TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ümit Özlale

Ümit Özlale haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ümit Özlale haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti! Haber

Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etme kararı aldığını duyurdu. Özlale, partinin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını ve  bu sebeple üzülerek istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, “Sevgili İYİ Parti Ailesi,Uzun bir süredir İyiler Hareketi’nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum. Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum. Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla” dedi Özlale, bir süre önce istifa edip etmeyeceği ile ilgili sorulan soruya, Meral Akşener partide kaldıkça kendisinin de kalacağı cevabını vermişti.  ÜMİT ÖZLALE: SİZ PARTİDEN AYRILDIĞINIZ GÜN BEN DE AYRILIRIM Seçim sonuçlarının ardından yaptığı basın toplantısında İYİ Parti’den istifa edip etmeyeceği sorusunu yanıtlayan Özlale, şunları söylemişti: “Ben bütün süreç boyunca İYİ Parti rozetimi hiç çıkarmadım. Ben Genel Başkanımıza bir şey söylemiştim; ‘Siz partiden ayrıldığınız gün ben de ayrılırım. Ama o zamana kadar sizin yanınızdayım’ demiştim. Partide eleştirilecek şeyler vardır, bazen büyük hatalar olur ve bunlar seçim kaybettirir. Bunların muhasebesi yapılır. Ben nasıl 31 Mart’a kadar bu rozeti gururla taşıdıysam kongre zamanına kadar da taşıyacağım. Kongre sonrası için kongre sonrası dinamiklere bakılır.”

İYİ Partili İzmir adayı Prof.Dr. Ümit Özlale’den gençlere taahhüt Haber

İYİ Partili İzmir adayı Prof.Dr. Ümit Özlale’den gençlere taahhüt

İzmir, Türkiye'nin en dinamik kentlerinden biri olarak, genç nüfusunun enerjisini ve potansiyelini şehrin gelişimi için kullanma yolunda önemli bir adım attı. İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi liderliğinde, gençlerin sesini yüksek sesle duyurduğu ve kentin geleceğine yön verme fırsatı bulduğu bir süreç başladı. İzmir Yerel Gençlik Stratejisi'nin hazırlanması, gençlerin beklenti, ihtiyaç ve hedeflerinin kent politikalarına yansıtılması açısından büyük bir dönüm noktası oluşturuyor. Bu strateji, 53 farklı sivil toplum kuruluşu, meslek odası, öğrenci topluluğu, gençlik meclisi, platform ve kamu kurumunun iş birliği ve katılımıyla şekillendi. İzmir'in 30 ilçesinden yüzlerce genç, gençlik ihtiyaçlarına odaklanan bir dizi çalıştayda bir araya geldi. Bu buluşmalar, gençlerin şehrin stratejik planlamasında aktif rol almasının önünü açtı. İzmir Gençlik Meclisi, elde edilen verileri derleyerek kapsamlı bir strateji belgesi oluşturdu. İzmir Yerel Gençlik Stratejisi, gençlerin kent yönetimindeki etkinliğini artırmak ve onların sesinin politikalarda daha fazla yer bulmasını sağlamak amacıyla tasarlandı. Bu süreçte, gençler farklı tematik alanlarda yoğun tartışmalar yürüttü. Eğitimden istihdama, sosyal yaşamdan çevre bilincine, sanattan teknolojiye kadar birçok konuda öneriler geliştirildi. Bu öneriler, İzmir'in gençlik politikalarını şekillendirecek olan ve gençlerin şehirde karşılaştığı zorluklara çözüm getirecek olan stratejinin temelini oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2025-2029 Stratejik Planı hazırlıkları sürerken, gençlerin ve gençlik meclislerinin bu süreçte önemli bir paydaş olarak kabul edilmesi, demokratik katılım ve yerel yönetimlerde gençlik katılımının güçlendirilmesi açısından önemli bir adımdır. İzmir Yerel Gençlik Stratejisi'nin uygulanması, gençlerin kent yönetimindeki söz sahibi olmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda İzmir'in genç dostu bir şehir olma vizyonunu da pekiştirecektir. İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr.Ümit Özlale ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde hazırlayacağı stratejik planlama İzmir Yerel Gençlik Stratejisi’ni esas alacağını taahhüt etti. Bu taahhüt ile strateji daha da güçlendi. Bu taahhüt İzmir'in gençler için daha yaşanabilir ve onların gelişimine katkı sağlayan bir şehir olması yolunda adımlar atılacağına dair somut bir gösterge oldu. İzmir Yerel Gençlik Stratejisi, sadece gençler için değil, tüm İzmir için bir kazanım olarak değerlendirilmeli. Bu strateji, gençlerin şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik yaşamına aktif katılımını sağlayacak, aynı zamanda onların sorunlarına çözüm bulacak ve gelecek vizyonlarını şekillendirecek bir yol haritası sunuyor. İzmir'in geleceğini gençlerle birlikte inşa etme yolunda atılan bu adım, şehrin daha dinamik, yenilikçi ve kapsayıcı bir kent olmasını sağlayacak temel taşlardan biri olarak tarihe geçmeye aday.

İYİ Partili Ümit Özlale’den İzmirlilere çağrı Haber

İYİ Partili Ümit Özlale’den İzmirlilere çağrı

Pazar günü yapılacak olan seçimlerde İzmirlilerin kararını kentin iyi yönetilmesinden yana kullanması gerektiğini dile getiren Ümit Özlale, “Bu ülke yıllardır dini suistimal eden Ak Parti ile Atatürk sevgimizi suistimal eden CHP arasında sıkışıp kaldı. Ülkeyi kutuplaştırarak yönetme siyasetine sandıkta son verin. Şehrinizi hayata geçirebilecek projeleri olanlara teslim edin” dedi. Ümit Özlale: İzmirliler gereken dersi sandıkta verecek Kendisinin de 4 yıl önce ülkenin daha iyi yönetilmesi, vatandaşların daha iyi hizmet alması için siyasete girdiğini anımsatan Özlale, “İzmir’de  adaylığı ilk ilan edilen Büyükşehir Belediye Başkan  adayı olarak vatandaşların ayaklarına giderek kendimi ve projelerimi anlattım. Halktan büyük bir ilgi gördüm. Bu ilginin sandıkta da oy olarak çıkacağını düşünüyorum. İzmirliler yıllardır bu kutuplaştıran siyaset yüzünden bir partiye mahkum oldu ve hizmet alamadı. O partide nasılsa Ak Parti korkusu ile oy alıyorum diye bu kente hak ettiği hizmeti sunamadı. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olan İzmir bu yüzden çok zaman kaybetti. Bu siyasete son vermek için Pazar günü sandık önünüze gelecek. İzmirlilerin bu sefer gereken dersi vereceğine inanıyorum” dedi. İYİ Partili Ümit Özlale: Ben kazanırsam, İzmirli kazanacak Daha önce farklı partilere oy vermiş her kesimden oy aldığını vurgulayan Özlale, benim kazanmam halinde adaylar dışında tüm İzmirlilerin sevineceğini söyledi. İzmir için çok güzel projeler hazırladıklarını, kentin makus talihini değiştirmeye aday olduğunu anlatan Özlale, “Ben hiçbir partinin oyunu bölmüyorum. Ak Parti’den de diğer partilerden de oy alıyorum. İzmirliler bana seçilecek oyu vermeleri halinde çok mutlu olacak. İzmirlilere bugüne kadar görmedikleri bir belediye hizmeti sunacağım. İzmir kısa bir süre içinde bir dünya kenti haline gelecek. Sorunlarını çözmüş, öğrencileri, gençleri, yaşlıları, kadınları ve çalışanları ile mutlu bir kent olacak. Gençler bu kenti artık terk etmeyecek. Dünyanın her yerinden katma değerli üretim yapan yatırımcılar gelecek. İzmir turizmde kısa sürede bir dünya markası olacak” diye konuştu.

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale kimdir? Haber

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale kimdir?

Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaş, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler hakkındaki güncel bilgileri takip ediyor. Seçimlerin yapılmasına 3 aydan az bir zaman kalması dolasıyla, siyasi partiler aday isimlerini paylaşmaya başladı. Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ümit Özlale’nin ismini kamuoyuna duyurdu. Ümit Özlale kimdir? Birlikte inceleyelim. Ümit Özlale kimdir? 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya’nın Holzheim isimli kentinde dünyaya gelen Ümit Özlale, Girit Türkü kökenlere sahip bir ailenin çocuğudur. Ailesinin Almanya’ya işçi olarak gitmesi nedeniyle bu ülkede doğan Ümit Özlale, daha sonra ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönüş yaptı. Ortaokulu İzmir’de bulunan Bornova Anadolu Lisesi’nde okudu. Lise eğitimini ise İzmir Fen Lisesi’nde aldı. Üniversite eğitimi için başkent Ankara’ya giden Ümit Özlale, burada hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni (ODTÜ) kazandı. ODTÜ’de İktisat Bölümü’nde okuyan Ümit Özlale, yüksek lisans eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitti. 1998 yılında Boston College’da yüksek lisansını tamamladıktan sonra, doktora yapmaya başladı. Ümit Özlale, doktora programını da 2001 yılında tamamladı. Eğitim sürecinin ardından yeniden Türkiye’ye döndü. Ankara’da bulunan Bilkent Üniversitesi’nde bağlı İktisat Bölümü’nde 2001 yılında öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Doçent unvanını 2006 yılında alan Ümit Özlale, 2011 yılında da profesör unvanını aldı. Ümit Özlale 2009 ve 2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, 2013 yılı itibari ile de Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2015 senesinde akademisyenler tarafından kurulan ve bir danışmanlık şirketi olan Sectoral and Economic Analysis Lab’in (SEAL) kurucu ortaklarından biri olan Ümit Özlale, günümüzde Harvard Summer School’da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. Ümit Özlale hangi parti ile siyasi kariyerine başladı? Siyasi kariyerine 2020 yılının eylül ayında İYİ Parti ile başlayan Ümit Özlale, öncesinde bürokratik alanda da faaliyet gösterdi. Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışman olarak çalışan Ümit Özlale, ek olarak Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile de çeşitli projeler yürüttü. İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği yapan Ümit Özlale, bununla birlikte partinin Kalkınma Politikaları Başkanı olarak da görev yapıyor. 2023 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İzmir milletvekili olarak seçilen Ümit Özlale, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan Türkiye yerel seçimleri için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

İYİ Partili Ümit Özlale’den Bozyaka Devlet Hastanesi çıkışı Haber

İYİ Partili Ümit Özlale’den Bozyaka Devlet Hastanesi çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Bozyaka Devlet Hastanesi’nin kapatılarak şehir hastanesine taşınması gündemiyle ilgili hastane önünde partililerle birlikte açıklamalarda bulundu. Polikliniklerin önünde düzenlenen eyleme, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Konak, Güzelbahçe, Balçova belediyesi aday adayları, parti üyeleri ve sağlık emekçileri ve çevre esnafın da katıldı. Konuyla ilgili, kamuoyuna açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Ümit Özlale, Bozyaka Hastanesi’nin yerinde güçlendirilerek hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini vurguladı. Özlale, Bozyaka Devlet hastanesi başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinin rant uğruna kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ben de sizin bir milletvekiliniz olarak bu konuyu mecliste gündeme getirdim. Gündemde tutmaya devam edeceğiz. Sağlık bir siyaset üstü meseledir. Hele ki bu halk sağlığı olursa tüm partilerin bir araya gelmesi lazım” dedi. SAĞLIK SİYASET ÜSTÜ MESELEDİR Hastanenin yıllardan beri çok önemli hizmet verdiğini ve kapatılmak yerine güçlendirilerek, büyütülerek çevre halkına hizmet etmesini sağlanması gerektiğini ifade eden Özlale, “İnsanlar gelip tedavi oluyorlardı. Esnaf, buradaki ekosistem üzerinden kendi evine ekmek götürüyordu. Sağlık çalışanları bütün düzenleri buraya göre kurmuşlardı. Bizler, bütün itirazlarımıza rağmen artık dünyada çağ dışı sayılan bir şehir hastanesine hastamızı, sağlık emekçilerimizi, esnafımızı maalesef kurban verdik. Daha öncesinde protesto etmiştik. Bir kez daha seslenmek istiyoruz. Burada kapatılan devlet hastanesi için çok önemli bir rolü var. Burada yapılması gereken daha da büyütülmesi. Bütün dünya dar ve küçük ölçekli hastanelere gidiyor. Bizler bütün sağlık çalışanlarını, çevredeki eczacıları, düşünmek, korumak zorundayız. Benim 77 yaşındaki babam buraya neredeyse yürüyerek gelecekken artık 20-25 kilometre uzaklıkta her gün alt yapı problemini üzülerek okuduğumuz Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmek zorunda kalıyor. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Vatandaşlar, sağlık emekçilerimiz için esnaf için itiraz ediyoruz ve bu haklı itirazımızı bugün burada hastane önünde sizlerle paylaşmak istedik. Bozyaka Devlet hastanesi başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinin rant uğruna kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Ben de sizin bir milletvekiliniz olarak bu konuyu mecliste gündeme getirdim. Gündemde tutmaya devam edeceğiz. Sağlık bir siyaset üstü meseledir. Hele ki bu halk sağlığı olursa tüm partilerin bir araya gelmesi lazım” dedi. ŞEHİR HASTANESİNDE ALT YAPI SORUNLARI VAR Özlale konuşmalarının devamında tüm partilere çağrıda bulunarak, “Buradan bütün partilere seslenmek istiyorum. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu sağlık emekçilerinin rahatı, esnafımızın eve ekmek götürmesi söz konusu. Gelin tüm dünyada rafa kalkmış. Türkiye'de işlevi olmayan iktidarın yakınlarına rant sağlamak dışında bir işe yaramayan şehir hastanelerinden vazgeçelim. Bozyaka başta olmak üzere tüm devlet hastanelerini güçlendirelim. Bozyaka Devlet hastanesi burada hizmet etmeye devam etsin esnaf kazanmaya devam etsin. Sağlık emekçileri de artık düzenlerini bozmak zorunda kalmasın. Bize destek vermek üzere ilgilenen herkese teşekkür ederim. Büyükşehir burada hastanenin hizmet etmesini sağlayacak çalışma yaptı sonuna kadar da destekliyoruz. Tüm hastanelere sahip çıkılması lazım. Plan bütçeden ayağımın tozuyla geldim verdiğiniz sağlık bakanlığı için vergilerin 10 lirasından biri şehir hastanesine gidiyor. Bu hastane depreme karşı defalarca güçlendirilmek zorunda kaldı. Geçenlerde su bastı. Bir suru alt yapı problemi var. Bu bir halk sağlığı meselesidir. Sadece İYİ Parti'nin değil tüm partileri dile getirmeye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Bu haber de ilginizi çekebilir: Bayraklı Şehir Hastanesi’ne başhekim atandı

İYİ Partili Ümit Özlale’den yargıtay kararına sert tepki! Haber

İYİ Partili Ümit Özlale’den yargıtay kararına sert tepki!

İYİ Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, Bozyaka Devlet Hastanesi’nin kapanmasına karşı düzenledikleri eylemde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaptığı konuşmada yargıtayın Anayasa Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunmasının siyaset üstü bir hareket olduğunu belirten Özlale, “Maalesef bugün yargıda darbe olmaktadır. Bu artık AYM’nin verdiği kararın doğru ya da yanlış olduğu meselesi değildir. Bu artık bir mahkemenin verdiği karara uymama meselesidir” şeklinde açıklamalarda bulundu. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmadığı halde maaş alan ‘bankamatik memurlarının’ olduğunu iddia eden Özlale, konuyla ilgili gazetecilerden gelen ‘Elinizde belgeler var mı?’ sorusunu, ‘Günü geldiği zaman belgeleri ortaya çıkartırız’ cevabını verdi. YARGITAYIN KARARI SİYASET ÜSTÜDÜR Basın mensuplarının sorularını cevaplamadan önce yargıtayın AYM’ye suç duyurusunda bulunmasını kınayarak konunun siyaset üstü olduğunu ifade eden Özlale, “Maalesef bugün yargıda darbe olmaktadır. Bu artık AYM’nin verdiği kararın doğru ya da yanlış olduğu meselesi değildir. Bu artık bir mahkemenin verdiği karara uymama meselesidir” dedi. CHP’nin Anayasa Mahkemesi kararına karşı mecliste başlattığı eylemi desteklediğini belirten Özlale, “Bizde dün yargıtaya gittik. Yargıtayı protesto ettik. Protestolarımız artarak devam edecektir. Bütün partiler başta, başta AK Parti olmak üzere bu hukuksuzluğa son vermek zorundayız. Çünkü o adaletsizlik bir gün gelip hepimize lazım olacak. Burada güçlerin kollandığı, sadece bir kişinin istediği kararların çıktığı bir hukuk düzeninin kimseye faydası yok. Dolayısıyla alınan bu kararı protesto eden bütün partileri desteklediğimizi buradan açıklamak istiyorum” dedi. BELGELERİ GÜNÜ GELİNCE ORTAYA KOYARIZ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iş yapmadığı halde maaş alan ‘Bankamatik memurlarının’ bulunduğunu iddia eden Özlale, konuyla ilgili gazetecilerden gelen soruları ise şu sözlerle cevapladı: “Ben hiçbir şekilde çalıştığının karşılığını alan insanlara karşı çıkmam. Ben geldiğim zaman çalışma koşullarını iyileştirmek için çalışmalar yapıyorum. Türkiye’de belediyeler de dahil olmak üzere hiç çalışmadan, işe gitmeden para kazanıyor. Benim itirazım buna. Hiçbir emek, çaba ve belediyecilik hizmetine katkı vermeden maaş alan isimlere itiraz ettim. Benim emeğe saygım büyük. Bununla ilgili elimizde belgelerde var günü gelince ortaya koyarız” diye belirtti. DİĞER PARTİLERİN ADAYLARIYLA İLGİLENMİYORUM İzmir’de Tunç Soyer’in aday gösterilmeyeceği söylemlerine cevap veren Özlale, “Ben İzmir’in gördüğü en iyi ve donanımlı belediye başkanı olmak istiyorum. Oğlum bu sokaklarda dolaştığı zaman vatandaşlarımızın ‘Senin baban buraları yaptı, bu hizmetleri getirdi’ demelerini istiyorum. Ben çok iyi bir belediye başkanı olacağımı biliyorum. Rakiplerim ile çok fazla ilgilenmiyorum. İzmir için hangi belediye başkanı olumlu işler yaptıysa biz ona teşekkür ederiz. Geldiğimizde o işlere devam ederiz. Eksik gördüğümüz şeyleri yapmayı bırakırız. Daha iyi bir hizmet için 5 sene boyunca elimizden geleni yapmaya çalışırız. Siyasi rekabet o şehre bir hava, hizmet getirmiştir. Ben İzmir’de iki parti arasında geçecek bir seçimdense, 3 tane iyi adayın çıktığı ve günün sonunda İzmir’in kazandığı bir seçim olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. KILIÇDAROĞLU’NUN BİZİ HEDEF ALDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM CHP’nin kurultayında 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımda hançerle seçime girdim” söylemlerine cevap veren Özlale, “Ben bizi kastederek söylediğini düşünmüyorum. Umarım da ben haklıyımdır. Çünkü bizler geçmişte benim özelimde Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim dönemlerde oldu ama 100 yıllık koca bir çınarı, 7. Genel Başkanıdır. O yüzden CHP Kurultayı'nda alınan kararın tüm ülkeye hayırlı olmasını ve sayın Kılıçdaroğlu’na verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim” dedi. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Özlale’den flaş istifa

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.