TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Olimpiyatlar Dayanışma Oyunları sona erdi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Çukurova Üniversitesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen Dayanışma Oyunları, 17-18 Ekim tarihinde Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Adana’da düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Özel Olimpiyatlar Dayanışma Oyunları sona erdi

Özel Olimpiyatlar Türkiye Dayanışma Oyunları projesi kapsamında depremden etkilenen illerde yaşayan özel gereksinimli bireyleri bir araya getirerek, spor yoluyla iyileşmelerini sağlamayı hedefledikleri bir organizasyona imza attı.

Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda açılış töreniyle gerçekleşen bu anlamlı organizasyonda, 200 özel ve partner sporcu, 100 gönüllü ve 66 antrenör olmak üzere toplamda 366 kişilik bir katılım sağlandı. Oyunlara antrenörler, öğretmenler ve doktorların yanı sıra Çukurova Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden 100 kişilik gönüllü ekip de destek verdi. Özel sporcular atletizm, yüzme, futbol, basketbol ve bocce müsabakalarında yaşıtlarıyla beraber yarışmanın ve madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Dayanışma Oyunları’nda spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından 'Sağlıklı Sporcu Taramaları' da gerçekleştirildi. Taramalarda, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden 50 gönüllü öğrenci yer aldı. Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlknur Tanboğa ve Uzm. Dr. Gizem Aktepe Güler’in önderliğinde diş ve genel sağlık taramaları gerçekleştirildi. Ayrıca Meme Kanseri Farkındalık Haftası’na özel Prof. Dr. İlknur Tanboğa ve gönüllü öğrenciler tarafından sporcuların ailelerine bilgilendirmeler yapıldı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bir Kolaj İşçisinin Günlüğü: Türkiye’de ilk futbol kolajı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.