TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer'den o ilçeye İZBAN için yeni durak müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Tarım Mitingi'nde İZBAN müjdesi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer'den o ilçeye İZBAN için yeni durak müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Menemen'de düzenlenen Tarım Mitingi'ne katıldı. Menemenlilere ulaşım ile ilgili bir de müjde veren Başkan Soyer, Asarlık ve Koyundere'ye İZBAN durağı kazandıracaklarını söyledi. 

WhatsApp Image 2023-05-05 at 10.50.24 (1)

CHP İzmir İl Başkanlığı, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde çalışmalarına devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Menemen merkezde yaptığı Tarım Mitingi, büyük bir coşkuya sahne oldu. Alana seçim otobüsüyle gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, meydanda toplanan binlerce vatandaşın sevgi gösterileri ile karşılandı. Millet İttifakı milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ittifak üyesi partilerin ilçe başkanları da mitingde yer aldı. 

WhatsApp Image 2023-05-05 at 10.50.24

Soyer: “Çok güzel günler göreceğiz”
Mitingde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Türkiye'de üretimin ve üreticinin yok edildiğini belirterek, “Kur korumalı mevduat hesabı diye bir şey çıkardılar. 170 milyar lira bu hesaba para yatıran 125 bin kişinin cebine gitti. Kimindi bu para? Kimin parası gitti? Senin, benim hepimizin parası gitti. Demek ki neymiş? Eğer siz bu toprakların ürettiği refahı 125 bin kişinin cebine değil de halkın cebine koyarsanız ne işsizlik ne yoksulluk ne bu sefalet kalır. O güne çok az kaldı. Bu üçü bir arada; ferah, refah ve adalet. Bu demokrasi demek. İkinci yüzyıla girerken aşmamız gereken eşik demokrasi eşiğidir. Bu demokrasi eşiğini gençler aşacak. Cumhuriyet eşiğini aşanlar 1923 kuşağıydı, şimdi demokrasi eşiğini aşacak olanlar 2023 kuşağı yani sizlersiniz. Çocuklarınıza torunlarınıza miras bırakacağınız büyük bir onur bu. Çok güzel günler göreceğiz” dedi. 

“15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız”
Büyük dönüşümü gençlerle beraber gerçekleştireceklerini belirten Başkan Soyer, “Hiçbiriniz bu yoksulluğu, sefaleti hak etmiyorsunuz. 15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız. Emekten yana, alın terinden yana bir iktidara uyanacağız. Hep sizden söz istedik. Sizler hep söz verdiniz. Şimdi ben de sizlere söz vermek istiyorum.  Eğer 14 Mayıs'ın ertesi günü o özlediğimiz halk iktidarını kurarsak var ya ben de iktidarın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yıllardır hakkı alınan, gasp edilen İzmirlinin, Menemenlinin bütün haklarını sonuna kadar takip edeceğim” dedi. 

WhatsApp Image 2023-05-05 at 10.50.25

“Bu seçimi kazanıyoruz”
Başkan Soyer'in konuşması sırasında alanda bulunanlar “bir şey değişir, her şey değişir” sloganları attı. Başkan Soyer, “Bu seçimi kazanacağız. Bu sadece bir seçim değil. Biz refah ile yoksulluk arasında, demokrasi ile tek adam rejimi arasında seçim yapacağız. Biz demokrasiyi seçeceğiz. Bunu biliyorum çünkü Gündoğdu Meydanı'nda da söyledim. Kardeşlerim gözler yalan söylemiyorsa, sözler yalan söylemiyorsa biz bu seçimi kazanıyoruz. Bu ülkede bir şey değişecek, her şey değişecek” diye konuştu. 

Menemen'e müjde
Başkan Soyer mitingin sonunda Menemenlilere müjde verdi: “İZBAN'ın, biliyorsunuz ki Asarlık ve Koyundere'de durağı yok. Olsun mu?” dedi ve vatandaştan “olsun” cevabını aldı. Başkan Soyer, “Olacak, çok az kaldı” dedi. 

Aslanoğlu: “Rehavete kapılmak yok”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Yeter, söz milletin. Her şeyi yok ettiler ama sizi bu topraklardan kopartamadılar. Sizler inatla, sabırla tarımla ve hayvancılıkla uğraşmaya devam ettiniz. Tek bir oyun bile heba olmaması için 14 Mayıs gecesi sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız ama sizler de bunun sözünü veriyor musunuz? Biz bu seçimi büyük farkla kazanacağız ama rehavete kapılmak yok” şeklinde konuştu. 
 
Polat: “Çiftçinin hakkını almak için söz veriyorum”
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da, “Başka bir tarımın nasıl olacağını hepimize gösteren Tunç Soyer'e kocaman bir alkış istiyorum. Dün Kiraz, bugün Beydağ'da şimdi ise Menemen'deyiz. Çiftçinin hakkını almak için size söz veriyoruz. Gençler, Türkiye'den umudu kesmeyin. Türkiye'den giden gençlerin de gözü kulağı burada. Onlar da 15 Mayıs'ta geri dönecek” dedi.  HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.