TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yerel seçim

yerel seçim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yerel seçim haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP, seçimde parti için çalışmayanları disipline yolluyor Haber

CHP, seçimde parti için çalışmayanları disipline yolluyor

Yerel seçimin ardından değerlendirme toplantılarına devam eden CHP, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökan Zeybek imzasıyla, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına bir genelge gönderdi. Söz konusu genelgede, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği başarının parti örgütlerinin özverili çalışmaları sayesinde geldiği belirtilerek, "Her bir partilimiz, yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir." ifadeleri kullanıldı. Son tarih 29 Nisan Genelgede, CHP Tüzüğünün 68/1-e maddesi olan "Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak" fiilinde kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğinin düzenlendiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: * Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır. * Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerekmektedir. * Delillendirilmemiş başvuruların işleme konmayacağını hatırlatır, gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.

2024 Bartın seçim sonuçları| Bartın Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Bartın oy oranı 2024 Haber

2024 Bartın seçim sonuçları| Bartın Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Bartın oy oranı 2024

Bartın’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Bartın Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Muhammet Rıza Yalçınkaya ve MHP’den aday olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Bartın Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Bartın seçim sonuçları… BARTIN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Resmi olmayan sonuçlarla beraber Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya oldu. BARTIN OY ORANI 2024 CHP'den Muhammet Rıza Yalçınkaya %51.29 oy MHP'nin adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu %36.61 oy RIZA YALÇINKAYA KİMDİR? Muhammet Rıza Yalçınkaya, 23 Kasım 1955 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Kariyerine Amasra Taşkömürü Müessese Müdürlüğü'nde teknik uzman olarak başladı ve makine mühendisi olarak görev yaptı. Makine Mühendisleri Odası Bartın İl Başkanlığı ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır. 1999 yılında Bartın Belediye Başkanı seçilen Yalçınkaya, iki dönem bu görevi üstlendi. Bartın'da yaptığı hizmetlerle Şehir ve Başkan dergisinin "Kent Ödülü"ne layık görüldü. Ayrıca Ankara Yuva Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ile Anadolu Kamusen tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi ve Doğru Haber Gazetesi tarafından "Yılın Adamı" ödülüne layık görüldü. Muhammet Rıza Yalçınkaya, 2007 Türkiye genel seçimlerinde CHP Bartın milletvekili olarak meclise girdi ve 2011, 2015 ve son olarak 2024 seçimlerinde de aynı göreve yeniden seçildi. 24. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği ve İçişleri Komisyonu üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi.

2024 Balıkesir seçim sonuçları| Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Balıkesir oy oranı 2024 Haber

2024 Balıkesir seçim sonuçları| Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Balıkesir oy oranı 2024

Balıkesir’de yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Ahmet Akın ve AK Parti'den aday olan Yücel Yılmaz arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Balıkesir seçim sonuçları… BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Balıkesir'de yapılan yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Belediye Başkanlığı koltuğunu CHP adayı Ahmet Akın kazandı. BALIKESİR OY ORANI 2024 CHP adayı Ahmet Akın - Yüzde 51.10 AK Parti adayı Yücel Yılmaz - Yüzde 40.5 AHMET AKIN KİMDİR? 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya gelen Erdal ve Nejla çiftinin oğlu Akın, eğitim hayatına Gönen'de başladı ve ardından İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra İngiltere'de Cambridge'de Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimi aldı. Siyaset eğitimini tamamlamak için Bahçeşehir Üniversitesi'ne gitti ve ardından Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. İspanya'da "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" üzerine çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Özel sektörde Genel Müdür ve uluslararası holdinglerde CEO ve yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli pozisyonlarda çalıştı. İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini konuşabilen Akın, evli ve iki çocuk babasıdır. 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Akın, aynı göreve Kasım 2015'te tekrar seçildi. 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonunda üye olarak görev yaptı. 2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu. 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde İYİ Parti'ye geçen Akın, daha sonra CHP'ye geri döndü ve Balıkesir'den milletvekili seçildi. 2019 yerel seçimlerinde CHP tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi ancak İYİ Parti adayı lehine adaylıktan çekildi. CHP Parti Meclisi üyesi seçildi ve CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde adaylık başvurusunda bulunmayan Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seçim kampanyası sürecinde bakan adayı olarak tanıtıldı. Ancak 1 Haziran 2023 tarihinde CHP MYK toplantısında istifasını sunarak MYK'dan ayrıldı. 5 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklamayla CHP tarafından MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır.

2024 Artvin seçim sonuçları| Artvin Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Artvin oy oranı 2024 Haber

2024 Artvin seçim sonuçları| Artvin Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Artvin oy oranı 2024

Artvin’de yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Artvin Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Bilgehan Erdem ve AK Parti'den aday olan Mehmet Kocatepe arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Artvin Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Artvin seçim sonuçları… ARTVİN BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Artvin'de yapılan yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Belediye Başkanlığı koltuğunu CHP adayı Bilgehan Erdem kazandı. ARTVİN OY ORANI 2024 CHP adayı - Bilgehan Erdem 6 bin 467, AK Parti adayı Mehmet Kocatepe 6 bin 209 oy aldı BİLGEHAN ERDEM KİMDİR? Bilgehan Erdem, 1971 yılında Artvin'de dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Öğretmenlik kariyerine Artvin Kazım Karabekir Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak başladı. Aynı zamanda bir dönem amatör ligde basketbol hakemliği yaptı. Erdem, Artvin'de geleneksel boğa güreşlerini yayma, yaşatma ve yaylalarını koruma amacıyla kurulan derneğin de kurucuları arasında yer aldı ve bu alanda hakemlik yaparak boğa yetiştiriciliği de yaptı. CHP'nin adayı olan Erdem, evli ve iki çocuk babasıdır.

2024 Ardahan seçim sonuçları| Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Ardahan oy oranı 2024 Haber

2024 Ardahan seçim sonuçları| Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Ardahan oy oranı 2024

Ardahan’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Ardahan Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Faruk Demir ve AK Parti'den aday olan Yunus Baydar arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Ardahan Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Ardahan seçim sonuçları… ARDAHAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Ardahan'da kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Faruk Demir, en yakın rakibi AK Parti adayı Yunus Baydar'a 158 oy fark attı. AK Parti yönetimi, Çıldır ilçesindeki seçim sonuçlarına itiraz etti. Kesin olmayan sonuçlara göre oyların %42,32'sini alan CHP'li Faruk Demir, Ardahan'da belediye başkanlığına yeniden seçildi. Faruk Demir 5.040 oy alırken, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4.882 oy aldı. 158 oy farkla kaybeden AK Parti yönetimi, sonuca itiraz ederek, Çıldır ilçesindeki 14 sandıkta oyların yeniden sayılmasını talep etti. AK Parti'nin yaptığı itiraz seçim kurulları tarafından değerlendirilecek. ARDAHAN OY ORANI 2024 CHP Faruk Demir - %42,32 AK Parti Yunus Baydar - % 43.51 FARUK DEMİR KİMDİR? Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladıktan sonra, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na Şan bölümünde başladı ve başarıyla mezun oldu. 1987 yılında TRT'nin düzenlediği yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazanarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar bu görevine devam etti. TRT'de çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaparken kendi bestelerinin yer aldığı iki albüm olan "Güneşim Ol" ve "Ardahan'ın Yollarında"yı da çıkardı. 1999 yılında Demokratik Sol Parti'den milletvekili adayı olan Faruk Demir, Ardahan'ı 21. dönem milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etti. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde ise Ardahan Belediye Başkanı olarak seçildi.

2024 Aksaray seçim sonuçları| Aksaray Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Aksaray oy oranı 2024 Haber

2024 Aksaray seçim sonuçları| Aksaray Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Aksaray oy oranı 2024

Aksaray’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Aksaray Belediye Başkanlığı için MHP’den aday olan İrfan Çıtak ve AK Parti'den aday olan Mustafa Karacaer arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Aksaray Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Aksaray seçim sonuçları… AKSARAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Kesin olmayan sonuçlara göre, Aksaray Belediye Başkanlığı için AK Parti adayı Evren Dinçer seçimi kazandı. AKSARAY OY ORANI 2024 AK Parti adayı Evren Dinçer  - Yüzde 36,85 oy MHP adayı İrfan Çıtak - Yüzde 28,72 oy İYİ Parti adayı Mustafa Karacaer - Yüzde 20,29 EVREN DİNÇER KİMDİR? 1981 yılında Aksaray'da doğan Evren Dinçer, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Aksaray'da tamamladı. Lisans eğitimini Aksaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İnsan Kaynakları Yönetimi alanında tamamladı. Şu anda Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Evren Dinçer, 10 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan bir atama kararnamesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde Evren Dinçer, AKP'nin Aksaray Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir. Evren Dinçer evlidir.

2024 Adıyaman seçim sonuçları| Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Adıyaman oy oranı 2024 Haber

2024 Adıyaman seçim sonuçları| Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu, kim kazandı? Adıyaman oy oranı 2024

Adıyaman’da yapılan seçimlerde oy kullanımı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oylar gibi detaylar, yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına giden seçmenlerin dikkatini çekiyor. Türkiye, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarına odaklanırken, Adıyaman Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olan Abdurrahman Tutdere ve AK Parti'den aday olan Ziya Polat arasında sıkı bir yarış yaşandı. Peki, Adıyaman Belediye Başkanı kim oldu, hangi aday kazandı? İşte merak edilen 2024 Adıyaman seçim sonuçları… ADIYAMAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLDU, KİM KAZANDI? Adıyaman'da, belediye başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere zafer kazandı ve yeni belediye başkanı oldu. ADIYAMAN OY ORANI 2024 CHP adayı %49.14 oy alarak birinci olurken, AK Parti adayı %27.66 oy oranında kalarak ikinci sırada yer aldı. Yeniden Refah Partisi ise .96 oy oranı ile yarışı üçüncü sırada tamamladı. ABDURRAHMAN TUTDERE KİMDİR? Abdurrahman Tutdere, 1976 yılında Adıyaman'ın Merkez Bağlıca Köyü'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bağlıca ve Koçali ilkokullarında tamamladıktan sonra lise eğitimini Adana Atatürk Lisesi'nde aldı. Hukuk eğitimine devam etmek için 1993 yılında Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi'ne başladı ve 1997 yılında mezun oldu. Bir yıllık avukatlık stajını tamamladıktan sonra askerlik hizmeti nedeniyle avukatlık mesleğine ara vererek 1999 yılında askere gitti. 2001 yılında Adıyaman'da serbest avukatlık yapmaya başladı. Politikaya olan ilgisi, 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman il gençlik kollarında aktif siyasete başlamasıyla başladı. 2004-2006 yılları arasında Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri olarak görev aldı. 2008 yılında il kongresinde kurultay delegesi seçilerek 26-27 Nisan 2008 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 32. Olağan Kurultay'da delegelik görevini üstlendi. Aynı zamanda Adıyaman Barosu'na kayıtlı bir avukat olarak, 2004 yılında yönetim kurulu üyeliğine seçilerek 2004-2006 yılları arasında yönetim kurulunda görev aldı. 2008-2010 yılları arasında ise Baro Genel Sekreteri olarak çalıştı. Serbest avukat olarak, birçok şirket, kooperatif, dernek, oda ve sivil toplum örgütüne avukatlık ve danışmanlık hizmeti sundu. 2018 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Adayı oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan isim, 28. Dönem CHP Adıyaman Milletvekili olarak görev yapıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.