TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbaharda cildinizi nasıl hazırlarsınız? İşte cilt bakımında ihtiyacınız olan tüyolar!

Yaz mevsiminin yavaş yavaş sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, cildinizi son bahar mevsimi için hazırlamak ister misiniz? “Kesinlikle evet” diyorsanız eğer, Sonbahar cilt bakım ile ilgili tüyoları işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2023 01:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sonbaharda cildinizi nasıl hazırlarsınız? İşte cilt bakımında ihtiyacınız olan tüyolar!

Yazın, güneşten ve birçok etkenden dolayı kuruyan cildiniz eski canlı haline kavuşturmak istiyorsanız eğer, bu haberimiz tam olarak size göre tasarlanmış olabilir, çünkü haberimizin içeriğinde cilt bakımı ile ilgili önemli tüyoları bulabilirsiniz.

Güneşin verdiği zarardan taze meyveler sayesinde kurtulabilirsiniz!

Parlak ve pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmak için, vitamin ve mineral dengesi önem değeri taşırken, deri altı dokusunun nemlenmeye ihtiyacı olan A, C, E vitaminleri ile taze havuç, kayısı ve domateste bolca bulunan beta karotenin etkisi de çok önemli. Bu nedenle de, antioksidan değerleri yüksek olan vitaminler bilindiği üzere güneşin cilde verdiği zararları yok ederek, cilt hasarlarını onarmaya yardımcı oluyor. Cildinizi mevsim geçişlerinde taze meyve ve sebzelerle koruyabileceğiniz gibi, daha sağlıklı ve ışıltılı bir cilt isteyen her kişi, cildini uygun yöntemlerle nemlendirerek, doğru bakımı yapması gerekmektedir.

Cildinizi eski canlılığına kavuşturmak aslında çok kolay!

Canlı bir cilt için en önemli husus, nem oranı bu neden dolayı da, ciltteki nem oranı özellikle mevsimsel geçişlerde daha fazla artış gösteriyor. Bunun nedeni de yazın cilt UV ışınlarına maruz kaldığı için etkileniyor buda sonbaharda kararmış, bronzlaşmış, kurumuş ve hatta kırışmış bir cilt olarak geri dönüyor. Birde üstüne hava sıcaklığında yaşanan azalmada eklenince cildin içerdiği bulunan su miktarı da azalıyor. Tam olarak bu neden dolayı, özelikle sonbahar aylarında onarıcı özelliği yüksek olan spreylerin tercih edilmesi daha doğru bir tercih olacaktır.

Yazın güneşe maruz kalan cilt üzerinde ölü hücre tabakası kalınlaşarak, cildin tazelenme ihtiyacı artırmaktadır. Sonbahara girmeden cildin üzerinde bulunan ölü hücreleri temizleyerek doğal güzelliğine kavuşturmak için peeling önerilmektedir. Doğru peeling, tekniği ile ölü hücrelerden kurtularak, cildini daha taze bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Uzmanlar, peeling’in cildi daha parlak, daha sağlıklı bir görünüme kavuşturarak ışıltı kazandığını bildirmekte.

Yazın en büyük sorunu sıcak havalar olsa da güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan kişilerin cilt üzerinde, erken yaşlanma ve lekelere yol açacak özelliği sahip. Bu nedenden de dolayı güneşe maruz kalmadan önce güneş kremi kullanmak önem arz etmektedir. Güneş lekelerinden kurtulmak için en doğru işlemleri için leke tedavisinin uzman yardımı almak doğru bir karar olacak.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Cilt bakımı nasıl yapılır? Bunları okumadan güneşe sakın çıkmayın

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.