TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EŞİK’ten eşit, özgür bir yaşam hayali

Bakan Göktaş’ın nafakaya dair açıklamalarının sürpriz olmadığını belirten EŞİK, “Eşit, özgür bir yaşam hayalimizden vazgeçmeyeceğimizin altını bir kez daha çiziyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 11:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EŞİK’ten eşit, özgür bir yaşam hayali

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 26 Temmuz Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddeti önlemek kararlılığından bahsederken, kadınlara karşı ekonomik şiddet anlamına gelen nafaka hakkını sınırlandırmanın adil olacağını kaydetti. Bakan Göktaş’ın nafaka çıkışına tepkiler sürerken, Eşitlik için Kadın Platformu(EŞİK) da yazılı bir açıklama yaptı. 
Bakan Göktaş’ın açıklamalarının sürpriz olmadığını belirten EŞİK, “Zira nafaka hakkının sınırlandırılması iktidarın seçim sonrasına ertelenen bir seçim vaadi idi. Esasen kadın haklarına dair birçok konuyu tartışmaya açan, 2016 TBMM Boşanma Komisyonu Raporunda yer alan, o tarihten bu yana raftan bir indirip bir kaldırılan başlıklarından biriydi” dedi. 

SESLERİNİ DUYURAMAYAN BİNLERCE NAFAKA MAĞDURU… 

EŞİK’in yapmış olduğu açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor: “Konuşmasında ‘mağduriyet gidermek’ vurgusu yapan Bakan’ın mağdurdan kastı, ne yazık ki, seslerini duyuramayan binlerce gerçek nafaka mağduru kadın değil, nafaka hakkı karşıtlığını siyaset yapma aracı haline getiren çeşitli mağdur derneklerinin mensuplarıydı. Sayın Bakan’ı; Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasında birinci derecede sorumlu bir Bakan olarak, kadınları ve çocukları şiddete karşı korumasız bırakacak, nafakalarının kesilip yokluk ve yoksulluğa terk edilerek eşitsizlikleri daha da artıracak politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz.” 

ÖZGÜR BİR YAŞAM HAYALİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ 

EŞİK, şöyle devam etti: “4 kadınla evliliğin yasal olduğu bir ülke olan Birleşik Arap Emirlikleri ile ‘aile birliğini korumak’ için yapılacağı açıklanan işbirliğinin ayrıntılarını toplumla paylaşmasını bekliyoruz. ‘Yerli ve milli’ olmadığı gerekçesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmışken, bir başka ülke ile özel işbirliğinin hangi temelde yerli ve milli olacağını açıklamaya davet ediyoruz. Sanıldığının aksine ülkemizde her toplumsal kesimden kadınların büyük çoğunluğunun Medeni Kanun ve diğer yasalarla garanti altına alınan haklarını gayet iyi bildiklerini, önümüzdeki yerel seçimlerde en temel haklarını aşındıranları unutmayacaklarını hatırlatıyor; hiçbir hakkımızdan ve laik demokratik bir ülkede, eşit, özgür bir yaşam hayalimizden vazgeçmeyeceğimizin altını bir kez daha çiziyoruz.” 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.