TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Maden ocağı

Maden ocağı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Maden ocağı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dev kamyonlara hükmediyorlar: Onlar maden ocağının usta kadın kamyon operatörleri Haber

Dev kamyonlara hükmediyorlar: Onlar maden ocağının usta kadın kamyon operatörleri

Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırlarında bulunan altın madeni sahasında, yüksekliği 8, genişliği 9,5, uzunluğu ise 15,3 metre olan dev kamyonlarla büyük kayalar taşınıyor. Bu devasa araçların yükleri 450 tona kadar ulaşabiliyor. Kadın operatörler Kamile Mavi ve Meryem Saymalı, 7 ay önce bu zorlu göreve başladılar ve büyük bir başarıyla görevlerini yerine getiriyorlar. Kamile Mavi, yaptığı açıklamada, işini çok sevdiğini belirterek, babasının emekli bir maden işçisi olduğunu ve maden ocaklarına olan ilgisinin çocukluktan beri var olduğunu paylaştı. Sıra dışı işleri sevdiğini ifade eden Mavi, "Neden olmasın?" diye düşünerek başvurduğu işe, iki ay süren zorlu eğitim sürecinden sonra kabul edildiğini dile getirdi. Mavi, işi ve çocukları aynı anda idare etmenin zorluğunu kabul ettiği ancak ailesini ve işini sevdiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Hepsiyle başa çıkmak gerçekten zor ancak bununla birlikte çok keyif alıyorum. Kadınların kaya kamyonu operatörü olarak çalışabilmesine olanak sağlandığı için minnettarım. Erkekler arasında bulunan iki kadından biri olmak, normal bir iş yaptığımı hissettiriyor. Artık kullandığım kamyon bile benim için sıradan bir araç gibi. Başlamadan önce devasa görünüyordu ama şimdi günlük aracım gibi küçük ve komik geliyor." Mavi, dev kamyonu kullanırken sanki oğlunun oyuncaklarıyla oynuyormuş gibi hissettiğini belirterek şunları ekledi: "450 tonluk kamyonu dünyanın öbür ucuna bile götürebilirim. Bu gücü kendimde hissediyorum. Kadınlarımızın her şeyi başarabileceğine inanıyorum." Öte yandan, Saymalı, işe başvurmasının bir arkadaşının kadın kaya kamyonu operatörü arandığı bilgisini vermesiyle olduğunu paylaştı. Kendisini tanıyanların cesaretlendirmesiyle ilerlemeye karar verdiğini ifade eden Saymalı, şunları dile getirdi: "En önemlisi, kızlarım 'Anne, seninle gurur duyuyoruz.' diyorlar. Yaptığım işten çok memnunum, çok mutluyum. Ama durmak yok. Türkiye'de olmayan büyük makineleri de kullanmak istiyorum. 'Bunu yapamaz, erkenden bırakır gider.' diyenlere cevabımız hazır, yaptık ve daha da yapacağız." Otomobil ve minibüs kullanmayı babasının teşvik etmesiyle öğrendiğini vurgulayan Saymalı, "Minibüsü kullanırken babama yakalandım. Babam bana kızacak diye beklerken, 'Helal olsun kızım sana, sen uçak da kullanırsın.' dedi. Araçlara olan ilgim böyle başladı." şeklinde konuştu. Aynı madende çevre mühendisi olarak çalışan Kübra Özkan ise maden sektöründe kadın olarak çalışmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya: Kayan kütlenin hacmi 10 milyon metreküp Haber

Bakan Yerlikaya: Kayan kütlenin hacmi 10 milyon metreküp

Yerlikaya, maden ocağındaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat Salı günü saat 14.28'de toprak kaymasının meydana geldiğini anımsattı. Cevherin konumlandırıldığı yığın liç alanından yamaç üzerinde önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplarda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor." dedi. İlk belirlemelere göre 9 işçinin kayan kütlenin altında kaldığını ve işçileri arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam etiğini ifade eden Yerlikaya, şunları söyledi: "Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, İl AFAD müdürleri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır birlik müdürleri görevlendirildi. Olayı takiben sahadaki çalışmaları koordine etmek üzere İçişleri ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılarımız, Erzincan ve Sivas Valimiz, Erzincan Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, kaymakamlarımız, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, ilgili kurum ve kuruluşlardan, genel müdür ve daire başkanları, her biri buraya intikal ettiler." "827 PERSONEL GÖREV YAPIYOR" Bölgede görev yapan personel sayısı hakkında da bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti: "Şu an itibarıyla bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339'u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracı yani KBRN dediğimiz araçlar. 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede hem yeni gelişebilecek bir kaymayı izlemek hem de göçük altındaki kişileri, araçları saptayabilmek amacıyla mobil takip sistemleri ve yer radar gibi ekipmanlar kuruldu. Sahada dekontaminasyon ve mobil koordinasyon tırları görevlendirildi. AFAD koordinasyonunda üniversitelerimizden gelen bilim insanları bölgenin önceki ve güncel haritalarını kullanarak stabil alanları tespit ediyor ve bu alanlara izleme cihazları yerleştirmeye başladılar. Bununla birlikte uydu radar verilerinden sahadaki hareketlerin geçmişe yönelik davranışları inceleniyor ve yapılacak çalışmalarda olası riskli bölgeler belirleniyor. Ayrıca bölgede gece boyunca arama kurtarma çalışmalarını sürdürebilmek için 40 jeneratör ve 40 aydınlatma kulesi bulunuyor." Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam edeceğini dile getirerek, "Madencilerimize, Erzincan'ımıza ve milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyoruz. En büyük duamız buradan güzel haberleri milletimizle buluşturmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Zonguldak'taki maden ocağı kazasında 1 işçi kurtarıldı, 1 işçi yaşamını yitirdi Haber

Zonguldak'taki maden ocağı kazasında 1 işçi kurtarıldı, 1 işçi yaşamını yitirdi

İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan işçiler Murat Çetinkaya (45) ve Erdem Y'nin bağırması üzerine mesai arkadaşları tarafından kurtarma çalışması başlatıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri sevk edildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da bölgeye gelerek bilgi aldı. Göçükten çıkarılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen işçilerden Erdem Y, ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecilere, saat 21.00 sıralarında özel maden işletmesinde 35 kişinin olduğu vardiyada, 2 işçinin çalıştığı ayakta göçük meydana geldiğini duyurmuştu. Hacıbektaşoğlu, ihbarın ardından ekiplerin olay yerine intikal ettiğini belirterek, "Az önce iki madenci arkadaşımızdan biri sağ olarak çıkarıldı, kendinde ve şuuru açık. Diğer işçimizin de sağ olduğunu, ses alındığı biliyoruz. Bütün ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda da ona ulaşmalarını bekliyoruz. Geçmiş olsun." açıklamasını yapmıştı. Yakınları sinir krizi geçirdi Ekiplerin 5 saat süren çalışması sonucu maden işçisi Murat Çetinkaya'nın cansız bedenine ulaşıldı. Haberi alıp maden ocağına gelen Çetinkaya'nın yakınları sinir krizi geçirdi. Çetinkaya'nın cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Vali Hacıbektaşoğlu da Çetinkaya'nın yakınlarına başsağlığı dileyerek, taziyelerini bildirdi.

Kazakistan'da maden ocağı yangını: 28 işçi öldü Haber

Kazakistan'da maden ocağı yangını: 28 işçi öldü

Kazakistan’ın Karaganda’da bölgesinde “ArcelorMittal Temirtau” metalürji şirketine ait kömür madeninde sabah saatlerinde meydana gelen metan gazı patlamasının bilançosu artıyor. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiği belirtildi. 18 madenciyi arama çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı. 29 Ekim ulusal yas ilan edildi Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Karaganda bölgesine giderek maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınlarıyla bir araya geldi. Tokayev burada yaptığı konuşmada, ölen ve yaralanan işçilerin ailelerine gerekli tüm desteğin verileceğini ifade ederek, söz konusu şirkete yönelik gerekli tedbirlerin alınacağını kaydetti. Madende patlama nedeniyle 29 Ekim’i ulusal yas ilan ettiğini açıklayan Tokayev, “Önlemler alacağız. ArcelorMittal Temirtau şirketiyle yatırım iş birliğini sonlandırma talimatı verdim. Bu şirket, hükümet ile iş birliğinde tarihimizin en kötü şirketi oldu. Karaganda Vali Yardımcısı Vadim Basin eskiden ArcelorMittal’da çalışıyordu. Ona bu işletmenin başına geçmesi ve yönetmesi talimatı veriyorum. Şirketin mevcut yönetimi başaramıyor” dedi. Şirket, devlete devrediliyor Öte yandan, sabah saatlerinde yapılan ilk açıklamada, madende bulunan 252 kişiden 205’sinin kurtarıldığı, 16 madencinin cansız bedenine ulaşıldığı, 31 madenciyi arama çalışmalarının devam ettiği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Tokayev, hükümete “ArcelorMittal Temirtau” şirketiyle yatırım iş birliğine son verme talimatı vermişti. Kazakistan Başbakanlığı Kazakistan hükümeti ile şirket hissedarları arasında işletmenin Kazakistan devletine devredilmesi konusunda ön anlaşmaya varıldığı bildirmişti. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Rusya’nın uzay aracı Kazakistan’dan fırlatıldı

Arıcılık ve tarıma darbeye bakanlıktan veto! Haber

Arıcılık ve tarıma darbeye bakanlıktan veto!

İzmir’in özellikle orman ve tarım arazilerinde hayata geçirilmek istenen maden projelerinden biri olan, Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti.’nin İzmir’in tarım ve hayvancık faaliyetleriyle öne çıkan Kemalpaşa ilçesinde hayata geçirmek istediği “Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan veto geldi. İlçenin arıcılık faaliyetleriyle bilinen ve tonlarca çam balının üretildiği Sütçüler Mahallesi ve geç dönem kiraz üretimiyle bilinen Beşpınar Mahallelerinde kurulması planlanan iki maden ocağı projesi için geçtiğimiz aylarda ÇED süreci başlatılmıştı. 77,31 hektar işletme ruhsatlı sahada 22,80 hektarlık alanda kurulmak istenen ve Spil Dağı’na da komşu olacak projeye halktan büyük tepki gelirken bakanlık, projenin iptal edildiğini ve ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından duyurulan kararda şu ifadelere yer verildi; “İlimiz, Kemalpaşa İlçesi, Beşpınar Mahalleleri Mevkiinde Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “88669 Ruhsat Numaralı (Er:3343535) Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi” projesine  ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 5.Maddesi 2. Fıkrasının a. bendi hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır.” BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çalışanlar ve vatandaş karşı karşıya geldi: ‘Zamlı’ etler ‘indirimli’ diye satıldı

Bakan Işıkhan Zonguldak’ta madencilerle bir araya geldi Haber

Bakan Işıkhan Zonguldak’ta madencilerle bir araya geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Şehir Buluşmaları” çerçevesinde gittiği Zonguldak’ta geçen hafta maden kazasının yaşandığı Türkiye Taş Kömürü Kurumu Armutçuk Müessesi maden ocağını ziyaret etti. Maden işçileri ile birlikte maden ocağının eksi 400 kotuna inen Bakan Işıkhan, ocakta incelemelerde bulundu. Ardından yer altında maden işçileriyle bir araya gelerek aynı sofrayı paylaşan Işıkhan, birlikte akşam yemeği yedi. Armutçuk Müessesesi Genel Müdürü Muharrem Kiraz’dan ocak ile ilgili bilgi alan Bakan Işıkhan, burada işçilerin sorun ve taleplerini de dinledi. Bakan Işıkhan, maden işçileriyle bir arada olmaktan ayrı bir gurur duyduğunu belirterek, geçen hafta yaşanan maden kazasından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti, yaşamını kaybeden madenciler için de başsağlığı diledi. Işıkhan, her bir maden işçisinin alın terinin çok değerli olduğuna değinerek, emeklerinin karşılığının ödenemeyeceğini söyledi. Madencilerin gösterdiği gayrete ve yoğun çabaya dikkat çeken Bakan Işıkhan, “Sizin canınız bizim için çok kıymetli. Sayenizde çocuklarımızın geleceğini oluşturuyoruz, sanayimiz gelişiyor, ihracatımız artıyor. Her bir kardeşimin emeği için tekrar teşekkür ediyorum. Her türlü ihtiyacınızı, talebinizi karşılamak için devletimiz de, ben de bir kardeşiniz olarak yanınızdayız” ifadelerini kullandı. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Zonguldak semt pazarları

Zonguldak’taki madende kurtarma çalışmaları tamamlandı Haber

Zonguldak’taki madende kurtarma çalışmaları tamamlandı

Vali Hacıbektaşoğlu, Ereğli Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumları hakkında bilgi alan Hacıbektaşoğlu, hayatını kaybeden maden işçisinin yakınlarına da başsağlığı diledi. Gazetecilere açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, madende çalışmaların tamamlandığını, tüm işçilerin tahliye edildiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, "4 işçi göçük altında kaldı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepsi hastanelerimize ulaştı, tıbbi müdahaleleri yapıldı. Az önce ikisiyle görüştük. Diğer kardeşimizin de şuuru açık hayati tehlikesi yok. Bir yaralı Zonguldak’ta onun da çok şükür hayati tehlikesi yok. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 kardeşimiz var, onlar kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var, kaşında yarık olan var. Onlar hastanede ayakta tedavisi yapıldı ayrıldılar. Toplam göçük altında 4 kişi kaldı, diğer 3 yaralı göçük bölgesine yakın o panikle yaralandılar. Şu anda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, diğer vardiyada çalışanlar, tüm işçilerimiz tahliye edildi. Olayın neden olduğu, herhangi bir ihmal olup olmadığı, bunu hem kurum içerisinde hem de savcılık soruşturmasını yapacak, tamamlayacak” dedi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Zonguldak’taki göçükte kalan işçilerin isimleri belli oldu

Zonguldak’ta maden ocağında göçük Haber

Zonguldak’ta maden ocağında göçük

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu göçük oldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan 4 işçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadesini kullandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Zonguldak’taki maden ocağındaki göçükle ilgili açıklama yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de kömür madeninde meydana gelen göçükte maalesef 1 işçimiz hayatını kaybetti, 6 işçimiz de yaralandı" ifadelerine yer verdi "Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum yok" Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Hacıbektaşoğlu, TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldiğini söyledi. Vardiyada 280 kişinin çalıştığını aktaran Hacıbektaşoğlu, "Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız." diye konuştu. Göçükten çıkartılan yaralı işçi: İçerde 5-6 arkadaşımız kaldı Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükten kurtarılan 6 yaralı hastanelere kaldırıldı. Göçük haberini alan işçi yakınları ise hastanelere ve maden ocağına koştu. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Yaralılar sevk edilen ambulanslarla süratle hastanelere kaldırıldı. Göçükten yaralı olarak kurtulan Ergün Üstün, getirildiği Ereğli Devlet Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, “İçerde 5-6 arkadaşımız kaldı. Arkadaşlarımız müdahale ediyor” dedi. Öte yandan, bölgedeki çalışanların yakınları, göçük haberinin alınmasının ardından madene akın etti. Sağ kurtulanlar yakınlarına sarılırken uzun süre gözyaşı döktüler. Yaralı yakınları ise hastanelere koştu. Hastanede de zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Uzman müfettişler görevlenidirildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili açıklamalarda bulundu. Meydana gelen göçükten dolayı üzüntülerini dile getiren Işıkhan, “Vefat eden işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir” ifadelerine yer verdi. İşçi o anları anlattı TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen göçükten sağ kurtulan maden işçisi Ersin Aydın, hastanede yaşadığı olay anını anlattı. Aydın, “Alt kattaydım. Bir anda geldi. Birden gürültü oldu. Üst tavan komple aşağıya düştü. Boşlukta kaldım. Boşluk olmasaydı eziliyordum” dedi. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Bu 10 tablonun sırrı ne? İşte sırlarını duyunca çok şaşıracağınız 10 tablo!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.