TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Unutkan adayın imdadına başka bir adayın velisi koştu

Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’de de adaylar, YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri için sabahın erken saatlerinde okullara gitti. Üniversite adayları ve veliler, okul kapılarının kapanma saati olan 10.00’dan önce okul bahçelerinde yerlerini aldı. Okulda görevli yetkililer, üst aramasının ardından adayları sırayla içeri aldı. İTO Vakfı Süleyman Taştekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava girecek olan bir aday ise kimliğini unuttuğu için zor dakikalar geçirdi. Üst aramasından geçen ancak kimliği gelene kadar sınava giremeyeceğini söylenen adayın yardımına, bir başka adayın velisi koştu. Kimliğini unutan adayın telefonuyla birlikte adayın evine arabayla giden veli, sınavın başlamasına 3 dakika kala kimliği yetiştirdi. Unutkan aday, kimliğin gelmesiyle sınav salonuna giriş yaptı.

Zamanla yarıştılar

Kimliğini unutan adayı tanımadığını belirten Meriç Kırık, “Bir öğrenci kardeşimiz kimliğini unutmuş, velisinden kimliğini alıp kendisine ulaştırdım. Kendisini tanımıyorum. Benim de kızım bu okulda sınava girdi. Öğrenci kardeşimizi kapıda beklettiler. Ben de kimliğini son dakika ulaştırabildim” dedi.

Veliler, okul bahçesinde ter döktü

Çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen veli Tuğba Yüce, “Bu elbette bir günlük bir süreç değil, 12 yıldır hazırlanıyoruz ama özellikle son bir yıl çok yoğun geçti. Çocuğum hukuk fakültesini kazanmak istiyor. Biz de en az onlar kadar heyecanlıyız. İnşallah istediği yer olur” derken, Mesut Beşer isimli veli de “Bu dönem oldukça güzel ve başarılı geçti. Çocuklarımız ellerinden gelen yaptığı sürece biz velilere çok da iş düşmüyor, her şey onlarda bitiyor. Bu süreçte çok destek olduk, onu rahatlatmak amacıyla konuşmalar yaptık. Dünkü sınav çok güzel geçti, bugün de aynısını bekliyoruz” diye konuştu. İHA

Oluşturulma Tarihi: 18 Haziran 2023, Pazar 09:34
Güncellenme Tarihi: 18 Haziran 2023
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.