TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl başkanlığı için yola çıktı: O isimden adaylık açıklaması

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözlerin 16 Eylül'de gerçekleştirilecek il kongresine çevrildiği CHP İzmir'de adaylık için ilk açıklama geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
İl başkanlığı için yola çıktı: O isimden adaylık açıklaması

Mayıs seçimleri sonrasında CHP Genel Merkezi’nde ‘değişim’ sesleri yükselmeye başlamıştı. Seçim sonrası CHP'de parti içi seçimler için düğmeye basılırken 5 Ağustos'ta başlayan ilçe kongreleri dün kurulan son sandıklarla birlikte sona erdi.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler, 16 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek İzmir İl Kongresi'ne çevrilirken ana muhalefet partisinin il başkanlığı için kimler aday olacağı merak konusu oldu.

Geçtiğimiz Şubat ayında genel merkez tarafından il başkanlığına atanan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun adaylığına kulisler de kesin gözüyle bakılırken il başkanlığı için ilk resmi açıklama ise farklı bir isimden geldi.

İki dönem CHP Konak İlçe Başkanlığı yapan Aytekin Tunus, kongrede il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Tunus, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyeleri, yoldaşlarımız, kardeşlerimiz, sevgili İzmirliler;
Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu. 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı hepimizin hafızasında. Ve yeni bir heyecan, yeni bir umut, yeni bir coşku hepimizin isteği. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’mizin 16  Eylül 2023 tarihli İzmir İl kongremizde, az önce söylediğim heyecanı,coşkuyu,umudu yeşertmek adına il başkan adayı olmak için yola çıkma kararı almış bulunmaktayım.
Amacımız il başkanlığımızın liderliğinde ilçelerimize, mahallelerimize dokunup heyecanı yeniden yeşertmek. Kendisini ötelenmiş, incinmiş hisseden, üzgün, kırgın insanımızı yeniden kazanmak. Herhangi bir bahanenin ardına sığınmadan sadece 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlere inanç ve coşkuyla hazırlanmak, yeni bir başarı hikayesi yazmak için adayım. Yol haritamızı ve projelerimizi önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla sizlere duyuracağız."

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP Karabağlar’da nefes kesen yarışın galibi Sözüpek!

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.