyerek vatandaşların bütçesini sıkıntıya sokuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.