TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yeni değil geri geliyorum’ dedi: İYİ Parti’de o isim ‘Bornova’ için yola çıktı

Yerel seçimlere geri sayım devam ederken İYİ Parti İzmir’de Yaşar Aydın Bornova Belediye Başkan aday adayı olarak yola çıktığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Yeni değil geri geliyorum’ dedi: İYİ Parti’de o isim ‘Bornova’ için yola çıktı

Mayıs Genel Seçimleri sonrasında yerel seçim atmosferine giren Türkiye’de siyasi partilerde hareketlilik her geçen gün artıyor.

Aday adaylıklarının görüşüldüğü dönemde İzmir’de ise hem ilçe hem de Büyükşehir bazında aday açıklamaları art arda gelmeye başladı.

Son olarak ise İYİ Parti’de İYİ Parti Bornova İlçe eski Sekreteri Yaşar Aydın Bornova Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

BORNOVA’YA YENİ GELMİYORUM GERİ GELİYORUM

Geçmiş tecrübelerine ilişkin bilgi veren Aydın, Bornova’da harcadığı mesailerin kendisine avantaj sağlayacağını belirterek “Pratikle teoriyi birleştiren bir yöneticiyim. 30 yıldan beri İzmir’deyim. Bunun 20 yılı emniyet müdür olarak geçti. Emniyet görevinden emekli olduktan iki ay sonra Bornova Belediyesi’nde bugünkü siyasetimin başlangıç noktası olan yerel yönetimlerle tanıştım. Orada başkan danışmanlığı görevi yaptım. Neden başkan adayı oldum? Ben hizmeti çok seviyorum. Hizmetin bana verdiği hazzı hiçbir makam vermedi. Bornova Belediyesi’nde bunu tecrübe ettim. Yani hizmet etmek için aday oluyorum. Yerel yönetimler, vatandaşına dokunan öyle bir hizmet ki… Yerel yönetim kadar topluma dokunan başka bir görev yok. A’dan Z’ye her şikayetin belediye. Bunları bizzat yaşayarak gördüm. Emniyet ve belediye olarak Bornova’da çok alıştım. Bunun bana getirdiği avantaj ise… Ben Bornova’ya tanıdım, Bornova beni tanıdı. Bunun büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Şayet partim beni aday yaparsa ve İYİ’lerin adayı olursam ve Bornova halkı da beni seçerse ben Bornova’ya yeni gelmiyorum geri geliyorum diyeceğim” dedi.

yeni-degil-geri-geliyorum-dedi-iyi-partide-o-isim-bornova-icin-yola-cikti (3)

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK İLİNDEN BÜYÜK

Bornova’nın ilçe olarak önemine dikkat çeken Aydın, “Bornova Türkiye’nin birçok ilinden büyük. 45 mahallesi ve 45 köyü var. İzmir’in dışa açılan karayollarının geçtiği, İzmir’in 6 sanayisinden dördünü bulunduran ilçe Bornova. Üniversite şehri Bornova. Bunlar, Bornova’nın değerini ve yöneticilerin kalitesini bir kat daha artırmaktadır. Bu nedenle yöneticilerin Bornova’da naif şekilde hareket etmeleri gerekiyor. Liyakatli ve çözüm odaklı çalışacak yöneticilere layıktır Bornova. Eğer seçilirsem söz veriyorum bunların hepsini uygulayacağım” diye konuştu.

ŞİKAYETLERİ TOPLAYAN DEĞİL ŞİKAYETİN OLMADIĞI BELEDİYE OLACAĞIZ

Mevcut yönetime de üstü kapalı ‘hizmet' eleştirisi yönelten Aydın, “Bugüne kadar vatandaşın genellikle iki talebi olduğunu gördüm. Bunlardan biri akşam eve döndüğünde gürültüsüz bir evde istirahatini yapıp sabah da parkıyla çevresiyle sorun olmadan hayatını sürdürmek. Yani insanlar sorun olmadan hayatlarını sürdürmek istiyor. İkinci konu ise… Yerelde bürokraside sorun var. Vatandaşımız en ufak bir işte bile belediyeden tavassut arıyorlar. Benim zamanımda bu iş kalkacak. Vatandaş işini bırakıp belediyeye geliyor ama çalışan yok. Çeşitli bahanelerle vatandaş geri gönderiliyor. Biz geldiğimizde bu gibi bahaneleri asgariye indireceğiz. Belediyelerde seçildikten sonra bir yıl seremoni devam ediyor. İnsanlar kapıda acil durumlar için sıra bekliyorlar. Biz, seçildiğimizin ertesi günü bütün vatandaşlara teşekkür edip kimsenin tebrik için gelememesini isteyeceğiz. Biz ayaklarına gideceğiz. Belediye olarak yerel yönetimler şikâyetleri vatandaş görüp şikayet etmeden önce görmeliler. Çünkü her rahatsızlık vatandaşın memnuniyetsizliği demektir. O nedenle biz, çok şikâyetlerin toplandığı merkezler yapmak yerine hiç şikayetin olmadığı bir belediye oluşturmak. Kötü alışkanlıkların panzehri olan spor ve sanata çok önem vereceğiz. Terörle mücadelede çalışan biri olarak terörle ilgilenen sanatçı ya da sporcu görmedim. Buna özen göstereceğiz. Caddeleri düzenli, sokakları temiz, kaldırımları araçlardan temizlenip esas sahipleri yayalara teslim edilmiş bir belediyecilik yapacağız. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza, çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız. Biz çözüm odaklı olacağız” ifadelerini kullandı.

yeni-degil-geri-geliyorum-dedi-iyi-partide-o-isim-bornova-icin-yola-cikti (2)

ARTIK CEKETE DEĞİL CEKETİN İÇİNDEKİNE BAKILACAK

Aydın, son olarak şunları söyledi; “Bornova’da yerelde ‘ceketimi koysam kazanır’ anlayışı var. Ben inanıyorum ki Bornova’da artık insanlar cekete değil, ceketin içindeki lidere bakacaklardır. İYİ’lerin siyasetin kalitesini artıracağına inanıyorum.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İYİ Parti’de İlçe Başkanı istifa etti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.