TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimden önce verilen sözler tutulmadı

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi hakkında konuşan Başkan Beypınar “Emeklilere seçimden önce verilen sözler vardı ancak tutulmadı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 06:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçimden önce verilen sözler tutulmadı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER

Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri bu yıl bin 100 liradan 2 bin liraya yükseldi. İkramiyeyi yetersiz bulduklarını söyleyen emekliler, Kurban Bayramı’nda alacakları 2 bin liranın ne kurbanlık almaya ne de bayram harçlığı vermeye yeteceğinden yakındı. DİSK Emekli- Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, “En düşük kurbanlık bile 7-8 bin liradan başlıyor. Bizim istediğimiz; asgari ücret baz alınarak ikramiye verilmesi” ifadelerini kullanırken Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar ise emeklilere verilen bayram ikramiyesi hakkında “Bugün bırakın kurbanlığı 2 bin lirayla tavuk kanadı zor alırsınız. Emekliler olarak sıkıntımız çok büyük. Emeklilere seçimden önce verilen sözler vardı ancak tutulmadı” açıklamasında bulundu.

SABAHATTİN YEŞİLTEPE

EMEKLİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ

DİSK Emekli- Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin, emeklileri gülünç duruma düşürdüğünü vurguladı. Yeşiltepe “Emekli ikramiyeleri yeterli bir seviyede değil bizim verdikleri sadakanın ötesinde. Bırakın kurban almayı çocuklarımıza, torunlarımıza bayram harçlığı verecek düzeyde bile değil. Ayrıca bu ikramiye bayram ikramiyesi değil de emekli ikramiyesi olarak değerlendirilmesini istiyoruz çünkü enflasyon almış başını gidiyor. Bu kapsamda bayram ikramiyelerinin gülünç duruma düşürülmesi bizi çok rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.

zekeriya beypınar

2 BİN LİRAYLA TAVUK KANADI ZOR ALIRSINIZ

Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar ise emeklilerin en az 15 bin lira emekli ikramiyesi alması gerektiğini ancak o şekilde ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Başkan Beypınar, “Emekli ikramiyesi yeterli değil. Verilen 2 bin lirayla emekli hiçbir şey yapamaz ama devlet böyle istedi böyle verdi. İkramiyenin 15 bin olması lazım ki hiç olmazsa emekli bir ihtiyacını görsün. Çok zor durumdayız. Bugün bırakın kurbanlığı 2 bin lirayla tavuk kanadı zor alırsınız. Emekliler olarak sıkıntımız çok büyük. Emeklilere seçimden önce verilen sözler vardı ancak tutulmadı. Emekliye ve ikramiyeye zam yapılacak denmişti ama ne oldu emekli ikramiyesine bin lira bile zam verilmedi. Enflasyona gelece olursak yüzde 15 civarında deniliyor. Fakat ben buna inanmıyorum. Bugün gidin pazara taze fasulye bile 40 lira” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.