TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mandal: Türk Gençliği’nden mutluyum

Ege Üniversitesi rektörlüğünün düzenlediği tören ile TÜBİTAK(BİDEP) “2209 A/B Üniversite Öğrencileri araştırma Projeleri Destekleme Programı’’ndan kabul alan öğrencilerine kabul belgelerini takdim etti

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mandal: Türk Gençliği’nden mutluyum

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi düzenlenen tören ile TÜBİTAK(BİDEP) 2209 A/B Üniversite Öğrencileri araştırma Projeleri Destekleme Programı Belge Takdim Töreni gerçekleştirildi.

aysel1-1

Törene katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Gençliğinden umutlu olduğunu vurgulayarak, “Ege Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler içinden TÜBİTAK’a proje sunup, en fazla kabul alan üniversite oldu. Bu kapsamda projeleri kabul gören öğrencilerimize, projelerini hayata geçirmeleri için 6 bin lira maddi destekte bulunacağız. Bu programı diğer programlarda ayırt eden en büyük özellik, öğrencilerin bu programda bir projenin hem yürütücüsü aynı zamanda da yürütücüsü olmalarıdır. Bu iki sorumluluğu verdiğimiz başka bir lisans öğrencisi araştırma projesi daha yok. Bu sebeple projenin sağlamış olduğu kazanım hem yürütme anlamında hem de idari anlamda çok kıymetli” diye konuştu.

aysel3

“PROJEYİ İÇİN 6 BİN TL DESTEK”

Ege Üniversitesi öğrencilerinin sundukları projelerle TÜBİTAK’tan en çok kabul alan üniversitesi olmayı başardığını belirten Başkan Mandal, Ege Üniversitesi öğrencilerine ve akademik kadrosuna bu sebeple teşekkür etti. Ayrıca kabul alan proje sahiplerine, TÜBİTAK tarafından projelerin hayata geçirilmesi için 6 bin TL maddi destek verileceğini bildiren Mandal, yaptığı konuşmada: “Ege Üniversitesi, Türkiye genelindeki üniversiteler içinden TÜBİTAK’a proje sunup, en fazla kabul alan üniversite oldu. Bu kapsamda projeleri kabul gören öğrencilerimize, projelerini hayata geçirmeleri için 6 bin lira maddi destekte bulunacağız. Bu programı diğer programlarda ayırt eden en büyük özellik, öğrencilerin bu programda bir projenin hem yürütücüsü aynı zamanda da yürütücüsü olmalarıdır. Bu iki sorumluluğu verdiğimiz başka bir lisans öğrencisi araştırma projesi daha yok. Bu sebeple projenin sağlamış olduğu kazanım hem yürütme anlamında hem de idari anlamda çok kıymetli. Özellikle erken aşamada öğrencilerimizi projelere dahil etme yaklaşımı açısından en iyi olanağı vermeye çalışıyoruz. Ben geleceğe baktığım zaman bu projelerinde sayesinde başarmış olduğumuzu düşünüyorum. Bu kadar geniş bir kitlenin TÜBİTAK’la ilişkilendirilmiş olması büyük bir mutluluk” sözlerine yer verdi.

aysel4

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA GURURU”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise üniversitesinin öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirdiği konuşmasında: “Bizler Ege Üniversitesi olarak bu projeler sayesinde, daha çok çalışarak ve projeler üretiyoruz. Böylece ise ülkemize, bilime ve insanlığa karşı taşıdığımız sorumlulukları yerine getiriyoruz. Bu yılla birlikte 68 yıllık köklü bir geçmişe ve nitelikli akademik kadrosu ve güçlü bilimsel çalışmaları ile ülkemizin geleceğine değer katıyoruz. Cumhuriyetin 100 yılını, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi olma gururunu yaşıyoruz. Devletimizin kalkınma planındaki öncelikli alanlara yönelip araştırma ve geliştirme hareketlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

aysel2

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Ege Üniversitesi’nden özel gereksinimli çocuklar için iş birliği

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.