TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İYİ Parti

İYİ Parti haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İYİ Parti haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İYİ Parti’den MHP’ye geçti, 29 milyonluk ihalenin sahibi oldu! Haber

İYİ Parti’den MHP’ye geçti, 29 milyonluk ihalenin sahibi oldu!

2018 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili seçilen Hayati Arkaz kısa süre sonra MHP’ye geçmişti. Hayati Arkaz, İstanbul’da 29 milyon liralık ihalenin sahibi oldu. Politikyol’dan Mehmet Baran Kılıç’ın haberine göre İstanbul Üniversitesi’nin düzenlediği 29 milyon lira tutarındaki yemek ihalesi, 27’nci dönem MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın şirketine gitti. İstanbul Üniversitesi 20 Mart 2024’te ‘taşıma usulü malzeme dahil yemek hizmeti alımı işi’ isminde bir ihale düzenledi. Sözleşmesi 16 Nisan 2024’te imzalanan ihalenin tutarı 29 milyon 58 bin 400 lira. Pazarlık usulüyle yapılan ihaleyi ‘Zcatering Taşımacılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret’ adlı şirket kazandı. İhaleyi kazanan şirket sağlık, inşaat, tarım, hayvancılık, gıda ve temizlik alanlarında faaliyet gösteren Arkaz Holding’in alt şirketlerinden birisi Arkaz Holding’in yönetim kurulu başkanlığını MHP 27’nci dönem milletvekili Hayati Arkaz yürütüyor. Haziran 2018’de İYİ Parti’den milletvekili seçilen Arkaz, meclis genel kurulunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesiyle gündem olmuştu. Bunun üzerine Arkaz Bahçeli’nin davetini kabul ederek 14 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye katılmıştı. İstanbul Ticaret Odası’nda yer alan bilgilere göre Zcatering’in başındaysa Halil Burak Arkaz yer alıyor. Hayati Arkaz’ın oğlu olan Halil Burak Arkaz aynı zamanda MHP İstanbul yönetiminde yer alıyor.

Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifa etti! Haber

Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifa etti!

31 Mart Yerel seçim akşamı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e istifa çağrısında bulunan ve Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran İYİ Partili Bilge Yılmaz, şimdi de partisinden ayrıldığını duyurdu. Yılmaz, sosyal medya hesabı X'den şöyle paylaşım yaptı: "2021 senesinden bu yana daha demokratik ve daha müreffeh bir ülkede yaşamak için sizlerle birlikte siyasi bir mücadele verdim. Türkiye'ye gelirken, iktidara destek verenler dâhil daha iyi bir Türkiye hayal eden milyonlarca makul seçmeni İYİ Parti'nin ikna edebileceğini ve bunu başarabilecek kadro ve söylemlere sahip olduğunu düşünüyordum. Açıkçası, beklentilerimde beni yanıltmayan birçok uzmanlık sahibi ve düzgün karakterli insanla tanıştım partide. Beni partim için çalışmaya bu insanların samimiyeti ve ülkelerine duyduğu sevgi teşvik etti, yüreklendirdi. İYİ Parti, doğru bir kurumsal yapı ve güçlü liderlik ile seçmenin talep ettiği boşluğu doldurmaya aday bir aktördü. Ne var ki, zaman içinde partinin zaafiyetlerini hep birlikte gördük. Partimizin kurumsal yapısı kişilerin çıkar, eğilim ve beklentileri karşısında çöktü. Bu tutarsızlık liderin siyasi kredisini tüketti. Geride kalan bir sene içinde ise sürekli olarak bir mağdur psikolojisi içinde ve yaşadığı bütün sorunların kaynağını dışarıda arayan, kendini sadece dışarıya düşmanlık ederek meşrulaştıran bir liderlik tarzı izledik. Artık kendi dışına konuşamayan, toplumun sadece sansasyonel haberler ve skandallarla ilgisini çekebilen bir parti kaldı geriye. Birçok iyi niyetli, temiz karakterli insan milletvekili aday listelerine ve belediye başkan adaylarına baktıkça haksızlığa uğradığını, emeğini boş yere heba ettiğini düşünüyor. Partiye oy veren vatandaşlar ise tepkilerini ya sandığa gitmeyerek ya da başka partilere oy vererek gösteriyor. Geldiğimiz nokta budur. 2023 yılında birçok kez İYİ Parti’nin ülkemizde iyi bir yönetime kavuşması için kilit bir görevi olduğunu ve kurumsal problemlerini çözmek zorunda olduğunu hem yetkili kurullarda hem de kamuya açık bir şekilde dile getirdim" 

İYİ Parti’de bir üst düzey yönetici daha istifa etti! Haber

İYİ Parti’de bir üst düzey yönetici daha istifa etti!

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Taner Demirer şu ifadeleri kullandı: “İYİler ve cesurlar hareketinin yiğit neferleri, Değerli İYİ Partili kardeşlerim, Bildiğiniz üzere partimizde önce Toplumsal Politikalar başkan yardımcısı görevinde bulundum takiben olağan kongremizde GİK üyesi seçildim. Genel Başkanımız tarafından Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak başkanlık divanında görevlendirildim. Hem partimde hem de seçim bölgem Yozgat’ta partim için canla başla çalıştım. İYİ Partide görev yaptığım sürece Anadolu’nun her köşesinden İYİler ve cesurlar hareketinin temiz kalpli, vatansever yiğit neferleri ile tanıştım. Birçok yeni arkadaşlar edindim. Siyaset adına çok şey öğrenmemin yanı sıra önemli tecrübeler de edindim. Genel seçimde Yozgat’ta yapılan ve delegelerimizin %75’inin katıldığı temayül yoklamasında oyların %70’ini alarak açık ara birinci çıkmama rağmen aday yapılmadım ve büyük haksızlığa uğradım ancak delegelerimizin bana bahşettiği bu güvenden ötürü gurur duydum. Takiben Genel Başkanımız Yozgat mitinginde her ne kadar olası kabinenin sağlık bakanı olarak benim elimi kaldırsa da bu süreç maalesef istenildiği gibi sonuçlanmadı. CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel ve kurmayları tarafından yerel seçim öncesi getirilen işbirliği teklifini GİK toplantımızda destekledim ve canla başla işbirliğine eveti savundum, ancak azınlıkta kaldım. Maalesef partimizin çoğu GİK üyeleri tarihi öneme haiz o toplantıda günümüz siyasetinin önemli bir düsturu olan “kazan-kazan” stratejisini göz ardı ettiler. Hür ve müstakil girdiğimiz yerel seçimde aldığımız sonuç hem partimizin yetkili kurullarının hem de teşkilatlarımızın beklentisinin çok altında kaldı. Yerel seçim sonrası Genel Başkanımızın olağanüstü kurultay kararı alması ve kurultayda aday olmayacağını açıklaması kendi takdiri olmakla birlikte ne yazık ki partimiz için önemli bir kırılma noktası olmuştur. Merkez parti olmayı hedefleyen ve 6 yılda önemli başarılara imza atan İYİ Parti hem genel seçimde hem de yerel seçimlerde yapılan stratejik hatalarla hızla irtifa kaybetmekle kalmamış, izlediği politikalar ve söylemleri ile Türk Milletinin beklentisi olan merkez parti olma hedefinden de hızla uzaklaşmıştır. Gelinen bu noktada İYİ Parti üyeliğimi sonlandırıyor ve partideki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’e bundan sonraki hayatında her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Siz İYİ partili kardeşlerimle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.