TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkenin artık Valisi de yoksul!

Türkiye'de artan hayat pahalılığı sebebiyle son açıklanan yoksulluk sınırı rakamları ülkenin önemli makamlarından biri olan Valilerin maaşlarını yakalamak üzere

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ülkenin artık Valisi de yoksul!

KEMAL ÖZKURT - ÖZEL HABER

Türkiye'de yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle her ay açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı düzenli olarak yükselmeye devam ediyor. Son olarak Mayıs ayında açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı rakamları ülke ekonomisindeki kötü gidişatını görmeye yetiyor. Bu artışların ciddiyetini anlamak için ise ülkemizin önemli makamlarından biri olan Valilik makamında görev yapan temsilcilerin 43 bin TL'lik maaşlarının,  33 bin 750 TL olarak açıklanan yoksulluk sınırı rakamlarının arasındaki farkın günden güne azaldığına bakarak görebiliriz. 

VALİLER YOKSULLUK SINIRINA ÇOK YAKIN

Türkiye'de şu anda görev yapan bir Vali ortalama 43 bin TL aylık maaş almaktadır. Son açıklanan yoksulluk sınırı ise 33 bin 750 TL. Geçtiğimiz aylarda açıklanan açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına bakıldığına ise bu rakamların her ay ortalama 2 bin TL oranında arttığını görebiliyoruz. Ülkede bu veriler aynı şekilde yükselmeye devam ederse, bundan yaklaşık 3 - 4 ay sonra artık Valilerin de yoksulluk sınırının altında kalması kaçınılmaz bir durum olacak. 

İzmir İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği Başkanı Nesibe Gençer

"DEVLETİN KARİZMASI ÇİZİLİYOR"

Açlık ve yoksulluk sınırı verilerinin bu düzende yükselmesinin devlet mekanizmasını temsil eden makamlarda bulunan Valilerin maaşlarının yoksulluk sınırına yaklaşmasını, "Devlet karizmasını çizdiriyor" şeklinde değerlendiren İzmir İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği Başkanı Nesibe Gençer, "Yeni açıklanan asgari ücret şu anda bile yoksulluk sınırının 3 katı altında. Devlet te o kadar yoksullaşmış ki artık Valiler bile yoksul, emekçi sınıfına katılmak üzere. Valiler bu durumdayken diğer halk kesimi, emekçiler ve kamu çalışanlarının durumu daha vahim durumda. Ülkemizde maalesef orta sınıf kaybolmuş durumda. Makas çok açılmaya başladı ve zenginler çok zenginleşirken, fakirler daha da fakirleşmeye başladı. Hal böyle olunca da Valilik makamında bulunan kişiler de önceden bir nebze olsun zengin kısımda bulunurken şu anda yoksul kesimin arasına karışmak üzere" ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.