TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Özel’den Menemen’de gövde gösterisi: AK Partili Pehlivan’a yüklendi

İzmir mesaisine tüm hızıyla devam eden CHP Lideri Özel, CHP’nin kura ile kaybettiği Menemen’de AK Partili yönetime satışlar üzerinden yüklenirken Menemen Belediye Başkan Vekili ve Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’ın 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM’yi bombalayan pilotlardan biri olan ve müebbet hapis ile yargılanan yüzbaşı ağabeyi Abdi Pehlivan’ı da hatırlatarak ‘FETÖ’cü’ göndermesi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 16:17
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Özgür Özel’den Menemen’de gövde gösterisi: AK Partili Pehlivan’a yüklendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir mesaisi kapsamında CHP’nin kura ile kaybettiği ve şu andan AK Parti yönetiminde olan Menemen’de halk buluşmasına katıldı.

Özel’e programda; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Ednan Arslan, Mahir Polat, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt ve Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey katıldı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği mitingde Özel, gövde gösterisi yaparak AK Partili yönetime seslendi. Özel, konuşmasında Menemen Belediye Başkan Vekili ve Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’a yargıya intikal eden satışlar üzerinden tepki gösterip ‘kayyım’ göndermesi yaptı. 

ÖZEL: BİZİM ONLARLA GÖRÜLMEMİŞ BİR HESABIMIZ VAR

Asteğmen Kubilay’ın katledilişini hatırlatarak konuşmasına başlayan Özel, ‘hesaplaşma’ mesajı verirken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un sözlerine de yanıt vererek, “Ben hayatının çok önemli bir kısmında 2-3 ayda bir Menemen’e gelip gitmiş biriyim. Menemen’i de Menemenlileri de çok seven biri olarak size ilk kez böyle bir siyasi mitingde genel başkanınız olarak hitap etmekten gurur duyuyorum. Her sene 23 Aralık’ta burada oluyoruz. Menemen’in bizim açımızdan bir önemi ve anlamı var. Burada bizim bir yürek acımız, davamız var. Burada genç Cumhuriyet'in düşmanları Kubilay’ın kafasını Mustafa Kemal Atatürk’ün başı kabul ederek, Cumhuriyetin bütün kazanımlarına karşı olan caniler Asteğmen Kubilay’ı katlettiler. Bizim onlarla görülmedik bir hesabımız var. Kurtuluş savaşı kazanıldı. Cumhuriyet kuruldu. Cumhuriyetin daha 7. Yılında cumhuriyeti hazmedemeyenler Kubilay’ın başını kestiler, Menemen’de gezdirdiler. ‘150 yıldır karşı karşıyayız’ diyenlerin aslında bilinçaltında ne yaptığı işte bu. Bugün de hala saltanat ve hilafet hayalleri kuranların, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına minnet değil husumet duranların CHP’ye husumet duyduğu ortada” dedi.

Menemen Belediye Başkan Vekili ve Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’a tepki gösteren Özel şunları söyledi; “Geçen seçimde Menemen’de bir seçim yapıldı ve halk bir karar verdi. Sonra CHP, kendisine doğrudan gelen bir ihbarı görevlendirme yaparak doğru buldu. Savcılar harekete geçmeden harekete geçerek gereğini yaptı. Sonra savcılar gerekeni yaptı. Sonra belediye meclisi içinde bir seçim yapıldı. Orada ‘Kura çekeceğiz, bu yöntemle çekeceğiz’ diyenler, daha sonra kura usulüne uygun olduğu halde mahkemeye giderek mahkeme kararıyla kurayı iptal ettirdi ve Menemen’in istediği dışında yönetilmesini sağladı. O birkaç kişiyle ölsem gitsem yine de hesaplaşacağım, iki elim yakalarındadır. Hileli kuracı Hamza Dağ, gelmiş Büyükşehir adayı olmuş: Hileyle hurdayla, hakimlere baskıyla Menemen’e başkan yaptıkları da Menemen’e aday olmuş. Menemen adayımız hukukçu. AK Parti’nin hukukta hiç saymadığı şey suçun şahsiliği ilkesi. İş garibana gelince suçun şahsiliği yok ama iş kodamanlara gelince başka oluyor. İl Başkanlığı İzmir’de FETÖ’cülerin olduğu yerde kira vermeden oturuyordu, kabloyu bağlayan da Hamza Dağ’ın kendisiydi. Buranın Belediye başkan adayının kardeşi kimmiş? Sen garibanları eşinin kardeşinden bile mesul tutacaksın, 15 Temmuz’da ben de içindeyken Meclis’e bomba atan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın!”

MENEMEN’DE PUSU KURDURTMAYIZ

Yargıya da intikal eden ve hali hazırda “yürütmeyi durdurma” kararı bulunan Seyrek satışları ve Emiralem satışlarını da hatırlatıp, 3 milyara dikkat çekerken ‘kayyum’ göndermesi yapan Özel, “Biz yeni bir devrim yapmakla meşgulüz. İzmir’de Cumhuriyet tarihi boyunca 6 tane kadın belediye başkanımız olmuş. Bu dönemde hepsi seçilecek yerden 9 kadın adayımız var. Devrimin en sikke kentlerinden biri olan Menemen’de adayımızı önce kadınlarımıza sonra da kadın haklarına saygılı erkeklere emanet ediyorum. İzmir ve Menemen bu büyük başarıyı gösterecek. Buraya seçilmediği halde birini getirdiler. Menemen’de CHP’nin oyu ve gücü belli. Ama o belediye başkanına ‘Sana bütün yetkileri veriyoruz. Menemen’de ne buluyorsan hepsini sat, bununla bir şeyler yap, kalanını da bize at’ dediler. Tahir Başkan döneminde bu mallara el sürülmedi. Bu mallar Emiralem ve Seyrek’te ağırlıkla köylülere ait olan taşınmazlar. Bunların tamamını Seyrek ve Emiralem’de 4 milyar lira tutarında arazi sattılar. Bu tutarla yaptık dedikleri işler 1 milyarlık. Menemen’in 4 milyarı satıldı, 1 milyarıyla bir şeyler yapıp göz boyadılar. 3 milyarı buharlaştı. 1 milyarla göz boyayarak şimdi sizden bir şeyler istiyorlar. Bu seçimde kimin ki AK Parti’nin adayına eli kayarsa bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Murat Karayalçın’ı, Altan Öymen’i Hikmet Çetin’i, Özgür Özel’i mahveder. Bilsin ki Mustafa Deniz Baykal’ın, Bülent Ecevit’in, İsmet İnönü’nün Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatır. Tayyip Erdoğan Menemen’e kayyum yollamış. ‘Oy verin, seçin’ diyor. O nedenle bu mesele başka mesele. Bilin ki milletin arsasını parsel parsel satıp parasıyla minik şeyler yapıp sonra da en güvendiğimiz inşaları, muhtarları ikna edenlere biz Menemen’de pusu kurdurtmayız” ifadelerini kullandı.

MENEMEN’DE BAŞKA BİR MEVZUMUZ VAR

Özel son olarak ‘hesaplaşma’ talimatı vererek, “Size ne buğday fiyatını anlatacağım ne de atanamayanlardan bahsedeceğim. Menemen’de başka bir mevzumuz var. Onu halledin sonra konuşuruz kalanını” dedi.

TUGAY: GÖZ BOYAYACAK MAKYAJ İŞLER YAPMAKLA OLMAZ

İzBB adayı Tugay konuşmasında, sert sözlerle ülkedeki mevcut yoksulluk ve işsizliği eleştirip rakiplerine ‘göz boyayan işler’ sözleriyle yüklenerek şunları söyledi; “Geçen genel seçimden sonra adeta üzerimize bir kara bulut çöktü. İnsanlarımız ‘bu adamlar değişmez, bu adamlar gitmez’ dediler. Biz böyle düşünenlerden değiliz. CHP’de demokratik bir süreç ve değişim yaşadık. Ağırlık olarak gençlerden ve kadınlardan oluşan yeni Parti Meclisimizi seçtik. İnsanlarımızın umutsuzluğunu bitirmek, yenilmez sanılanları yenmek için yola çıktık biz. Ülkemizi bu yoksulluğa, eşitsizliğe ve adaletsize mahkum bırakanlara karşı sakın başınızı önünüze eğmeyin. Bu İzmir’e yakışmaz. Bize yakışacak olan bu zalim iktidarı bitirmektir. Bu zalim iktidar bitecektir. İlk cevabı bu seçimde görecekler. 31 Mart günü bu halktan cevabı alacaklar. Bu işler, göz boyayacak makyaj işler yapmakla olmaz. Soruyorum: Bu insanlar neden düşük maaş alıyorlar, neden et alamıyorlar, neden kira ödeyemiyorlar? Bana göz boyayacak işlerden değil bunlardan, işsizlikten, açıktan bahsetsin. Gençler ellerinde 2-3 diplomayla iş arıyorlar. Niye bu kadar işsizlik var. Niye birileri sürekli zenginleşirken bu halk sürekli yoksullaşıyor? Bu haksızlığa dimdik karşı duracak olan halktır. Bu ülkede bir güç varsa o da halkın gücüdür. Bu seçimde ‘Ben oy vermeyeceğim, kararsızım’ diyenlere sesleniyorum. Allah aşkına delirdiniz mi, umudunuz mu bitti, kullanacak bir oyunuz yok mu, bu zalimlere mi bırakacağız! Ben her türlü yanlışa karşı ölümüne mücadele etmeye razıyım. Bizler bu mücadeleyi vereceğiz Sizden tek istediğimiz şey yanımızda durmanız. Verecek bir oyunuz var. Bu zalimlere ders vermek için o oyu kullanın. İzmir ve Türkiye yenilmeyecek, bu zalimler kaybedecek. Bu zalimlerin iktidarını CHP bitirecek.”

KARAKURT: YOLSUZLUK VE ARSIZLIK YAPANLAR DENİZ KARAKURT KABUSUNUZ OLACAK

Menemen Belediye Başkan Adayı Karakurt, isim vermeden AK Partili Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve AK Parti yönetiminde satılan arazileri eleştirilerinin hedefi yaparak, “Omuzumuzdaki yük ağır. Yoksulluktan kıvranan, yolsuzluktan bıkan halkımızın umudu CHP’dir. Menemen’in ilk kadın belediye başkanı olacak olmaktan onu duyuyorum. Partimizin belediye başkan adayı olarak bana düşen halkımızın ve partimizin bana verdiği bu göreve layık olup en ufak bir leke getirmemektir. Emeklilerimiz ocağına ateş düşüren, gençlerimizin gelecekten beklentilerini yok eden, sağlıkta işimizi Allah’a bırakan bu düzene karşı bu seçimi büyük bir farkla alacağız. 1 Nisan’da Menemen’in ilk kadın belediye başkanı olarak birileri gibi boşa harcayacak tek bir 1 liramız yok. Tek bir gizli ortağımız yok ve olmayacak da. Yolsuzluğun olmadığı yerde paramız herkese ve tüm hizmetlere yeter. Parti logosunu kullanmaya dahi utananlara bir çift sözümüz var. Onlar bu günahlarından kaçamayacaklar. Atalarımızdan kalan topraklarımızı yok pahasına parsel parsel birilerine peşkeş çekenler bizden korkun! Sizler 1 lira için 10 lira fatura kestirenlersiniz. Yolsuzluk ve arsızlık yapanlar Deniz Karakurt kabusunuz olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.