TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SKA’yı imzalayan ilk yayınevi oldu

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), Yayıncılar Sözleşmesi’ni Türkiye’de imzalayan ilk yayınevi olarak Günışığı Kitaplığı seçildi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SKA’yı imzalayan ilk yayınevi oldu

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Günışığı Kitaplığı, bir ilke imza attı ve ülkemizde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Yayıncılar Sözleşmesi’ni imzalayan ilk yayınevi oldu. Bu bağlamda Günışığı Kitaplığı, iklim kriziyle mücadelede bilgiyi çoğaltmayı, umudu yüceltecek yeni kitap koleksiyonuyla çocukların ve geleceğin yanında olmayı hedefliyor.

YAYINEVİ

SKA YAYINCILAR SÖZLEŞMESİ NEDİR?

SKA Yayıncılar Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler’le Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (IPA) işbirliğiyle hazırlandı. 2015’te kabul edilen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı (SKA), sağlıktan toplumsal cinsiyet eşitliğine, eğitimden inovasyona kadar çeşitli alanları kapsıyor. 17 amaç, dünya genelinde bu konulardaki çabaları harekete geçirmeyi, her türlü yoksulluğu sona erdirmeyi, eşitsizliklerle ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi ve tüm bunları yaparken kimseyi geride bırakmamayı öngörüyor.

NEDEN ‘İKLİM KRİZİ’ AMACI?

İklim değişikliğinin etkileri milyonlarca insanı yerinden ediyor, yoksulluğa ve açlığa sürüklüyor. Sağlık ve eğitim gibi en temel hizmetlere erişimlerini engelliyor, eşitsizlikleri artırırken çatışmaları körüklüyor. Günışığı Kitaplığı, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Amaçlar’ın 13. maddesi olan İKLİM EYLEMİ’ni gerçekleştirmeyi hedefliyor. Çünkü iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele etmek için acil eyleme geçmek, hem hayatları ve geçim kaynaklarını kurtarmak için bir zorunluluk hem de diğer hedefleri gerçeğe dönüştürmenin biricik anahtarı.

NELER YAPIYORUZ?

Günışığı Kitaplığı konuya dair yaptığı açıklamada ise şunlara yer verdi: “SKA Yayıncılar Sözleşmesi’ni Türkiye’de imzalayan ilk yayınevi olarak, düzenlediğimiz seminer ve konferanslarla sektörümüzü iklim eylemi konusunda bilgilendiriyor, örnekler yaratıyoruz. Yayınevimizin ve çalışanlarımızın faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonu azaltmak amacıyla sera gazı envanteri ve azaltım yol planı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu tarihsel sorumluluğu, yayıncılık sektörüne ve tüm paydaşlarına her vesileyle hatırlatıyor, bize katılmaya davet ediyoruz.” 

SKA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.