TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Kılıç: “Murat Dağı’nın üstü altından değerlidir”

Murat Dağı Altın Madeni projesine karşı verilen mücadele sonuç buldu; Bakanlık ÇED olumsuz raporu verdi. Mücadeleye devam edeceklerini duyuran Vekil Kılıç, “Biz yine burada olacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milletvekili Kılıç: “Murat Dağı’nın üstü altından değerlidir”

Ege Bölgesinin bolluk ve bereket kaynağı, Gediz, Büyük Menderes, Susurluk, Porsuk gibi akarsuların doğduğu ve yaklaşık 15 milyon insanın su ihtiyacını karşılayan Murat dağı, madencilerden bir kez daha kurtuldu.

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ÇED olumsuz raporu verirken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Mücadelemiz devam edecek” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Vekil Kılıç, X platformu üzerinden şu mesajı verdi: “Murat Dağı Altın Madeni projesine karşı verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Bakanlık ÇED olumsuz raporu vermek zorunda kaldı. Ege ve İç Anadolu tarım havzasını besleyen bu bereketli toprakların, su kaynaklarının zehirlenmesine müsaade etmemiş olduk. Biliyoruz ki; bir süre sonra yine gelecekler… Biz yine burada olacağız. Mücadelemiz devam edecek. Murat Dağı’nın üstü altından değerlidir.”

NE OLMUŞTU?

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Kütahya İli Gediz, ilçesi İR:85899 Nolu ruhsatlı saha (Karaağaç Köyü) mevkiindeki firma tarafından yapılması planlanan İR:85899 NO'LU Yıldız Altın-Gümüş Madeni Kapasite Artırımı ve Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumsuz' kararı verilmiş olup; Kütahya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Halkın kantarına çıkıyor: Orman arazisine madende ‘ÇED kurnazlığı’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.