TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenince şok olacaksınız! Bu ürünler aslında erkekler için üretildi

Günümüzde kadınların kullandığı ve kadınlara özgü olduğunu düşündüğümüz pek çok eşyanın aslında ilk başta erkekler için üretildiğini biliyor muydunuz? İşte size başta erkekler için üretilen fakat günümüzde kadınların kullandığı şeyler…

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Öğrenince şok olacaksınız! Bu ürünler aslında erkekler için üretildi

Birtakım şeylere cinsiyetler atarız ve bunları toplumsal kodlar ile "doğru bilinen" olarak geçmişten günümüze taşırız. Pembe kadın rengidir, mavi erkek rengidir, topuklu ayakkabı kadınlar içindir, kız çocukları bebek ile erkek çocukları araba ile oynar… Toplum tarafından edindiğiniz tüm doğruları unutun çünkü öğrenecekleriniz ile çok şaşıracaksınız. Günümüzde kadınlar ile özdeşleşmiş olan birçok ürünün aslında erkekler için üretildiğini söylesek? İşte size bunlardan birkaçı…

ped

1.Hijyenik ped

Amerikalı yazar, mucit, bilim insanı ve filozof Benjamin Franklin tarafından keşfedilen hijyenik pedler, yaralı askerlerin kanamalarını durdurmak amacıyla ortaya çıktı. Emici özelliği ve kullanım kolaylığı sebebiyle o dönem hemşireler tarafından adet pedi olarak kullanılmaya başlandı ve günümüzde kadınlara ait bir ürün olarak kullanılıyor.

topuklu ayakkabı

2.Topuklu ayakkabı

Kadınlar ile özdeşleşmiş sembolik nesnelerden biri olan topuklu ayakkabıların kökeni 15. yüzyıla dayanıyor. 15. yüzyılın İran’ında askerler atlarının üzengilerine daha sıkı tutunabilmek için topuklu ayakkabı giyiyorlardı. Ardından topuklu ayakkabıların Avrupalılar tarafından keşfedilmesiyle aristokrat erkekler daha uzun görünebilmek için uzun bir süre topuklu ayakkabı giydiler. Topuklu ayakkabının tarihi ile ilgili bilinen bir diğer bilgi ise, topuklu ayakkabıların ilk olarak kasaplar tarafından icat edildiği. Kasaplar çalıştıkları sırada yerde bulunan hayvan atıkları ve kan gibi çeşitli şeylerin ayaklarına bulaşmaması için yerden yüksekte bulunabilmek adına topuklu ayakkabıyı icat ettiler.

crop top

3.Crop top

Günümüzün popüler trendi olan crop topların aslında erkekler için üretildiği bilgisi her ne kadar kulağa akılalmaz gelse de bu doğru. Geçmişte vücut geliştiren erkekler, üstsüz bir şekilde antrenman yapmalarına izin verilmediği için hem kurallara uyuyormuş gibi görünmek için hem de vücutlarını sergilemek için tişörtlerinin alt kısımlarını kesiyorlardı. Sporcu erkeklerin bu trendi günümüzde kadınlara kaldı.

tayt

4.Tayt ve külotlu çorap

Günümüzde kadınların kullandığı tayt ve külotlu çoraplar geçmişte erkeklerin kullandığı eşyalar arasında yer alıyordu. Tayt ve külotlu çorapları erkekler soğuk havalarda kendilerini soğuktan korumak için kullanıyorlardı. Bunun yanı sıra Avrupalı erkekler at binerken, kovboylar ise böcek ve yılan ısırıklarından korunmak için tayt ve külotlu çorap giyiyordu ve bunlara “hortum” ismi veriliyordu. 19. yüzyıldan itibaren ise farklı milletlerden askerler, savaş sırasında bacaklarını çeşitli etkenlerden korumak için tayt ve külotlu çorap giydi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: DÜNYANIN EN ŞAŞIRTICI ÖLÜM KAZALARI… BU İNSANLARIN NASIL ÖLDÜĞÜNE İNANAMAYACAKSINIZ!

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.