TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜİK akran zorbalığına uğrayan çocuk sayısını açıkladı

TÜİK tarafında yapılan araştırma sonuçlarına göre; Türkiye'de akran zorbalığına uğrayan 6-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 13,8 olarak açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 08:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜİK akran zorbalığına uğrayan çocuk sayısını açıkladı

KEMAL ÖZKURT

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2022 yılından bu yana yapılan 'İstatistiklerle Çocuk' araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Açıklamaya göre; Türiye'de çocukların anneleri veya temel bakım verenleri tarafından ayda en az birkaç kez, 6-17 yaş gurubunda bulunan çocukların ise, kendi yaş grubu tarafından zorbalığa uğradığı oran yüzde 13,8 oldu. Öte yandan, çocukların anneleri/temel bakım verenleri tarafından ayda en az birkaç kez diğer çocuklar tarafından dalga geçildiği belirtilen 6-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 7,7 iken, ayda en az birkaç kez diğer çocuklar tarafından kasıtlı olarak dışlandığı belirtilen aynı yaş grubundaki çocukların oranı ise yüzde 7,2 oldu.

zorbalığa uğrayan

OKULDA KENDİNİ DIŞLANMIŞ HİSSEDEN ÇOCUKLARIN ORANI YÜZDE 6,8 
Akran zorbalığı ülkemizde ve dünyada her yaş grubundan çocukların yaşadığı ciddi sorunlardan biridir. Çocuklar, genellikle okullarda yaşadığı bu sıkıntıdan dolayı psikolojik ve sosyolojik açıdan gelişim gösteremiyor, içe kapanarak kendini toplumdan dışlıyor. TÜİK, Türkiye çocuk araştırması sonuçlarına göre; okulda kolayca arkadaş edinebildiğini belirten 13-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 73,2 iken, kendini okula ait hisseden aynı yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 72,4 oldu. Diğer öğrencilerin kendini seviyor gibi göründüğünü belirten 13-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 55,6, okulda kendini garip ve yabancı hissettiğini belirten 13-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 8,8, okulda kendini dışlanmış hisseden çocukların oranı ve okulda kendini yalnız hissettiğini belirten çocukların oranı da yüzde 6,8 oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.