TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de artan şiddet olayları endişe veriyor

Çeşme’de artan şiddet olayları yerli ve yabancı turistleri tedirgin ederken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇESTOB Başkanı Demir, “Çeşme’nin son yıllarda bu gibi mafyamsı olaylara konu olması tam anlamıyla felaket” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 06:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çeşme’de artan şiddet olayları endişe veriyor

Türkiye’de silahlı şiddet olayları gün geçtikçe artarken tatil cenneti Çeşme de bu durumdan nasibini aldı. Çeşme’de bir hafta arayla 2 farklı eğlence mekanına eli silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Çıkan olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi ise yaralandı. Özellikle turizm sektörünü etkileyen bu şiddet olayları yerli ve yabancı turistleri tedirgin ediyor.

YAKUP_İLKSES

Artan şiddet olaylarının Çeşme turizmine zarar verdiğini belirterek mafyamsı olayların son zamanlarda artış gösterdiğini belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Dileğimiz ve ısrarla isteğimiz, deniziyle, kumuyla, havasıyla ve tüm güzellikleriyle Türkiye, hatta dünya turizmine hizmet veren bu güzel ilçemizde eli kanlı insanların hiçbir şekilde buraya gelip yatırım yapmasına, mekân açmasına izin verilmemesidir” dedi.

ÇEŞMEE_İLKSES

ÇEŞME TURİZMİNİ KALBİNDEN VURDU

Yaşanan şiddet olaylarının Çeşme turizmine darbe vurduğunu olayların önüne geçilmediği takdirde ülkeye ciddi ekonomik katkı sağlayan sektöre zarar vereceğini ifade eden Demir, “Yabancı turistler geçtiğimiz yıllarda ülkemize terör olayları sebebiyle gelmek istemiyordu. Pandemi sürecinden sonra bu durumu toparladık ve turizm sektörü yeniden hareketlendi. Fakat son yaşanan şiddet olayları maalesef çok üzücü, hatta çok yıpratıcı. Çeşme’nin son yıllarda bu gibi mafyamsı olaylara konu olması tam anlamıyla felaket. Artan şiddet olayları Çeşme turizmini kalbinden vurdu. Çeşme’de yatırımı olan, yaşayan ve tatil yapan herkesi derin üzüntüye sokmuş ve Çeşme’nin turizmdeki geleceğini ipotek etmiştir. Bu olaylar maalesef ilk değil. Son birkaç yıldır benzeri ve tekrarları yaşanmakta. Dileğimiz ve ısrarla isteğimiz, deniziyle, kumuyla, havasıyla ve tüm güzellikleriyle Türkiye, hatta dünya turizmine hizmet veren bu güzel ilçemizde eli kanlı insanların hiçbir şekilde buraya gelip yatırım yapmasına, mekân açmasına izin verilmemesidir” diye belirtti.

MEKAN_İLKSES

CEZALAR CAYDIRICI OLMALIDIR

Bu tür olayların son bulması, Türkiye ve Çeşme’nin daha fazla adının kirlenmemesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Yaşanan olayları göz ardı edersek Çeşme’mize yazık etmiş oluruz. Ülke ekonomisi için ciddi gelir kaynağı olan turizm sektörünün bu tür olaylarla lekelenmesinin önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun için de açılan mekanlara ruhsat veren ilgili kuruluşlar, turizm sektöründe işinin ehli  kişilere ruhsat vermelidir. Kontrolleri sık sık yapılmalıdır. Çıkan olayların ardından ise idari makamlar tarafından ciddi yaptırımlar uygulanmalı ve cezalar caydırıcı olmalıdır” açıklamasında bulundu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Çeşme ‘de eğlence mekanında silahlı kavga çıktı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.