TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzede konutları için yeni satış kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminin ardından depremzedelere tahsis edilen Karabağlar Uzundere’deki 224 konutun 3. etabını da satışa çıkardı

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Depremzede konutları için yeni satış kararı

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere’de bulunan ve daha önce depremzedelere tahsis edilen deprem konutlarının üçüncü etabındaki konutları da satış vitrinine koydu.

Büyükşehir, 30 Ekim 2020’de meydana gelen deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için depremzedeleri, belediyenin mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki 224 konuta yerleştirmişti. Art arda yapılan uzatmalarla yaklaşık 2,5 yıl konutlarda ikamet eden depremzedelere tebligat gönderilmiş ve 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti.

TOPLAMDA 136 KONUTA SATIŞ KARARI

Konutların boşaltılma kararının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi etap etap Uzundere konutları için satış ihalesine çıkma kararı almıştı.

Geçtiğimiz aylarda 40 konuttan oluşan ilk bölümü ardından da 65 konuttan oluşan 2. Etap konutlarını da ihale yoluyla satışa çıkarmıştı.

Öte yandan; Büyükşehir, 31 konuttan oluşan 3. etap konutları için satış ihalesine çıkma kararı aldı. Satış vitrinine konulan taşınmazların muhammen satış bedelleri 1 milyon 659 bin lirayla 2 milyon 22 bin lira arasında değişirken satışların gerçekleşmesi durumunda belediyenin kasasına 54 milyon 953 bin lira girmesi bekleniyor. Satış ihaleleri 15 Haziran Perşembe günü Kültürpark 2 Nolu Hol’de gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.