TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan ‘Çiğli’ yorumu: Eğer bir söz verildiyse…

CHP İzmir’de ilçe kongreleri maratonu sona ererken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, olaylı Çiğli Kongresi’nde yaşananları değerlendirerek “Eğer ki kendi aralarında sözler varsa bu sözlerin tutulması gerekirdi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan ‘Çiğli’ yorumu: Eğer bir söz verildiyse…

Mayıs seçimleri sonrasında CHP Genel Merkezi’nde kurultay ve kongreler için start verilmişti. CHP İzmir’de mahalle delege seçimlerinin ardından 5 Ağustos Cumartesi günü başlayan ilçe kongreleri maratonu dün dört ilçede gerçekleştirilen kongrelerle birlikte son bulmuştu. İzmir’in 30 ilçesindeki kongrelerin çoğunda iki rakipli başkanlık yarışı geçerken özellikle Bayraklı, Konak, Çiğli, Güzelbahçe ve Karabağlar gibi ilçelerde seçimler, kavga boyutuna varan tartışmalara sahne oldu.

SANDIK FIRLATILMIŞTI

Kongrelerde en çok dikkat çeken olay ise Çiğli İlçe Kongresi’nde yaşanan liste krizi oldu. Uzlaşı adayının çıktığı kongrede, adaylıktan çekilen Şirin Akgün'le yakın siyaset yapanlar Akar'ın listesine tepki göstermişlerdi. Birleşme sonrası oluşturulan yeni liste bazı mahalle delegelerinin tepkisini neden olurken bazı delege adayları listesinde ismini göremeyince kongrede tansiyon yükselmişti. Bir delegenin seçim sandığını alıp fırlattığı seçimde çıkan gerginlik sonrası çevik kuvvet önlem almıştı.

Öte yandan; hareketli geçen ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kongre sürecini yorumlarken Çiğli Kongresi’nde yaşanan olayları da değerlendirdi.

BERABERLİĞİMİZ BİR KEZ DAHA PEKİŞTİ

Kongrelerle ilgili birlik mesajı veren Aslanoğlu, “Gayet güzel geçti kongre sürecimiz, CHP’nin üyelerine yakışır kongreler oldu. Bu kadar kısa süre içerisinde 30 ilçede kongre yapmak zorluydu. Bir gün içerisinde 6 kongrenin dahi yapıldığı oldu. Gayet güzeldi. Kongreler sonucunda da birlik ve beraberliğimiz bir kez daha pekişti” dedi.

TANSİYONUN YÜKSELMESİ ANLAŞILABİLİR BİR ŞEY

Birçok ilçede kongreler gergin geçerken, yaşanan tartışmaların seviyeyi aşmadığına dikkat çeken Aslanoğlu, “Ben kongrelerden önce kamu gücünün hiçbir şekilde kullanılmamasına ilişkin şeyler söylemiştim. Kongreler; birilerinin seçilmek istediği, göreve talip olduğu, bazı arkadaşların görev fırsatı bulabildiği, bazı arkadaşların bulamadığı yerler. O nedenle bazen tansiyonların yükselmesi anlaşılabilir bir şey. Ama onların dışında sessiz, sakin ve çok seviyeli geçtiğini düşünüyorum. İlçe kongreleri süreci artık geride bırakılmıştır. Bundan sonra ilçe başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimiz herkesi kucaklayarak yerel yönetimler için çalışacaklardır” diye konuştu.

EĞER Kİ KENDİ ARALARINDA SÖZLER VARSA…

Çiğli Kongresi’nde yaşanan liste krizi ve gerginliği de değerlendiren Aslanoğlu, isim vermeden adayları işaret ederek şunları söyledi; “Bir arkadaşın sandığa ilişkin müdahale etme çabası gibi şeyler oldukça çirkin. Ama münferit bir olaydır. Seçimin güvenliğini etkileyen bir olay değil. Zaten tek adaylı bir kongre. Liste konusu… Kendi aralarında bir anlaşmazlık olduğu görülüyor. Maalesef üzücü. Eğer ki kendi aralarında sözler varsa bu sözlerin tutulması gerekirdi tabii ki. Ama delege yazımları konusunda olmaması gereken işler.”

İL BAŞKANLIĞI DA GENEL MERKEZ DE DEĞİL

Kongrenin iptali için harekete geçilmesine değinen Aslanoğlu, kararın seçim kurullarında olduğuna dikkat çekerek “Bizler, ilçe kongrelerinin seçiminde yetkili değiliz. İlçe kongreleri, ilçe seçim kurulları tarafından yapılır ve yetkili ilçe seçim kurulları bunlara ilişkin kararlar verirler. Ona ilişkin kararlar da yine üst mercilere itiraz edilir. Yani kongrenin iptaline ilişkin kararlar, parti içinde verilebilecek bir karar değil. Bu konuda il başkanlığımız da genel merkez de yetkili değil” ifadelerini kullandı.

ADAY OLACAK MI?

16 Eylül’de gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda da net yanıt vermeyen Aslanoğlu, “Çok yakında hep beraber göreceğiz. Kongrelerimiz yeni bitti daha dün genel merkezimize gittik. Her sürecin olgunlaşması için biraz olgunlaşması gerekir” dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İl başkanlığı için yola çıktı: O isimden adaylık açıklaması

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.