TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde güçlü: Karşıyaka zirvede!

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Pınar Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi tarafından yayınlanan güç sıralamasında zirvede yer alıyor. Pınar Karşıyaka'nın güç sıralaması nasıl? Karşıyaka bu sezon Avrupa'da şampiyon olabilecek mi? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde güçlü: Karşıyaka zirvede!

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 2023-2024 sezonunda büyük heyecan devam ediyor. Euroleague'den sonra en prestijli basketbol organizasyonlarından olan Şampiyonlar Ligi'nde kalite ve rekabet her geçen yıl artıyor. Ülkemizi temsil eden Pınar Karşıyaka bu sezon Avrupa'da şampiyon olmak istiyor. Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan, şampiyonluğu kıl payı kaçıran İzmir temsilcisi bu sezon iddialı başladı. Karşıyaka Spor Kulübü'nde yeni başkan, yeni yönetim ve yeni transferler ile taraftarlarını heyecanlandırıyor. Takımın kimyasını tutturmak isteyen Ufuk Sarıca ve ekibi Türkiye Ligi'nde istediği gibi başlayamasa da Avrupa'da siftah yaptı.

Avrupa'da sezonun ilk maçında Filou Oostende takımını 94-77'lik skorla mağlup eden Pınar Karşıyaka, 1 Kasım tarihinde Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda Ewe Baskets takımı ile karşılaşacak. Pınar Karşıyaka-Ewe Baskets Şampiyonlar Ligi maçı saat 20:30'da Tivubuspor ekranlarından yayınlanacak. Karşıyaka'da Errick McCollum ve Vitto Brown son haftalarda üstün performansı ile göz kamaştırıyor.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin resmi hesaplarında yer alan bilgilere göre Pınar Karşıyaka güç sıralamasında zirvede yer alarak şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Yapılan güç sıralamasında Pınar Karşıyaka, zirvede yer alırken diğer temsilcimiz Darüşşafaka ise 7.sırada yer alıyor.TOFAŞ 13.sırada gösteriliyor.

ARA FOTO KSK

PINAR KARŞIYAKA ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

FIBA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonunda Play-In etabında İzmir ekibi Pınar Karşıyaka, evinde son çeyrekte 9 sayı farkla önde girdiği maçta UCAM Murcia'ya mağlup olarak  elenmişti. Pınar Karşıyaka, 2021'de final oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon şampiyon olmak istiyor. Daha önceden Pınar Karşıyaka ile iki kez Avrupa'da final oynayan Ufuk Sarıca ve ekibi bu sezon hem Avrupa'da hem de Türkiye'de şampiyonluğu hedefliyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 4 maçtan iki mağlubiyet, 2 galibiyet elde eden Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde galip gelerek moralli başladı. İzmir temsilcisi Karşıyaka, en son oynadığı Türk Telekom maçında rakibini 100-80'lik  skorla yendi. Pınar Karşıyaka ,Avrupa'da 27. sezonuna çıkıyor. 10 farklı organizasyonda yer alan Karşıyaka, 256 müsabakada 136 galibiyet, 118 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

KSK ARA FOTOOO

FIBA BASKETBOL ŞAMPİYONLAR LİGİ GÜÇ SIRALAMASI:

1. Pınar Karşıyaka

2. Unicaja

3. JDA Dijon

4. Lenovo Tenerife

5. PAOK

6. AEK

7. Darüşşafaka Lassa

8. Bertram Derthona Tortona

9. SIG Strasbourg

10. King Szczecin

11. Le Mans

12. Promitheas Patras

13. TOFAŞ

14. Rio Breogan

15. UCAM Murcia

16. EWE Baskets Oldenburg

17. Rytas Vilnius

18. Falco Vulcano Szombathely

19. MHP RIESEN Ludwigsburg

20. Galatasaray EKMAS

21. VEF Riga

22. Filou Oostende

23. Banco di Sardegna Sassari

24. Igokea

25. Cholet Basket

26. Bursaspor İnfo Yatırım

27. Peristeri

28. BK Opava

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Pınar Karşıyaka-Türk Telekom maçı ne zaman? Nerede? Hangi kanalda?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.