TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acar’ın ‘darp’ olayını hatırlattı ve ‘Aliağa’yı kurtarın’ dedi!  Özel: Biraz sinirlenince…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa’da yaptığı mitingde eleştiri oklarını Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’a yönlendirirken Acar’ın ‘darp’ olaylarını hatırlattı. Korku ittifakı göndermesi yapan Özel, “Bizim yapmamız gereken Aliağa’da korku ittifakına karşı olmak. Biraz sinirlendiğinde bambaşka işler yapan birinden Aliağa’yı kurtarmak lazım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 14:30
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Acar’ın ‘darp’ olayını hatırlattı ve ‘Aliağa’yı kurtarın’ dedi!  Özel: Biraz sinirlenince…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir mesaisi kapsamında Aliağa’da halk buluşmasına katıldı.

Özel’e programda; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Ednan Arslan, Mahir Polat, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Özel konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda ‘darp’ iddialarıyla gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştiri oklarının hedefine koyarak, 'korku ittifakı' göndermesi yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL: BİZE YAKIŞMAYAN HİKAYEYİ SONLANDIRMAK İÇİN…

Aliağa adayı Güç’ü överek konuşmasına başlayan Özel, “Aliağa’da 10 yıl önce başlayan ve bize yakışmayan bir hikâyeyi sonlandırmak, bize ve Aliağa’ya yakışır bir iş yapmak için aday arıyoruz. İyi olsun, genç olsun, CV’si güçlü, enerjisi yüksek ve örgütü bilen biri diyoruz. Karşımıza Çağatay Güç çıkıyor. 38 yaşında, örgütte emeği ve izi olan, enerjisi olan Çağatay Güç’ü sizlere emanet etmeye geldim. 100 yıl önce CHP’yi kuranlar genç kadrolardı. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulunca ne genel başkanlara ne askerlere ne vekillere ne genel kurmaylara emanet edildi. Cumhuriyet, gençlere emanet edildi. İkinci yüzyılın ilk seçimi olacak. Biz ilk 100 yılın son seçiminde Atatürk’ün partisini iktidar yapamadık. Üzüldük, evet. Ama uzaklaşmak, umudu kaybetmek asla. Bizimle aynı düşünceleri paylaşmayanları, Cumhuriyet'e husumet duyanları memnun eder bu düşünce. O yüzden ayağa kalkmak, umudu yükseltmek lazım, bunu da gençlerle ve kadınlarla yapmak lazım dedik. Bunun için bir gençlik devrimine ihtiyaç var dedik.  Hep beraber güç vereceğiz ve Çağatay’ı Aliağa Belediye Başkanı yapacağız” dedi.

ALİAĞA’DA KORKU İTTİFAKINA KARŞI OLACAĞIZ

Aliağa’da CHP’nin oy oranının Cumhur İttifakı’nı açık ara geçtiğini hatırlatan Özel, “CHP’nin 14 Mayıs’ta Aliağa’daki oyu MHP ve AK Parti’nin oyundan fazla. Yani genel seçimde CHP’ye oy atanlar yine attığında zaten Çağatay Güç başkan olacak. Hele hele 28 Mayıs seçimine bakarsanız bizim buradaki gücümüz yüzde 63. Buradaki başkan Cumhur İttifakı’nın, korku ve tehdit ittifakının adayıdır. İki kişinin kararıdır adaylığı. Biri Devlet Bahçeli biri Tayyip Erdoğan. 28 Mayıs günü Kemal Kılıçdaorğlu’na oy atanlar… O günkü yoksullukları, çaresizlikleri değişmediğine göre, koşullar değişmediğine göre… Bizim yapmamız gereken Aliağa’da korku ittifakına karşı olmak. Biraz sinirlendiğinde bambaşka işler yapan birinden Aliağa’yı kurtarmak lazım. Hem de Aliağa’da Cumhuriyeti'n değerlerine sonuna kadar sahip çıkacak ama sadece sosyal demokratların değil, muhafazakar ve milliyetçi demokratların, bütün demokratların, yoksulların, işsizlerin, güvencesizlerin başkanı olacak birini göreve getirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAKLARININ İNANILMAZ BİR İSRAFI SÖZ KONUSU

Aliağa’nın ‘rant merkezi’ haline geldiği mesajını veren Özel, “Aliağa’nın kaynaklarının inanılmaz bir israfı söz konusu. Aliağa’nın gelirini Aliağa’ya harcamak, yüksek potansiyelini artırmak gerek. Çağatay Başkan tüm geliri kamuoyuyla adil bir şekilde paylaşmak istiyor” ifadelerini kullandı.

İSTİYORLAR Kİ BARINMA SORUNU YAŞASINLAR CEMAATLERE EL AÇSINLAR

Genç göçün riskine değinen Özel, yurt sorunu üzerinden ‘cemaat ve tarikat’ uyarısı yaparak, “Sakın umutsuzluğa kapılmayın. 31 Mart’ta sandığa koşalım ve oylarımıza sahip çıkalım. Yerel yönetimler genel iktidarı dengelesin. Biz gençlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Gençlerin önünü açıyoruz. Onlarla beraber, onlar için bu ülkeyi güzel, yaşanabilir bir ülke haline getirmek için mücadele ediyoruz. Başka ülkelere gidilir ama okunup geri gelinir. Bu ülkeden ümidinizi kestirtenlere karşı sesleniyorum size. CHP değişimin, güzel günlerin, umudun ve gençlerin partisidir. CHP’li belediyeler daha önce yapılmayan 64 yurt yaptılar. Kreş yaptılar. Birileri cami yaptırıyor, okul yaptırıyor. Ama aklına bir tek yurt yaptırmak gelmiyor. İstiyor ki gençler barınma sorunu yaşasın. Onları da cemaat ve tarikat yurtlarında devşirerek istediği gibi yetiştirsin. Bizler çocuklarımız cemaat ve tarikatların elinde kalmasın diye yurt yapıp gençlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

KİRA VURGUNCULARINA DA SON VERECEĞİZ

Barınma sorununa da dikkat çeken Özel, sosyal konutla neşter mesajı vererek, “İzmir’in en önemli sorunlarından biri kira sorunu. İzmir’de 15 bin lira ortalama kira. Aliağa’da 20-25 bin lira. Emekliler ve emekçiler ya eve girecek aç kalacak ya da karnı doyacak sokakta kalacak. Burada Cemil Başkanıma ve Çağatay Başkanıma da önemli görev düşüyor. Sosyal konutlarla barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Kira vurguncularına da son vereceğiz. Değil batıdan, doğudan dış güçler bile Aliağa’nın peşinde. Aliağa’da çevreye duyarlı işler yapmak boynumuzun borcudur. Biz Çağatay Başkan ile beraber büyük bir devrimi, değişimi ve Aliağa’lıların kendini değerli hissedeceği bir dönemi başlatacağız. Bu alandan çıkınca son 7 günde kararsızları ikna etmek sizin elinizde. Ben sizden Çağatay Başkan ve Cemil Başkan’dan daha çok çalışmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı.

GÜNÜ GELDİĞİNDE BELGELERLE KONUŞACAĞIZ

Aliağa için ‘belgeli konuşacağız’ diyen Özel, “Her şey her yerde aynen konuşulmaz. Ama günü geldiğinde ortaya koyacağımız delilleriyle bu Aliağa’da neler neler dönmüş, buradan nerelere neler gitmiş o paralar buralarda kalsaymış sizin için neler neler olurmuş anlatacağız. Günü geldiğinde gelip de dünya kadar işçiyi işten çıkaranlara, toprakları satanlara benzemeyeceğiz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Aliağa’ya bir bütün olarak sahip çıkacağız. Biz ilerleyen dönemlerde ortaya koyacağız delillerle, hangi para nereye harcanmış, nerelere gidilmiş, kimlere peşkeş çekilmiş hepsini anlatacağız. Biz gün gelip işçi çıkaranlardan olmayacağız. Biz Aliağa’yı bir bütün olarak kucaklayacağız

TUGAY: 7 LİRADAN 7 GÜN SATILACAK SONRA İNDİRİM OLACAK

Büyükşehir adayı Tugay ise konuşmasında Halk Ekmek için indirim sözü vererek, şunları söyledi; “Çağatay Başkanım emanete ihanet etmeyecek. Çağatay Başkan partimizin genç adaylarından biri. Onu hayranlıkla izliyoruz ve destekliyoruz. İnşallah 31 Mart’ta buradan bir zafer haberi yayılır. Şakran’da bir kanalizasyon problemi var. Arkadaşlarımla konuştum o çalışma başladı. Bu emsal olsun. En kısa zamanda burada tüm sorunlarla başa çıkacağız. Sorunların hepsi son bulacak. Biz mitinglerimizde şunu anlıyoruz. Bu ülkenin umuda, içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkmaya ihtiyacı var. Biz tam olarak buna adayız. Biz önümüzdeki 5 yıl üzerimize düşeni yapacağız ve sizlere hizmet etmekten onur duyacağız. Halk Ekmek fiyatı 5 liradan 7 liraya çıkmış. Çağatay Başkanım ‘Halk Ekmek’in kapasitesini artıracağız’ dedi. Size söz veriyorum. O ekmeği 7 liradan 7 gün sattıracağım. Sonra 5 liraya düşüreceğim. Biz kimseyi yoksulluğa ezdirmeyeceğiz sandıkta bu yoksulluğa, yolsuzluğa, haksızlığa karşı insan hakkı için sandıkta ittifak istiyoruz. Şunu benden duyun. Aliağa’yı bu seçimde kazanmak istiyoruz. Bize inanın. 31 Mart’ta o sandıklardan öyle bir ses çıkarın ki birilerine ders olsun.”

GÜÇ: KİMSEYİ DÖVMEYECEĞİM; ÇALMAYACAĞIM

Aliağa Belediye Başkan Adayı Güç, ‘rant’ üzerinden Aliağa’daki mevcut Cumhur İttifakı yönetimini eleştirerek, “Göreve geldiğimizde herkesle birlikte herkese dokunacak yapısal projelerimizi hayata geçireceğiz bizler ahlaklı belediyecilik yapacağız. Biz, aş, iş ve barınma diyerek yola çıktık. Bu yolda ihtiyaç ve sorunlarınızın sizlere sorduk. Siz anlattınız biz dinledik. Birbirimize sarıldıkça güçlendik. Hizmet anlayışımızı ona göre şekillendirdik. Benim sizlerle kader birliğim var. Aylardır girmediğimiz ev, dokumadığımız hemşerimiz kalmadı. Aliağa’nın sorunları büyük ve derin. Sizlerden tek bir şey rica ediyorum. Yapmak istediklerine bakın. Rant belediyeciliği göreceksiniz. Onlar halkın ihtiyaçlarını bilmeyen pahada ağır ama gönülde boş işler sunuyorlar. Bizler barınma sorununu çözeceğiz, halk lokantalarıyla ucuz yemek vereceğiz.  Düğün salonlarını ücretsiz yapacağız, belediye kreşlerinde çocuklarımızı okutacağız. Bu seçim kentin zenginliğini kenttekilerle paylaşacağım diyenlerle, hemşerilerine yabancılaşmışların seçimidir. Bu seçim çalmadan da çalışılabileceğin gösterenlerle memleketimizi parsel parsel yandaşlarına satıp halkın parasını şımarık çocuk gibi harcayanların seçimidir. Bu seçim, temel gıda ürünleri için saatlerce sıra bekleyenler varken aklı fikri rantta, yatta uçakta olanların seçimidir. Bizler azı çoğaltmaya, zenginliğimizi hakça paylaşmaya geliyoruz. Ben size söz veriyorum. Pahalıya geliyor diye kimseyi işinden etmeyeceğim, kimseye şiddet uygulamayacağım, çalmayacağım. Bu kentin emanetçisi olacağım. Asla emanete ihanet etmeyeceğim" dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.