TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özlale ve Taşkın arasında ‘Tanrıkulu’ atışması

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’ın TSK’ya yönelik sözleriyle tepki toplayan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu savunmasına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özlale ve Taşkın arasında ‘Tanrıkulu’ atışması

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ilişkin sözlerinin yansıması devanm ediyor.

Tanrıkulu katıldığı yayında, “TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen” ifadelerini kullanmıştı.

Tanrıkulu’nun sözlerine siyasi arenadan tepki sesleri yükselirken kendi partisinin üst yönetimindeki bazı isimler de Tanrıkulu’nun sözlerinin “kabul edilemez” olduğunu söylemişlerdi.

TAŞKIN VE ÖZLALE ARASINDA POLEMİK

Tanrıkulu’na tepki sesleri yükselirken CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Tanrıkulu’nu savunmuştu.

Taşkın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sezgin Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu. Onu hedef alan samimiyetsiz linç kültürü ise iktidar trollerinin eseridir. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının Erdoğan'ı bir davada savunurken dediği gibi, 'İfade özgürlüğü bazılarına şok edici gelen söylemleri de kapsar’” İfadelerini kullanmıştı.

Öte yandan; Tanrıkulu’nun paylaşımına tepkiler art arda gelirken İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale de Tanrıkulu’nu savunan Taşkın’a tepki gösterdi.

Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Tanrıkulu’nun sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtirken savunulmaması gerektiğini ifade etti ve “İzmir'i temsil etmek için seçilen bu vekilin (!) Şanlı Türk Ordusu'na dil uzatanları savunması kabul edilebilir değildir. İzmir halkını mecliste bu kişinin temsil etmesi utanç vericidir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.