TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşın sesine kulak verin: “Akaryakıta ÖTV zammı geri alınsın”

Akaryakıta gelen ÖTV zammının geri alınmasını talep eden vatandaşlar, başlattıkları kampanya ile “Vatandaştan özveri beklemek haksızlıktır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatandaşın sesine kulak verin: “Akaryakıta ÖTV zammı geri alınsın”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar vatandaşı bezdirdi. Ulaşımı güç hale getiren zamlar vatandaşların tepkisine yol açarken, sosyal platformlarda da gündeme alındı. 

Change.org sitesinde ‘Akaryakıta ÖTV zammı geri alınsın’ başlıklı bir imza kampanyası başlatılarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu. 

VATANDAŞTAN ÖZVERİ BEKLEMEK HAKSIZLIK

Kampanya metninde yer alan sözler şöyle: “Akaryakıta gelen ÖTV zammı geri alınmalıdır. Son bir haftada global ölçekteki etkenlerle artan akaryakıt fiyatların üzerine çok yüksek oranda ÖTV zammı eklemek yanlıştır. Güçlü devlet sübvanse edebilmelidir, devletimiz güçlüdür. Bu noktada vatandaştan özveri beklemek haksızlıktır. Ekonominin seyri açısından akaryakıt fiyatları lokomotiftir, oraya gelen zamlar her bir kalem malda zam demektir. Ülkemiz, dünya genelinde de olan bir ekonomik türbülanstan geçmektedir ancak öz sermaye ve ayrıcalıklı imkanları doğru kullanılırsa gücünün de hepimiz farkındayız. Yanlışı fark etmek, vatandaşın sesine kulak vermek olgun bir siyasi duruştur. Beklentimiz akaryakıta ÖTV zammının geri çekilmesidir.”  

Şimdiden 18 bin 290 imzacıya ulaşan kampanyaya sizler de destek olmak istiyorsanız link burada:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.