TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel’den AK Partili seçmene ‘çantada keklik’ uyarısı: İzmir’e kayyum atamaya çalışıyorlar

İzmir mesaisine kaldığı yerden devam eden CHP Genel Başkanı Özel, AK Partili seçmene ‘çantada keklik’ uyarısında bulunurken Boğaziçi Üniversitesi örneğini vererek, “AK Partililer çantada keklik olmadığınızı, zamlardan yıldığınızı, geçinemediğinizi, hak ettiğinizi alamadığınızı göstermenin yolu bu yerel seçimdir. Dünyanın en özgür üniversitelerinden birini açık hava cezaevine çevirdiler. Boğaziçi’ne o rektörü kim atadıysa İzmir’e de o atamaya çalışıyor. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 12:38
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Özel’den AK Partili seçmene ‘çantada keklik’ uyarısı: İzmir’e kayyum atamaya çalışıyorlar

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimin için son düzlüğe girilirken siyasiler son çalışmalarını yaparken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir mesaisine devam ediyor.

22 Mart Cuma günü İzmir’de bir dizi programa katılan CHP lideri, bir gün aranın ardından İzmir mesaisine Foça Halk buluşmasıyla start verdi.

Özel’e programda; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Ednan Arslan, Mahir Polat, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Belediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Özel konuşmasında yine odağına ekonomik koşulları alırken AK Partili seçmene ‘çantada keklik’ göndermesi yaptı ve ‘iktidara sarı kart çekin’ diye seslendi.

ÖZEL’DEN BARİYERE VETO

Miting alanındaki bariyerleri eleştirerek ‘halkla iç içe olma’ mesajı veren Özel, “İlçe başkanımıza rica ediyorum bir daha böyle yüksek bariyerler koymayalım. Emniyet güçlerimize yardımcı olarak onların işlerini kolaylaştıracak bir şey olsa yeter. Ama sanki böyle bariyerin içindekiler suç işliyorlar da dışarıdakiler izliyorlarmış gibi bir şey olmasın. CHP’ye yakışmaz” dedi.

“SANİYE HANIM’IN PARTİLİLİĞİNİ GÖREVİ BIRAKTIĞI GÜN GÖRECEĞİZ”

Partililik vurusu yaparak konuşmasına devam eden Özel, “CHP herhangi bir parti değil, Tayyip Bey'in engin bir avukat arkadaşının ofisinde kurduğu bir parti değil. Zaruriyetle, mücadeleyle, kanla kurulmuş bir parti. İstanbul’a işgal donanmaları geldiğinde birilerinin çok sevdikleri kırmızı halılar seriyordu. Bizimki yanındaki yaverine ‘Üzülme çocuk, geldikleri gibi gidecekler’ diyordu. Sonra işgal donamamalarına davet çıkaranlar Yıldız Sarayı’nın arka iskelesinden İngiliz Gemisine binip kaçtılar. Bizimkisi Bandırma Vapuru’na binip vatanı kurtarmaya gitti. O nedenle CHP’nin her bir adayı, her bir bireyi Atatürk’ün partisinin size layık gördüğü, Atatürk ilkeleri etrafında birleşir. Biz hangi görevi yaparsak yapalım göreve nasıl geldiğiniz değil, nasıl gideceğiniz önemlidir. Bugün Saniye Hanım’ın adaylığını destekliyoruz. Ama Saniye Hanım’ın partililiğini görevi bıraktığı gün göreceğiz. İzmir’in her biri seçilecek yerinden 9 kadın adayımız var. Biri de Saniye Hanım. Onu Foça’nın ilk kadın belediye başkanı yapma konusunda size güveniyorum” diye konuştu.

“EĞER ONLAR BABA OCAĞINI TERK ETMEDİLERSE…”

Seçimlerin dönüm noktası olacağının altını çizen Özel, üstü kapalı olarak parti rozetini çıkaranlara kapıları kapatarak, “Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün partisi ikinci yüzyılına girdi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde çok istediğimiz, sonucuna çok üzüldüğümüz birinci yüzyılın son seçimini kaybettik. Ama bizim tek bir görevimiz var. Yılmamak, üzülmemek ve vazgeçmemek. İkinci yüzyıla partimiz büyük bir dönüşümle girdi. 2. Yüzyılın ilk sandığı haftaya şekillenecek. Bu seçimden çıkacak sonuç geneldeki iktidarı dengeleyen, ezilenlere, yoksullara, emeklilere, emekçilere, çiftçilere, esnaflara sahip çıkacak bir sosyal demokrat iktidarı için, güçlü bir ana muhalefet partisi için… İkinci yüzyılın ilk seçiminde Atatürk’ün anlayışını yeniden iktidara getirmek gelecek hafta Pazar günü sizlerin elindedir. Biz CHP olarak hep beraber bir bütün olarak mücadele ediyoruz. Önceki dönemde görev yapmış tüm arkadaşlarımızı eğer onlar baba ocağını terk etmedilerse sahipleniyoruz. Sorumluluğumuz Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Atatürk’ün partisini iktidar yaparak gösterebiliriz. Eğer bir devrim başlayacaksa bu İzmir’den başlayacak. 9 kadın adayımız sadece Foça, Karaburun ve Selçuk gibi yerleşimi mütevazı sayılar değil İzmir’in en büyük 4 ilçesinde de kadın adayları göstererek önemli bir adım attık. Özgür Özel CHP’de genel başkan oldukça… Gelecek sefer İzmir’de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak. Adayların yarısı 40 yaş altıysa yarısı 40 yaş üstü olacak. Tecrübe ve deneyimi gençlerin enerjisiyle, erkekle birleştireceğiz. Türkiye’de bıyıklı, yaşlı, erkek partiler ile her yaştan gençlerimizle ve kadınların söz sahibi olduğu partimizle ayrışacağız. Atatürk’ün partisine bu yakışır. Bu başlayacaksa İzmir’den başlayacaktı” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE VERMEDİĞİ PARAYI 5’Lİ ÇETEYE VEREN BİR ANLAYIŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Her zaman olduğu gibi emekliler üzerinden ekonomik buhrana değinen Özel, şunları söyledi: “Türkiye’de her şey güzel gitmiyor. AKP geldiğinde 202’de en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Hiç bozmasaydı bugün 26 bin lira olacaktı. İzmir’de kira ortalaması 15 bin liraya çıkmış durumda. Emekli kira verse aç kalacak. Öyle bir süreçteyiz ki; 2002’de 8 çeyrek altın alan en düşük emekli maaşı bugün sadece 2,5 çeyrek altın alıyor. 5,5 çeyrek altın her ay kayıp. Diğer taraftan Ramazan ve Kurban bayramlarında Sayın Genel Başkanımızın önerisiyle dini bayramlarda birer maaş ikramiye başladı. Uzun süre sonunda bin lira vermişlerdi. O bin lirayla alınan ette bile 18 kilo et kayıp. Bin 500 gevrek alınırken bir yıl önce şimdi bin gevrek alınıyor. Bu kaybın adı hepimizin cebinden zenginlere servet transferidir. Biz emeklilere kaynak bulalım deyince hesap yapınca 1,4 milyar gerekir dedi. Doğrusu en düşük emekli maaşlarını asgari ücrete çıkarmanın bedeli 690 milyon lira. 5’li çetenin affettiği vergileri size bulamadığı para kadar. Emekliye vermediği parayı 5’li çeteye, yandaşlarına veren bir anlayışla karşı karşıyayız.”

“İKTİDARA SARI KART GÖSTERİN”

Bu anlayışı 31 Mart günü… Adayına bakarız. Foça onun bunun adayıyla değil, Foça Atatürk’ün partisinin adayıyla ilgilenir. 31 Mart seçimiyle ilgili Foça’da CHP’liler dışında… Eski ittifak ortaklarımıza, haramdan bıkmış muhafazakar seçmenlerden, AK Partili olsun MHP’li olsun hepsinin oylarını istiyoruz. İki şey için istiyoruz. İyi ve güçlü yönetim için. İki… İzBB Başkanımız Cemil Tugay için. Biz Foça ve İzmir’de seçimi elbet kazanacağız. Ama 31 Mart günü oylar satıldığında AK Parti belki Foça’yı, İzmir’i kaybettik ama biz yine de emeklilerden, köylerden, AK Parti’nin kemik seçmeninden oy alıyoruz. Kimse maaşa, zamlara, enflasyona bakmıyor. Yani Mayıs ayında Erdoğan’a oy verenler yine oy verirse hayat pahalılığının, zamların, zulmün bir önemi yok diyecekler. O nedenle bu seçimler AK Parti’ye sarı kart göstermenin zamanıdır. Foça’nın durumu da ortada. AK Parti’nin adayıyla ilgili bir şey söylemeyelim ama AK Partililer çantada keklik olmadığınızı, zamlardan yıldığınızı, geçinemediğinizi, hak ettiğinizi alamadığınızı göstermenin yolu bu yerel seçimdir. Foça’da size dayatılan bu adaya oy vermek yerine ekonomik şartlara olan isyanınızı dile getirin. O yüzden hepinizi CHP’ye ve Saniye Hanım’a destek olmaya davet ediyorum. Bu seçim sağ-sol değil. Bu seçim hükümete isyan seçimi” dedi.

“BOĞAZİÇİ’NE O REKTÖRÜ KİM ATADIYSA İZMİR’E DE O ATAMAYA ÇALIŞIYOR”

Cumhur İttifakı’nın İzBB Adayı AK Partili Hamza Dağ’ın Gül Sokak ziyaretini de ‘alkol yasakları’ dönemi üzerinden eleştiren Özel, Boğaziçi Üniversitesi örneği vererek, “İzmir’de genel başkanlarının fotoğrafını asmayarak yarışa girenler var. İzmir’in gençlerini uyarıyorum. Akşam 22.00’den sonra alkol satılma yasağı görüşülürken ‘Hiç satılmasa ne olur’ diyen aday İzmir’de meyhane geziyor. Bu adayı İzmir’de söyledikleriyle değil başka şehirlerde yaptıklarıyla değerlendirin. Boğaziçi Üniversitesi'nde insanların ne yiyip içtiklerine karışıyorlar. Dünyanın en özgür üniversitelerinden birini açık hava cezaevine çevirdiler. Boğaziçi’ne o rektörü kim atadıysa İzmir’e de o atanmaya çalışılıyor. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“KARINCALARIN YANINDAYIZ”

Seçim öncesi emekliler, atama bekleyen öğretmenler, çıraklık ve staj mağdurlarına iktidar tarafından verilen vaatleri de hatırlatan Özel, iktidara çağrıda bulunarak, “Bütün liderler emekli konuşmaya başladı. Tayyip Bey önce ‘yüzde 4,5 büyüdük. Emekli memnun. Özgür Bey kışkırtmasın’ diyordu. Şimdi bankalara promosyon diye bastırıyor. Emekliyi avutmaya çalışıyorlar. Ama emekliler ömürleri boyunca karınca gibi çalıştılar. Şimdi de karınca gibiler. Teker teker zayıf ama bir araya gelince güçlü bir şekilde haklarını aramaya başladılar. Emekliler, staj mağdurları ve atanamayanlar haklarını alana kadar biz karıncanın yanındayız” diye konuştu.

TUGAY: SEÇİM YENİ VE GÜZEL BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLACAK

Büyükşehir Adayı Tugay, seçimleri dönem noktası olarak tanımlayarak, “Burada çok sayıda dostum ve yakınım oturuyor. Yıllar boyunca konuştuğumuzda Foça’da şunu da yapsak bunu da yapsak demişliğim çoktur. Ne mutlu bana ki önümüzdeki haftadan sonra Büyükşehir belediye başkanı olarak Foça’ya hizmet edeceğim. Bunu layıkıyla yerine getireceğimden şüphem yok. Foça; doğasının ve kıyılarını korumamız, tarımına destek vermemiz, turizm açısından gözümüzün bebeği gibi korumamız gereken bir yer. Bunlarla ilgili neler yapacağımız belli. Öncelikle temiz ve yeşil bir Foça istiyoruz. Kıyı balıkçılığı yapan hemşerilerimize yardımcı olalım daha kolayca balıkçılık yapsınlar istiyoruz. Pırıl pırıl gözde bir Foça görülsün istiyoruz. Bunu başaracağız. Bu dönemde ülkemizin ekonomik sıkıntılarından dolayı emeklilerimiz başta olmak üzere halkımızın pek çok kesiminin sosyal yardıma ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Onları asla yalnız bırakmayacağız. İhtiyaç duydukları her konuda destek olacağız. Çok daha yaşanabilir keyifli bir yer olacak. Her bir sıkıntınız bize emanet. Bir hafta sonra yapılacak seçimin yeni ve güzel bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum” dedi.

FIÇI: İZMİR’İN İNCESİ, TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ

Yatırımlar üzerine eğilen Foça Belediye Başkan Adayı Fıçı, Foça’yı Türkiye’nin yıldızı yapacaklarını belirterek, “Foça’mızın bir köyünde o dönemin imkansızlıklarıyla yetilen bir kız çocuğu olarak Foça’nın çocuklarına ve köylü kadınlarımıza ilham kaynağı olmak ve bugün Cumhuriyetimizin 100.yılını henüz geçmişken Foça’nın ilk kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. İlk günden itibaren yan yana yürüyeceğiz. Sizlere soracağım, sizleri dinleyeceğime ve sizlerle birlikte çalışacağım. Foça’mızın anne sevgisiyle, kadın eliyle dürüstlük ve çalışkanlığımızla yeni baştan yaratacağız. Eminim ki Foça’da yaratacağımız bu umut seli büyüyerek önce İzmir’i sonra tüm ülkeyi saracak. Belediyemizin öz kaynaklarının doğru yönetimi, mali disiplin ve yatırım planlarıyla ve bir metrekaresini bile satmadan Foça’yı güçlü hale getireceğiz. Mal varlığı küçülen değil yeni yatırımlar yapan, sürekli büyüyen ve gelişen bir Foça Belediyesi yaratacağız. Enflasyon bu noktaya gelmişken emekçi kardeşlerimizin enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yatırımlarımızla Foça’yı İzmir’in incesi, Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Yaşam kalitesini artıracağız. Herkes için daha yaşanabilir bir Foça yaratacağız. Akıllı Foça Vatandaş İletişim uygulamasıyla belediye hizmetlerini daha erişilebilir kılacağız. Kentimizi daha yönetilebilir daha teknolojik hale getireceğiz Turizmden çevreye, eğitimden sağlığa, teknolojiden Pazar yerlerine kadar projelerimizde Foça’yı bir dünya kenti yapmaya emin adımlarla yürüyeceğiz. Yeni dönemde Foça’nın her bir köşesini güzelleştirecek, yaşanabilirliği en üst düzeye çıkaracak projeleri hayata geçirme zamanı. 1 Nisan sabahı herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.