TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Göktaş açıkladı: Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı Haber

Bakan Göktaş açıkladı: Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların sürdürüldüğünü belirtti. Türkiye'nin büyüyen ve gelişen refahının vatandaşlarla paylaşılacağının altını çizen Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde bu ay gerçekleştirilecek ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplamda 72,3 milyar lira destek sağlandığını vurguladı. Ayrıca, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra gelir kriteri nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlattı. "Bütüncül sosyal yardım" ilkeleri doğrultusunda açıklamalarda bulunan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde her ay düzenli olarak hanelere destek sağladıklarını vurguladı. Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız" dedi. Bakanlık olarak, değişen hayat koşullarını dikkate alarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını belirten Göktaş, sosyal yardımları bütüncül bir şekilde uyguladıklarını ifade etti. Ayrıca, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle, toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağı ile ulaştıklarının altını çizdi.

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı Haber

Bakan Göktaş duyurdu: Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlere destek sağlayarak aile bütünlüğünün korunmasını amaçladığını vurgulayan Göktaş, aylık ortalama 560 bin kişinin Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve her hak sahibine aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını belirtti. Yardım ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayan Göktaş, geliştirdikleri "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti. Bu çerçevede, 2023 yılında 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Göktaş, şunları kaydetti: "Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."

Bakan Göktaş açıkladı: "Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi" ile 54 bin 931 öğrenciye ulaşıldı Haber

Bakan Göktaş açıkladı: "Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi" ile 54 bin 931 öğrenciye ulaşıldı

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada projenin Bakanlığın öncülüğünde, özel sektör işbirliğinde 2016'dan beri yürütüldüğünü anımsattı. İlk fazı 31 Aralık 2021'de tamamlanan projenin, 2022-2024 yıllarını kapsayan ikinci fazının Ocak 2022'den beri devam ettiğini kaydeden Göktaş, proje ile kız öğrencilerin mühendisliğe ilgisinin arttığını aktardı. İki ayrı programdan oluşan projenin ilk fazında devlet üniversitelerinin inşaat, çevre, endüstri, makine, elektrik/elektronik, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden öğrencilerin programdan faydalandığını hatırlatan Göktaş, ikinci fazda ise kimya mühendisliği dalındaki kız öğrencilerin programa dahil edildiğini bildirdi. Bakan Göktaş, "Projeyle mühendis olmak isteyen kız öğrencileri, geleceğini inşa eden mühendisler olmaları için teşvik ediyoruz. Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sürdürdüğümüz proje kapsamında 125 lisede 54 bin öğrenci, veli ve öğretmene, üniversitelerdeyse 931 öğrenci olmak üzere yaklaşık 55 bin kız öğrenciye ulaştık." ifadelerini kullandı. Öğrencilere burs imkanıyla birlikte staj ve istihdam, İngilizce dil eğitimi, sosyal mühendislik sertifika programı eğitimleri ile mentörlük ve son sınıflar için koçluk desteği verildiğini belirten Göktaş, mezun olan öğrencilerin proje paydaşı şirketler grubuyla sektördeki farklı kuruluşlarda istihdam edildiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Alper Gezeravcı gençlerimize ilham olacak Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Alper Gezeravcı gençlerimize ilham olacak

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası başladı. Turnuvanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "81 ilimizden 3 bin çocuğumuzu misafir eden Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan bu şampiyona, bu bakımdan da bizim için gurur verici bir etkinlik. ’Kale Gibi Gelecek’ ve ’Sevgi Evleri’ projelerimizle bu sporla tanışan çocuklarımızın da satranç tahtasında verecekleri mücadele, eminim birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda satranç sporuyla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli sporcu çocuğumuz yer alıyor” dedi. “Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler” Ulusal ve uluslararası müsabakalarda her geçen gün yeni bir başarıya imza atan çocuklarla gurur duyduklarını ifaden eden Bakan Göktaş, ”Gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek siz kıymetli gençlerimiz için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum. Çok eski zamanlardan beri oynanan satranç, zekâ ve sanatın buluştuğu önemli bir strateji oyunudur. Yalnızca büyük rüyaların ve iddiaların sahibi olan kişiler geleceğe emin adımlarla yürüyebilirler. Bu anlamda bugün sizleri bir araya getiren satrancın düşünce yapınıza ve zihinlerinize sağladığı avantajlarla rüyalarınızı, hedeflerinizi gerçekleştirmenize vesile olacağına inanıyorum ”diye konuştu. “Şanlı bayrağımızı sizler fezada dalgalandıracaksınız” Bakan Göktaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "19 Ocak’ta Türkiye Yüzyılı damgasını vuracak çok gurur verici bir gelişmeyi hep birlikte yaşadık. Milli Uzay Programı kapsamında ilk astronotumuz Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Bu heyecanı ve mutluluğu yaşamamıza vesile olan astronotumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tarihi gelişme, inanıyorum ki sizler için de bir örnek teşkil edecek. Böylesine büyük bir adım, ülkemize yön verecek siz gençlerimize ilham olacaktır. Şanlı bayrağımızı bugün Alper Gezeravcı, gelecekte ise sizler fezada dalgalandıracaksınız. Aşkla, şevkle ve coşkuyla kendinizi geliştirdiğiniz bu yolculukta Türkiye Yüzyılı’nı karar verme ve analitik düşünce becerileri gelişmiş siz gençlerimizle inşa edeceğiz” dedi.

Sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilere ulaşım desteği Haber

Sosyal yardım alan ailelerdeki öğrencilere ulaşım desteği

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ailesinden farklı ilde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını, desteğin bu eğitim-öğretim yılında da süreceğini dile getirdi. Geleceğin teminatı öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ettiklerini belirten Göktaş, şunları kaydetti: "Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 lira olurken, şu ana kadar 10 milyon liralık kaynağı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz ulaşım desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı." Ulaşım desteği ile öğrencilere ve ailelerine destek olmayı sürdürdüklerini vurgulayan Göktaş, "Bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bir ferdine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacağız." ifadelerine yer verdi. Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini aktardı. Bu haber de ilginizi çekebilir: Emniyet personeli, özel güvenlik görevlilerine eğitim verdi

Bakan Göktaş, aile destek merkezleri için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi Haber

Bakan Göktaş, aile destek merkezleri için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Göktaş, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde 13 ilçede yapımı tamamlanan 100 aile destek merkezinin toplu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Göktaş, bakanlık olarak kadınlarla ilgili hizmetlerin temel amacının, kadınların güçlendirilmesi, kadının toplum içinde statüsünün iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Bakan Göktaş, “Toplumsal hayatta kadınların hak ettikleri refah seviyelerine ulaşmalarını sağlamak bizim temel görevlerimizden. Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek, ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkündür. Artık kadınlar, karar alma süreçlerinden akademik alanlara, siyasetten spor dünyasına kadar birçok alanda daha belirgin bir rol oynuyor. Kendi yeteneklerini değerlendirmeyi öğrenen kadınlar büyük başarı hikayelerinin de kahramanları oluyorlar. Çalışma hayatıyla birlikte, kadınların sosyal hayata katılımı ve sosyalleşme konularında sunduğumuz hizmetleri çok önemsiyoruz. Bugün, açılışlarını gerçekleştireceğimiz aile destek merkezlerimiz (ADEM) bu açıdan çok kıymetli. ADEM’ler eğitimden sosyal etkinliklere, kültürel faaliyetlerden spora kadar sosyalleşme açısından büyük bir fırsat sunuyor. ADEM’lerde; aile içi iletişim, bebek bakımı gibi sosyal konuları ele alan kurslar veriyoruz. Aynı zamanda kültürel becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar için bağlama, gitar, ebru, boyama gibi kurslar da düzenliyoruz. Mesleki alanda kendilerini geliştirmek isteyen kadınlara aşçılık, pastacılık, kuaförlük gibi mesleki beceriler kazandıracak kurslar sunuyoruz. Ayrıca sporu teşvik eden ADEM projeleri ile sportif aktivite imkanı sunuyoruz” dedi. Ülke genelinde bu yıl 610 aile destek merkezi için 1.3 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyleyen Bakan Göktaş, “Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Türkiye Yüzyılı ülkemizin her köşesinin kalkındığı, hizmetlere ulaştığı bir yüzyıl olacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız için sunduğumuz sosyal yardım ve hizmetlerin kapsamını sürekli olarak genişletmeye devam ediyoruz. Toplumun refahını artırmaya ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmaya kararlıyız. Bugün 13 ilçede açacağımız 100 aile destek merkezimizin Van’a büyük bir değer katacağına inanıyorum. Bu güzel hizmetin Van’a ve tüm memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile kurum amirlerinin de katıldığı program, açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. Bu haber de ilginizi çekebilir: AK Parti İlçe Başkanlığı’na Osman Yılmaz getirildi

65 yaş ve üzeri için kötü haber: 65 yaşa ücretsiz ulaşım sona eriyor Haber

65 yaş ve üzeri için kötü haber: 65 yaşa ücretsiz ulaşım sona eriyor

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı dönem sona mı eriyor? Özel Halk Otobüsleri artan maliyetleri gerekçe göstererek 15 Ekim'de uygulamayı sonlandıracağını duyurdu. Bunun üzerine devlet desteği yüzde 50 oranında artırıldı ancak bu da yeterli bulunmuyor. Yeni talep, 75 yaşına kadar indirimli, 75 yaşından büyük vatandaşların ise ücretsiz kullanması. UYGULAMA 15 EKİM’DE SON BULACAK Halk otobüsü birlikleri artan maliyetleri gerekçe göstererek 15 Ekim'de uygulamayı sonlandıracağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bir açıklama yaparak konunun kanunla düzenlendiğini hatırlattı. Özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteğinin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 50 artırıldığını söyledi. Ancak otobüs sahiplerine göre bu yeterli değil. Devletten destek beklediklerini belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, "Biz kamu bütçesi kullanmıyoruz. Sadece yolculuk gelirleriyle bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Bir otobüsün maliyeti hesaplanabilir, yarısını devlet karşılar yarısını esnaflarımız fedakarlık yapmış olur. Sadece istanbul'da 2022 yılında ücretsiz binişlerin maliyeti 1 milyar liranın üzerinde. Biz zor durumda olan esnaflarımızın hakları bir şekilde karşılansın istiyoruz" dedi. 75 YAŞINDAN BÜYÜKLERİ İÇİN ÜCRETSİZ OLSUN ÖNERİSİ Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin yeni bir formülü de var. Birliğin talebi, toplu taşımayı, 65 ila 75 yaşındakilerin indirimli, 75 yaşından büyük vatandaşların ise ücretsiz kullanması. Birlik yöneticilerinin bakanlık ve belediye yetkileriyle yapılacak görüşmelerden çıkacak sonuç kararda etkili olacak. Bu haber de ilginizi çekebilir: Beyin cerrahları ve nöroanestezi uzmanları İstanbul’da buluştu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.