TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıcılık ve tarıma darbeye bakanlıktan veto!

Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti.’nin Kemalpaşa’da kiraz üretimi ve arıcılık faaliyetleriyle bilinen Beşpınar ve Sütçüler mahallelerinde hayata geçirmek istediği maden ocağı projesine bakanlıktan veto geldi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arıcılık ve tarıma darbeye bakanlıktan veto!

İzmir’in özellikle orman ve tarım arazilerinde hayata geçirilmek istenen maden projelerinden biri olan, Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti.’nin İzmir’in tarım ve hayvancık faaliyetleriyle öne çıkan Kemalpaşa ilçesinde hayata geçirmek istediği “Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan veto geldi.

İlçenin arıcılık faaliyetleriyle bilinen ve tonlarca çam balının üretildiği Sütçüler Mahallesi ve geç dönem kiraz üretimiyle bilinen Beşpınar Mahallelerinde kurulması planlanan iki maden ocağı projesi için geçtiğimiz aylarda ÇED süreci başlatılmıştı.

77,31 hektar işletme ruhsatlı sahada 22,80 hektarlık alanda kurulmak istenen ve Spil Dağı’na da komşu olacak projeye halktan büyük tepki gelirken bakanlık, projenin iptal edildiğini ve ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu.

Arıcılık ve tarıma darbeye bakanlıktan veto (1)

Bakanlık tarafından duyurulan kararda şu ifadelere yer verildi;

“İlimiz, Kemalpaşa İlçesi, Beşpınar Mahalleleri Mevkiinde Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “88669 Ruhsat Numaralı (Er:3343535) Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi” projesine  ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 5.Maddesi 2. Fıkrasının a. bendi hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çalışanlar ve vatandaş karşı karşıya geldi: ‘Zamlı’ etler ‘indirimli’ diye satıldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.