TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#bayram ikramiyesi

bayram ikramiyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, bayram ikramiyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri: Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Haber

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri: Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenen ikramiyeler, geçtiğimiz yıl 2'şer bin lira olarak gerçekleşmişti, toplamda 4 bin lira. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesine yönelik taleplerde bir artış olması durumunda hükümetin bu konuda adım atmaya hazır olduğunu belirtti, "Bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" dedi. Bu açıklama ile birlikte emekliler Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Sorusuna cevap aramaya başladı. EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emeklilerin bayram ikramiyesinde yüzde 50'lik bir artışla ödemenin 3 bin lira olarak belirlendiğini duyurdu. Bu karar, emekliler arasında beklentilere cevap niteliğinde olup, bayram öncesi maddi destek sağlayacak. BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK? Bu yıl 10 Nisan'da başlayacak olan üç günlük Ramazan Bayramı öncesinde, emeklilere bayram ikramiyeleri verilecek. Emeklilere bayram öncesi maddi destek sağlamak adına, 1-9 Nisan tarihleri arasında ikramiye ödemelerinin hesaplara geçmesi planlanıyor. BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile hak sahiplerine bayram ikramiyesi verileceğini duyurdu.

Emekli bayram ikramiyesi için gözler ödeme tarihlerinde Haber

Emekli bayram ikramiyesi için gözler ödeme tarihlerinde

Emekli Bayram ikramiyesi yılda 2 kere alınmaktadır. İkramiyelerin alınacağı resmi tarihler bayramlara göre değişse de alınacağı Bayramlar bellidir: Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 defa alınır. Bu ikramiyeler emekli maaşına ek olarak verilir. Peki, emekli bayram ikramiyelerinden kimler yararlanabilir? Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte tüm merak edilenler... Emekli Bayram İkramiyesinden Kimler Yararlanabilir? Emekli bayram ikramiyesinden tüm emekliler yararlanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK emeklisi, dul yetim aylığı, vazife malullüğü, yaşlılık aylığı ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik aylığı alan kişilere ödenecektir. Ayrıca; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, muharip gaziler, terörden zarar gören siviller ve şampiyon sporcular bu zamdan yararlanacaktır. Bunların dışında dul ve yetim aylığı bayram ikramiye ödemesi hak ediş oranına göre yatacaktır. Bu hak ediş oranları ise şu şekildedir: Yüzde 75 ise 2250 TL, yüzde 50 ise 1500 TL ve yüzde 25 olan kişilere ise 750 TL emekli bayram ikramiyesi yatacaktır. Emekli Bayram İkramiyesi Ne zaman Ödenecek? Emekli bayram ikramiyesi 2022 yılında 1100 TL’ydi. 2023 yılında ise gelen zamlarla birlikte 2 bin liraya yükseldi. 2024 yılında ise emekli bayram ikramiyesi alacak kişileri sevindirecek bir haber geldi. Yüzde 50 zam oranıyla birlikte 2024 emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseldi. Bu açıklamadan sonra herkes ne zaman ödeneceğini merak etmeye başladı. Ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı’nın olduğu tarihlerde yapılmaktaydı. Bu yüzden gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Bayram ikramiyeleri bayramdan bir hafta önce hesaplara geçiyor. Senede iki defa ödenecek olan bayram ikramiyeleri tarihi ise şu şekildedir: Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde olduğu için bayram ikramiyeleri 1 ile 9 Nisan tarihi arasında hesaplara geçmesi bekleniyor. Kurban Bayramı ise 16 Haziran tarihinde olduğundan dolayı 10 ile 15 Haziran tarihleri arasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

Seçimden önce verilen sözler tutulmadı Haber

Seçimden önce verilen sözler tutulmadı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri bu yıl bin 100 liradan 2 bin liraya yükseldi. İkramiyeyi yetersiz bulduklarını söyleyen emekliler, Kurban Bayramı’nda alacakları 2 bin liranın ne kurbanlık almaya ne de bayram harçlığı vermeye yeteceğinden yakındı. DİSK Emekli- Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, “En düşük kurbanlık bile 7-8 bin liradan başlıyor. Bizim istediğimiz; asgari ücret baz alınarak ikramiye verilmesi” ifadelerini kullanırken Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar ise emeklilere verilen bayram ikramiyesi hakkında “Bugün bırakın kurbanlığı 2 bin lirayla tavuk kanadı zor alırsınız. Emekliler olarak sıkıntımız çok büyük. Emeklilere seçimden önce verilen sözler vardı ancak tutulmadı” açıklamasında bulundu. EMEKLİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ DİSK Emekli- Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin, emeklileri gülünç duruma düşürdüğünü vurguladı. Yeşiltepe “Emekli ikramiyeleri yeterli bir seviyede değil bizim verdikleri sadakanın ötesinde. Bırakın kurban almayı çocuklarımıza, torunlarımıza bayram harçlığı verecek düzeyde bile değil. Ayrıca bu ikramiye bayram ikramiyesi değil de emekli ikramiyesi olarak değerlendirilmesini istiyoruz çünkü enflasyon almış başını gidiyor. Bu kapsamda bayram ikramiyelerinin gülünç duruma düşürülmesi bizi çok rahatsız ediyor” şeklinde konuştu. 2 BİN LİRAYLA TAVUK KANADI ZOR ALIRSINIZ Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Beypınar ise emeklilerin en az 15 bin lira emekli ikramiyesi alması gerektiğini ancak o şekilde ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Başkan Beypınar, “Emekli ikramiyesi yeterli değil. Verilen 2 bin lirayla emekli hiçbir şey yapamaz ama devlet böyle istedi böyle verdi. İkramiyenin 15 bin olması lazım ki hiç olmazsa emekli bir ihtiyacını görsün. Çok zor durumdayız. Bugün bırakın kurbanlığı 2 bin lirayla tavuk kanadı zor alırsınız. Emekliler olarak sıkıntımız çok büyük. Emeklilere seçimden önce verilen sözler vardı ancak tutulmadı. Emekliye ve ikramiyeye zam yapılacak denmişti ama ne oldu emekli ikramiyesine bin lira bile zam verilmedi. Enflasyona gelece olursak yüzde 15 civarında deniliyor. Fakat ben buna inanmıyorum. Bugün gidin pazara taze fasulye bile 40 lira” dedi.  

Bayraklı Belediyesi'nden maaş ve ikramiye müjdesi Haber

Bayraklı Belediyesi'nden maaş ve ikramiye müjdesi

Törende birlik ve dayanışma mesajları veren Başkan Sandal, tüm çalışanların maaşlarının, bayram ve 1 Mayıs ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplarına yatırıldığını söyledi. Sandal, “Biz büyük bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz. Bizim önceliğimiz her zaman alın teriyle hizmet üreten çalışanlarımızdır” dedi. Belediyenin ana hizmet binası bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Başkan Serdar Sandal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Demokrat Parti Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Emin Erener, Saadet Partisi Bayraklı İlçe Başkanı İzzet Kırlı, Gelecek Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Ersin Ketenci, TÜMBELSEN 2 No’lu Şube İşyeri Temsilcisi Sevim Altındağ, Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, DİSK Genel İş 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı. Etkinlikte çalışanlar davul, zurna eşliğinde halaylar çekti. "ÇALIŞANIMIZIN YANINDAYIZ" Törende konuşan Başkan Serdar Sandal, “Bizi diğer belediyelerden ayıran özelliğimiz, tüm zorlu şartlarda birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız. Bunu pandemide ve depremde yaşadık. Tüm çalışanlarımızla ve bütün gücümüzle sahada birlik içindeydik. Bu çalışanlarla birlikte Bayraklı’ya hizmet etmek bana gurur veriyor, güç veriyor. Biz büyük bir aileyiz ve bu birliğimizi daima sürdüreceğiz. Huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeniz için tüm çalışanlarımızın maaşlarını bayram ikramiyelerini ve 1 Mayıs ikramiyelerini hesaplara yatırdık. Güzel günlerde harcayın. Kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, birleşerek ve büyüyerek birliğimizi sürdüreceğiz. Emeğin ve alın terinin yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan Bayramı'mız kutlu olsun” diye konuştu. Birlik ve beraberlik mesajları veren sendika temsilcileri de işçilerin haklarının korunması ve savunulmasında dayanışma içinde hep birlikte emek mücadelesini sürdüreceklerini belirterek tüm çalışanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. İHA

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde... Haber

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Detaylar haberimizde...

'Nisan emekli maaşı ne zaman yatacak, zamlı bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek' sorusu yanıt buldu. Emeklilik hakkı kazanmış tüm EYT'liler dahil tüm ödemeler Ramazan Bayramı öncesi ödenecek. En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 7500 TL olurken, yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyesi de yüzde 82 artışla 2000 TL olarak belirlendi. NİSAN EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? En düşük emekli maaşı 2023 yılında 3500 TL'den yüzde 114'ün üzerinde artışla 7500 TL olarak belirlenirken, yılda 2 kez verilen bayram ikramiyesi de yüzde 82 zam alarak 2000 TL oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Nisan emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri için ödeme tarihlerini yayımladı. 2023 yılı Nisan ayı için; SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri; Tahsis numarası son rakamı 9,7,5,3 yani ödeme günü ayın 17, 18, 19, 20 olanların 14/04/2023 tarihinde, Tahsis numarası son rakamı 1,8,6 yani ödeme günü ayın 21, 22, 23 olanların 15/04/2023 tarihinde, Tahsis numarası son rakamı 4,2,0 yani ödeme günü ayın 24, 25, 26 olanların 16/04/2023 tarihinde, BAĞKUR kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri; Tahsis numarası son rakamı 9,7,5,3,1 yani ödeme günü ayın 25 ve 26 olanların 17/04/2023 tarihinde, Tahsis numarası son rakamı 8,6,4,2,0 yani ödeme günü ayın 27 ve 28 olanların 18/04/2023 tarihinde, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19/4/2023 tarihinde ödenecek EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMESİNDEN EYT'LİLER DE FAYDALANACAK EYT düzenlemesi Mart ayı başında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve hak sahiplerinin başvuru süreci başladı. Mart ayı içerisinde emeklilik başvurusu yapan EYT'lilerin maaşları 1 Nisan'dan itibaren bağlanacak. Yani Mart ayı içerisinde başvurusunu yapan EYT'liler Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi emekli bayram ikramiyesi hak edişi almış oldu. 1,6 MİLYONU AŞKIN EYT'Lİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2 milyon 250 bin EYT'liden Mart ayında 1,6 milyonu aşkını emeklilik başvurusu gerçekleştirdi. Emekli Sandığı'na tabi 400 bini aşkın memur bulunuyor. Memurların birçoğu emeklilik başvurusu gerçekleştirmedi. Emeklilik işlemleri ve emekli maaşı hesaplaması tamamlanan EYT'liler yukarıda belirtilen tarihlerde ödeme alacak. Mart ayında başvurusunu gerçekleştirmiş ama işlemleri henüz tamamlanmamış EYT'lilerin ise hak kaybı kesinlikle olmayacak. 1 Nisan tarihinden itibaren tüm hak edişlerini alacaklar. Yani EYT'linin emekli maaşı örneğin Mayıs'a yetişiyorsa; bu ayda geçmiş Ramazan Bayramı ikramiyesini alacak. NİSAN AYI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK? Şehit yakınları ve gaziler SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar Ölüm aylığı alanlar Şeref aylığı alanlar Geçici köy korucuları Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri Şampiyon sporcular Terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri SABAH

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Yeni zamlı maaşlar ne kadar oldu? Tüm emekliler zamlardan faydalanabilecek mi? Haber

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Yeni zamlı maaşlar ne kadar oldu? Tüm emekliler zamlardan faydalanabilecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, en düşük emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyeleriyle ilgili detayları açıkladı. Bakanlık, yeni zamlı maaşların Nisan ayında 7 bin 500 TL olarak ödeneceğini ve 8,8 milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacağını belirtti. Yeni taban maaşlar ağırlıklı olarak SSK ev Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Memur emeklilerinde en düşük maaş 7.500 TL'nin üzerinde olduğu için orada değişiklik beklenmiyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oluyor 2019 yılında 1.000 TL olarak getirilen emekli alt sınır aylığı 2020 yılında 1500 TL’ye, 2022 yılı Ocak ayında 2 bin 500 TL’ye yükseltildi. 2022 yılı Temmuz itibarıyla 3 bin 500 TL’ye, 2023 yılı Ocak itibarıyla da 5 bin 500 TL’ye yükseltildi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 5 bin 500 TL olan emekli alt sınır aylığı tutarının 2023/Nisan ödeme döneminden itibaren yüzde 36,36 artışla 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı Aralık 2022’ye göre yüzde 114,3 artırılmış olacak.2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7 bin 500 TL olarak ödenecek ve 8,8 milyon emekli bu düzenlemeden yararlanacak. Bayram ikramiyesi Nisan ayında 2 bin TL olarak ödenecek 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesinin bayram öncesi nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesinin ise yine bayram öncesi haziran ayı içerisinde ödeneceği öğrenildi. 2 bin TL bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında, iş kazası geliri alanlara sürekli iş göremezlik derecesi oranında ödenecektir. Bayram ikramiyesi emekliliği hak edenin dosyasında birden fazla hisse oranında gelir ve aylık alanlara da en fazla hangi dosyadan ödeme yapılacak ise o dosyadan ödenecektir.  2018 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1000’er TL olarak ödenmeye başlanılan bayram ikramiyesi 2021 yılında 1100 TL’ ye yükseltildi. Yeni düzenleme ile bu tutar yüzde 82 artışla 2 bin TL’ye yükseltildi. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar da dahil olmak üzere 15,6 milyon emekli yararlanacak. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.