TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna’ya Var Gazze’ye Yok

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2024 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 08:21

Avrupa Birliği (AB) Ukrayna’ya 88 milyar Euro yardım gönderecek. Gazze’ye ise yok. Niye yok. Çünkü Gazze meselesi onları ilgilendirmiyor. Ukrayna onların karın ağrısı. Rusya’yı tehdit olarak görüyorlar. Rusya Ukrayna’yı ele geçirirse Avrupa’ya komşu olacak. Ucu kendilerine dokunduğu için Ukrayna’ya sürekli destek veriyorlar.

Avrupa Birliği ve ABD’nin yardımları nedeniyle Ukrayna süper güç sayılan Rusya’ya direnebiliyor. Ukrayna tabi ki ABD’yi de AB’yi de ilgilendiriyor. Korku var ya, korku. İşte korkmak zor bir şey. Rusya korkusu. Bu nedenle var güçleriyle Ukrayna’ya destek atıyorlar.

AB en son Ukrayna’ya 88 milyar Euro destek kararı aldı. Ukrayna yenilmesin ki Rusya kapılarına dayanmasın. Özellikle Almanya bu konuda çok daha destekçi durumda. Zaten Almanya Rusya ile ilgili gece gündüz planlar yapıyor. En son Alman subayların Rusya ile ilgili ortaya çıkan ses kayıtları ortalığı toz duman etmişti.

Gelelim Gazze meselesine. İsrail kimseyi dinlemiyor. İsrail baştan beri dünya kamuoyuna Hamas’ı hedef aldığını açıklıyor. Asıl mesele Hamas değil. Asıl mesele Gazze’yi tamamen kontrolleri altına almak. Gazze’nin deniz kesimini Filistin halkından arındırmak. Denizden koparılmış bir Gazze, Filistin davasını da köşeye sıkıştırır. Akdeniz’deki gaz ve petrolden Filistin’i mahrum edip köşeye sıkıştırma niyetleri var

İsrail, orta vadede Gazze’nin ele geçirdiği yerlerine kendi vatandaşlarını yerleştirerek buraları kontrolleri altına alma niyetinde. Zaman içerisinde (Buraları inşa ediyoruz) bahanesiyle tam da bunu yapacak. Geçmişte İsraillilerin Filistinlilerin evlerine el koyduğu gibi. Bu oyunu şimdiden görüp buna karşı bir tedbir alınmalı.

Bölgedeki siyasi, ekonomik ve ideolojik dinamikler karmakarışık. Türkiye dışında diğer ülkeler zaten zorda. Suriye, Irak kendi derdinde. Mısır ekonomik sıkıntıda. Kimsenin Gazze için İsrail’e karşı duracak gücü yok. Türkiye’nin çabası biliniyor zaten. Ancak bölgede, Türkiye’nin adımlarına, girişimlerine destek atacak bir güçlü ülke yok maalesef. Ve insanlar, çocuklar ölüyor o topraklarda. Mavi gözlü sarışın çocuklar Gazze’de de var. Bunlar çocuk değil mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.