TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener resmen açıkladı: Özlale İzmir’e çağ atlatacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, resmi olarak İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını İzmir programında açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akşener resmen açıkladı: Özlale İzmir’e çağ atlatacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir programında resmi olarak İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı ve “İzmir’e çağ atlatacak” dedi.

MERALALALLALAA

Türkiye genel seçim sonrası hızla yerel seçim atmosferine girerken partilerde belediye başkanları aday belirleme çalışmaları hız kazandı.

Genel seçimler sonrasında İYİ Parti’den yerel seçimlerde ittifak resti gelirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir’de de aday çıkaracaklarını söylerken İzmir’in adayının da İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan; bugün bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen Akşener, Swiss Otel’de gerçekleşen İYİ Parti İzmir Teşkilat Buluşmasında açıklamalarda bulundu.

İzmir’in büyükşehir belediye başkan adayını resmen bir kez de İzmir’den açıklayan Akşener, Özlale’nin İzmir’e çağ atlatacağını söyledi.

AKŞENER: İZMİR’İ PROJE SAĞANAĞINA TUTACAKTIR

Proje göndermesi yapan Akşener, “Bugün burada bir güzellik var. O da Sevgili Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ilan edecek olmamız. Ben bugün ikinci kere Ümit için buradayım. İzmir’e çok iyi gelecek. İzmir’i kokudan, sığınmacıdan kurtaracak. O söylemedi ama ben söyleyeyim. Ama İzmir’de sığınmacılara belediyeler üzerinden ekstra yardım ya da herhangi bir indirim yapılmayacak. Dürüstlüğüne kefil olduğum… Kendisi bizi proje manyağı etmişti. İzmir’i de proje sağanağına tutacaktır. İzmir’e çağ atlatacak olan İzBB Başkan adayımız Ümit Özlale’dir” dedi.

umit ozlalallalllaalae

ÖZLALE: İZMİR VARSA ‘ÜMİT’ VARDIR

Akşener’in takdiminin ardından konuşan Özlale, “Ben niye adayım? Düzensiz trafiği, düzensiz göçmenleri ve düzensiz sağlık hizmetlerini acilen düzeltmeye adayım. İzmir’i kalkındırmaya adayım. Sadece sahil kenarının değil, bir sokak yanda kalan ve kenara itilmiş olan tüm sokakların imarını yapan belediyeciliğin adayıyım. Gettoculuğa kapılan ve ayrışan bir şehrin değil tek ayrılmanın spor kulübü tutmak olduğu insanların yaşadığı bir belediyeyi var etmeye adayım. Elbette hayallerim var. En büyüğü de şu: İzmir’i emekli olup yerleşilecek yavaş bir şehir değil, gençliğin dinamizmin şehri yapmak istiyorum. İzmir’in metropol olmasını istiyorum. Ben bir İzmirli olarak İzmir’in artık bir kale olmasını istemiyorum, reddediyorum. İzmir’in iki yumruk arasında kalmasını istemiyorum. Birbirinin taklidi kötü siyasi tartışmaların değil zenginliğin şehri olsun istiyorum. Batıya açılan penceremiz değil, batının kendisi olmasını istiyorum. İzmir’i ilklerin şehri yapmak istiyorum. Nasıl ki ilk kurşun buradan atıldıysa ben haksızlığa ve adaletsizliğe karşı Ümit Özlale olarak yola çıkıyorum. İzmir varsa ‘Ümit’ vardır” diye konuştu.

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Prof. Dr. Ümit Özlale, 1972 yılı Almanya doğumlu.

Ekonomist, akademisyen ve siyasetçi Özlale, İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapıyor, 2023 Genel Seçimleri'nde İzmir milletvekili seçildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.