TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Veteriner hekimler şiddete karşı alana indi

Veteriner hekimlere karşı son zamanlarda artan şiddet olayları sebebiyle Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 56 Veteriner Odasınca bir basın açıklaması gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Veteriner hekimler şiddete karşı alana indi

Veteriner hekimlere karşı son zamanlarda, artan şiddet olayları sebebiyle Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 56 Veteriner Odasınca bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, meydana gelen şiddet olaylarının en büyük sebebi olarak, kanunen Veteriner Hekimleri korumaya yönelik bir yaptırım olmamasını gösterdi. Özkan, veteriner hekimlerin toplum sağlığına yönelik faydalarına ve buna rağmen kıymetlerinin bilmemesine değinerek “Veteriner hekimlere şiddet, topluma ve toplum sağlığına karşı şiddettir. bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık” dedi.

selim özkan

TOPLUM SAĞLIĞINA KARŞI ŞİDDETTİR

Veteriner hekimlerin hayatın her alanında topluma yararlı bir meslek dalını icra ettiğini vurgulayan Özkan, veterinerlerin hayatımızda olmaması durumunda sadece hayvan sağlığının değil insan sağlığının da tehlikeye gireceğine dikkat çekerek “Veteriner Hekimlere Şiddet, topluma ve Toplum Sağlığına Karşı Şiddettir. Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Veteriner hekimler koruyucu hekimlik hizmetleriyle salgınları önleyerek toplum sağlığını korurlar, hayvanların sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlarlar, gıda denetimleri ile toplumun sağlıklı güvenilir gıda tüketmesini sağlarlar, hayvan varlığını koruyarak hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların ekonomik hayvansal ürüne ulaşmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca insan sağlığı ya da hayvan sağlığında kullanılan aşı ve ilaçların geliştirilme süreçlerinde aktif rol oynarlar. Görüldüğü üzere veteriner hekimlik mesleği toplum sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı açısından yaygın etkileri olabilecek risklerin bertaraf edilmesinde en büyük bariyerdir” ifadelerini kullandı.

VETERİNER HEKİMLER DIŞLANMIŞTIR

Veteriner hekimlerin sağlık meslek gruplarınca dışlandığını ve veterinerlerin hakkı olan yasa ve ayrıcalıklardan yararlanamadıklarını söyleyen Özkan, bunların düzenlenmesi için bir Hayvancılık Bakanlığı kurulmasını gerektiğini belirtti. Veteriner hekimlerin diğer sağlıkçılara tanınan Sağlıkta Şiddet Yasası dışında bırakılmasına da tepki gösteren Özkan, “Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; Dünyayı bekleyen pandemiler, gıda krizi ve iklim krizi gibi sorunlar başta olmak üzere, risklerin bertaraf edilmesi, ülkemizin bu süreçleri en az zararla atlatması için alınacak tedbirlerin en başında, bu görevleri yapan veteriner hekimlerin can güvenliğinin ve iş güvencesi ile birlikte kamuda veteriner hekimlik otoritesinin güçlendirilmesi ve özlük haklarının iade edilmesi bulunmaktadır. Yaşanan süreç, biz veteriner hekimleri yıldırmış, bıktırmış ve artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanları için düzenlenen yıpranma payı, ek gösterge, maaş iyileştirmesi vb. tüm özlük hakları konularında ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nda veteriner hekimler kapsam dışı bırakılmış ve dışlanmışlardır. Meslektaşlarımız büyük umutlarla başladıkları mesleklerini bırakmakta, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Sağlık Hizmetleri Sınıfında tanımlanmıştır, vakit kaybetmeden gereği yapılmalı, veteriner hekimliğin hangi alanında olursa olsun yaptıkları hizmetlerle kamu sağlığımı koruyan tüm veteriner hekimler ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamına alınmalıdır” şeklinde konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÇEŞME’DE ARTAN ŞİDDET OLAYLARI ENDİŞE VERİYOR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.