TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlık vefat eden ve refakatiz çocuk sayısını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kahrmanmaraş'ta meydana gelen depremlerde enkaz altından kurtarılarak kayıt altına alınan çocukların verilerini paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 14:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlık vefat eden ve refakatiz çocuk sayısını açıkladı

KEMAL ÖZKURT

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından enkaz altından çıkarılan ve koruma altına alınan çocuklar hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; enkaz altından çıkarılmış refakatçisi olmayan bin 915 çocuğun kayıt altına alındığı açıklandı. Kurtarılan çocukların bin 766'sı ailelerine teslim edilirken tedavisi tamamlanan 81 çocuk ise bakanlık tarafından bakım altına alındı.  Öte yandan enkazdan sağ olarak çıkarılan 35 çocuğun ise henüz kimliklerinin tespit edilemediği öğrenildi. 

DEPREMDE 476 ÇOCUK VEFAT ETTİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aile Bilgi Sistemi Afet Yönetim Çocuk Modülüne gelen  ihbarlar üzerinden gerçekleşen çalışmalar neticesinde, enkaz kurtartma çalışmaları sırasında ve deprem anında, 470 çocuğun vefat ettiğini, kayıt altına alınan 6 çocuğun ise kayıt altına alındıktan sonra hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.