TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Özgür Özel

Özgür Özel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Özgür Özel haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Genel Başkanı Özel: Millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacağız Haber

CHP Genel Başkanı Özel: Millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacağız

Türkiye, pazar günü sandık başına gidiyor. Partilerinde seçim çalışmaları son sürat devam ediyor. Muğla Ortaca’da partililere hitap eden Özgür Özel, Ortaca’yı almaya geldiklerini belirtti. "Bu sefer sandıkta hep beraber kol kola olacağız ve Ortaca'ya Evren Tezcan'ı belediye başkanı yapacağız” diyen Özel, “Ahmet Aras Muğla'da, Bodrum'da başarılı işler yaptı. Muğlalılar anketlerden en çok onu istediler ve belediye başkan adayımız oldu. 3 gün sonra inşallah Muğla'nın yeni büyükşehir belediye başkanı Ahmet Aras olacak." dedi. “Orman köylüsünün emeği sömürülüyor” Orman köylülerinin hükümetin yok saydığı bir grup olduğunu iddia eden Özel, 500 bin orman köylüsünün 3,8 miyar lira devletten alacağının olduğunu ileri sürdü. Bu sene enflasyonun yüzde 120, TÜİK'e göre ise yüzde 68 olduğunu savunan Özel, "Ancak orman köylülerinin yaptıkları hizmet karşılığı aldıkları zam sadece yüzde 20. Orman köylüsü 30 gün çalışsa 9 bin lira alıyor. Bugün Türkiye'de emeği en çok sömürülen, devlet tarafından hiç görülmeyen ve sesini duyuramayan bir kitle. Seçimlerden sonra Muğla Büyükşehir ve Ortaca başkanımız hep beraber orman köylüsü için ne yapabiliyoruz diye çalışacağız. Onların sesini tüm Türkiye'ye duyuracağım." diye konuştu. Özgür Özel, 2021 yılında 66 bin dekar ormanın yangınlarda kaybolduğunu, bunun toplam orman varlığının yüzde 8'i olduğunu dile getirdi. Yangınlarda 93 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanın yok olduğunu vurgulayan Özel, "Ahmet Aras o süreci yakından yaşayan birisi. Yapacaklarını söylerken, Muğla'nın orman varlığını artırmak, ormanları rant, madenci ve yangınlardan korumak için her türlü fedakarlığı yapacağını anlattı. Ona güvenimiz tam, desteğimiz arkasındadır. Ormanlarınıza sahip çıkacağız, ormanlarımızı koruyacağız." ifadesini kullandı. “Emeklinin hakkını söke söke alacağız” CHP Genel Başkanı Özel, 60 gün önce meydanlarda emeklilerin sorunlarını dile getirdiğini hatırlatarak, millet ve devlet için çalışan emeklilerin hakkını söke söke alacaklarını anlattı. 31 Mart'ta gençleri sandığa davet eden Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras ile Ortaca Belediye başkan adayı Evren Tezcan'a destek istedi. Cumhur İttifakı'na karşı, umudun ittifakının Türkiye ittifakı olduğunu belirten Özel, "Türkiye ittifakı, adını ülkemizden, gücünü milletimizden, renklerini ay yıldızlı şanlı bayrağımızdan alır." sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu’undan seçim mesajı: Bir gün öleceğim ama… Haber

Kılıçdaroğlu’undan seçim mesajı: Bir gün öleceğim ama…

Türkiye, pazar günü yerel seçim için sandığa gidecek. Aralıksız 13 yıl CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan, geçen yıl 8 Kasım'daki kurultayı Özgür Özel'e kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere üç gün kala sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: - "Kılıçdaroğlu sahaya inerse duygusal kopuş olur, seçmen sandığa gelmez" şeklindeki tezlerine saygı duyup bu teze sadık kalan ve istenilen şekilde sessizce kenarda oturan ben... - "Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor, neden seçim için çalışmıyor" denilerek, haksızca ve hayasızca eleştirilen ben... - Partimizin Genel Başkanına yapılan bütün hakaretlere karşı çıkan ve her fırsatta kurumsal kimliğimizi korumaya çalışan ben... Klıçdaroğlu: Bir gün öleceğim ama - Defalarca ama defalarca partimin bütün adaylarına destek çağrısı yapan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 400 belediyesinin tamamının kazanacak gücünün olduğunu ve hedefimizin bütün belediyeler olduğu vurgusunu yapan ben... - Bütün bunlara rağmen, "Kılıçdaroğlu partisinin seçimi kaybetmesini istiyor" iftirasına uğrayan yine ben.  - Tekrar ediyorum; partimin bütün adaylarına desteğim tamdır. Ayrıca; okuduğum yorumlarda ölmemi çok arzuladıklarını söyleyen trollere ve muhalif gibi görünen ama ülkemize değil de kendi istikballerine çalışanlara söylüyorum: - Evet, bir gün öleceğim ama şunu aklınızdan asla çıkarmayın; ölene kadar sizinle mücadele etmeye devam edeceğim. Bunu da asla unutmayın; Cumhuriyet Halk Partisi teslim alınamaz bir kale olarak ebediyen var olacak"

Türkiye seçim sathında: Liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu Haber

Türkiye seçim sathında: Liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu

Pazar günü ülke genelinde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile mahalle muhtarlarını belirlemek üzere yapılacak seçimde liderlerin oy verecekleri yerler de açıklandı. Buna göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de oyunu İstanbul Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullanacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Fatih'teki Gelenbevi Anadolu Lisesi'nde 1245 numaralı sandıkta oy verecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oyunu Manisa merkez Yunusemre ilçesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu'nda kullanacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Bilkent'te Emlak Bankası Ortaokulu'nda sandığa gidecek. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana'nın Çukurova ilçesindeki Ayşe Atıl İlkokulu'nda oyunu kullanacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Ankara'daki Ahmet Vefik Paşa İlkokulu'nda oy verecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Çankaya Lisesi'nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Etimesgut'un Fatih Sultan Mahallesi'ndeki Başkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde oy kullanacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüpsultan'daki Göktürk Mahallesi'nde; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Ankara Bilkent'teki Türkiye Emlak Bankası Ortaokulu'nda oyunu verecek. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal memleketi Afyonkarahisar'da sandık başına gidecek. Uysal, merkez Selçuklu İlkokulu'nda oyunu kullanacak. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal İstanbul'un Üsküdar ilçesinde Ünalan Mahallesi Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sandığa gidecek. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Balgat Binnaz Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Yaşamkent Özel Şener Çakmak Anadolu Lisesi'nde oyunu verecek. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek İstanbul'da Beşiktaş Gayrettepe Şair Nedim Ortaokulu'nda sandık başına gidecek. 3 büyükşehir adayı nerede kullanacak? Üç büyükşehrin belediye başkan adaylarının oy kullanacakları yerler de belli oldu. Buna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ndeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak. Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesi Kağıthane İmece İlkokulu'nda sandığa gidecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mansur Yavaş, Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda oyunu kullanacak. Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Karargahtepe Mahallesi Kocatepe İlkokulu'nda oy verecek. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bayraklı ilçesi Gümüşpala Mahallesi Şehit Nazımbey İlkokulu'nda, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay da Karşıyaka'da Şehit Polis Samet Kırcalı Ortaokulu'nda sandığa gidecek.

Özgür Özel Balıkesir’de: Vicdan ittifakı kazanacak Haber

Özgür Özel Balıkesir’de: Vicdan ittifakı kazanacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda partisince düzenlenen Büyük Körfez Buluşması programında yaptığı konuşmada, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın ve CHP Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş için seçmenlerden destek istedi. Özel yaptığı konuşmada “Karıncalar birlikte olursa, yan yana durursa, peş peşe yürürse, küçük küçük karıncaların yapamayacağı iş, taşıyamayacağı yük, kazanamayacağı savaş yoktur” dedi. Özel: Bu şarkı yarım kalmayacak Balıkesir’de 5 yıl önceki yerel seçimlerde yaşanan hayal kırıklığının umuda dönüştüğünü söyleyen Özel şöyle devam etti; “Bu şarkının öyle yarım kalmayacağını 5 yıl önce Edremit'te ve Balıkesir'de yaşanan büyük bir hayal kırıklığının şimdi bir büyük mutluluğa, bir büyük zafere dönüşmesi için el birliği yapmaya, gönül birliği yapmaya, gönül gönüle burada kucaklaşmaya, dosta güven, dost olmayana kaygı vermeye ve Balıkesir'le Türkiye'ye bir mesaj vermeye geldik. Bundan beş yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediye seçiminde adayımız Ahmet Akın'dı. Allah var ya hepimiz biliyoruz. Ahmet Akın adım adım Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gidiyordu. Sonra ittifak siyaseti gereğince Balıkesir'i istediler. Parti dedi ki “Her yer olur da Balıkesir olmaz” Ama inanılmaz bir ısrar vardı ve dediler ki “Balıkesir olmazsa ittifak olmaz”. Herkes döndü Ahmet Akın'ın yüzüne baktı. Ahmet Akın gırtlağı düğümlendi. Gözleri yaşlandı. Sesi titredi ama “Partim içinse ülkem içinse yaparım bu fedakarlığı” dedi. Oradaydım ben. Hepimiz oradaydık ve o gün İYİ Parti'ye Balıkesir Büyükşehir bırakıldı. Israrla isteyen kişi İsmail Ok’tu. Ellerimizle Balıkesir Büyükşehir'i, Balıkesir'deki artık ranttan bıkmış, kibirli belediyecilikten bıkmış, bu şehri, aldığımız seçimi ellerimizle biz İsmail Ok'a verdik. İsmail Ok da aldı, hepimizin gözünün önünde AK Parti'ye verdi. Sonra gitti kendisi de AK Parti'ye geçti. Şimdi de ödüllendirildi. AK Parti'den milletvekili oldu. O günlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Biz yaptık. Milletvekillerimiz yaptı. Örgütümüz yaptı. Belediye başkan adaylarımız yaptı ve siz fazlasıyla yaptınız. 5 yıl geçti, 5 yıl boyunca hepsi konuşuldu. Bizim size borcumuz var. Bilhassa Ahmet Akın'a, Balıkesir'e borcumuz var. Bu süreçte çok istedik ki bu borç, Ankara'daki bir ittifakla, bir iş birliğiyle Balıkesir'deki bu tarihi hesabı hep birlikte halledelim. Biz Ankara'da halledemedik. Olmadı. Ama Ahmet'e o zaman söyledim. Kardeşim dedim 'Bu Ankara'da olmaz ama Balıkesir'de, Merkez'de, Körfez'de, yukarılarda o insanlar öyle insanlar ki, öyle güzel insanlar ki, öyle vicdanlı insanlar ki, Ankara'da belki olmaz ama Balıkesir'de sandığın başında Vicdan İttifakı olacak kardeşim. Bunu göreceksin' dedim.” “Anketlerde öndeyiz” Kentte yapılan anketlerde önde olduklarını söyleyen Özel, “Niye buradayım? Şunun için buradayım. Seçimlere 5 gün var. Anketler yapılıyor. Anketlere göre Ahmet Akın kardeşimiz seçimleri önde götürüyor. Ancak birkaç puan farkla önde olmak bize rahat uyku uyutmaz. Ahmet önde, arkasında mevcut başkan ama geçmişle birlikte olduğumuz dostlarımızdan halen başka partilere oy verenler var. Hem vallahi hem billahi pazar akşamı görülecek o başka partilere verilen oyun sonucu seçim kazanmak değil ama Allah muhafaza bize seçim kaybettirebilir. Onun için buradan açık açık konuşmaya geldik. Çok net geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü gönlünde güneş olan iyi insanlar, geçmiş ittifak ortaklarımız ve Balıkesir'i AK Parti yönetmesin diyen herkes eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir AK Parti kazanır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verirseniz Balıkesir'i Hep birlikte kazanırız. Siz de kazanırsınız” diye konuştu. “TÜİK emeklinin hakkını yiyiyor” “Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde Adalet ve Kalkınma Partisi geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti” diyen Özel sözlerine şöyle devam etti; “Yani en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret kuralı hiç değişmeseydi, hiç sizinle uğraşmasa, hiç ilişmeseydi size bugün bir buçuk emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. Ama bugün 0.6 yani normalde 26 bin lira olan hakkınız 10 bin liraya düşmüş. Basit bir karşılaştırma, bütün hesaplar şaşar, altın hesabı şaşmaz. En düşük emekli maaşı Adalet ve Kalkınma Partisi ilk geldiğinde 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi 10 bin lira 2 buçuk çeyrek altın almıyor. Yani 5 buçuk çeyrek altın Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında biz emekliye TÜİK'e göre, enflasyona göre zam vereceğiz dediklerinden ve TÜİK emeklinin hakkına girdikten beri her gün kaybede kaybede buraya geldi. TÜİK ne demek? Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu demek. Tayyip'i üzmüyor ama emeklileri üzüyor. Emeklileri perişan ediyor. Bundan 6 yıl önce bayramlardaki ikramiye bin liraydı. Az dedik. Kemal Kılıçdaroğlu demişti. iki bin on beşte biz söz verdik. Yapamazsın dediler. Bir Kasım olduğunda biz de vereceğiz dediler.” Türkiye İttifakı Türkiye İttfakı’nın açılımını yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye İttifakı sadece sosyal demokratlardan değil, Türkiye İttifakı milliyetçi demokratlardan, haramdan ve yalandan bıkmış muhafazakâr demokratlardan, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu milleti oluşturan herkesten oluşur. Türkiye İttifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkan herkestir. Türkiye İttifakı, Filenin Sultanları şampiyon olunca gözyaşı döken herkestir. Türkiye İttifakı gücünü milletinden, renklerini ay yıldızlı şanlı bayrağımızdan alır” diyerek sözlerini noktaladı.

Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Siyasi kalpazan ve çaresiz Haber

Turhan Çömez'den Özgür Özel'e: Siyasi kalpazan ve çaresiz

Edremit’te seçim çalışmalarını yürüten İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turhan Çömez gazeteciler ile iftar sonrasında bir araya geldi. Seçim çalışmaları ve projeleri hakkında gazetecilere bilgi veren Çömez, CHP Lideri Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir mesaj yollayan Çömez “CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e bir mesajım var. Sayın Özgür Özel en son Manisa'da, ondan önce Ordu'da gittiği birçok yerde İYİ Partililerden oy istiyorum diyor. Bir kere bu siyasi kalpazanlıktır. Bir başka partiden 'ben sizden oy istiyorum' demek bir siyasi kalpazanlıktır ve bir çaresizliktir” dedi.   Çömez: Önce partisini ikna etsin  “Özgür Bey önce CHP'lileri ikna etmesi lazım” diyen Çömez, “Önce onların oyuna talip olması lazım. Ondan sonra bütün partilerden oy istemesini anlayışla karşılarım. Ama özellikle İYİ Parti'yi hedef olarak oy istemesi bana göre bir siyasi kalpazanlıktır. Bence bundan vazgeçmesi bir an önce şart. Aksi halde aksi halde başta Balıkesir olmak üzere tüm kamuoyu Özgür Bey'in hem kendi partisine hem de adaylarına güvenmediği kanaatine varacaktır ki adayı için büyük bir zaaftır, partisi için büyük bir zaaftır” diye konuştu.   “Kılıçdaroğlu beni destekler” Özel bir ziyaret için Edremit’e gelen ve kendisiyle aynı otelde kalan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Turhan Çömez “Bu akşam tabii biz bölge çalışması yaparken Sayın Kılıçdaroğlu otelimize gelmiş. Ben kendisiyle görüşmedim. Tabii ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık yirmi beş yıldır tanırım. 22. dönemde kendisiyle birlikte milletvekilliği yaptık. O dönemden kalma bir hukukumuz var. Geçtiğimiz genel seçimlerde de Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayıydı. Biz tabii kendisini destekledik ve kendisini Millet İttifakı'nın adayı olarak hem sahiplendik hem de Balıkesir'de hepiniz biliyorsunuz çok ciddi destek olduk. Ben sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu bu desteğimize karşılık vermek üzere bana desteğini açıklamak üzere geldi. Benim beklentim o yönde. Bekleyeceğiz bakalım” dedi.

Özgür Özel’den Menemen’de gövde gösterisi: AK Partili Pehlivan’a yüklendi Haber

Özgür Özel’den Menemen’de gövde gösterisi: AK Partili Pehlivan’a yüklendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir mesaisi kapsamında CHP’nin kura ile kaybettiği ve şu andan AK Parti yönetiminde olan Menemen’de halk buluşmasına katıldı. Özel’e programda; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Ednan Arslan, Mahir Polat, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt ve Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey katıldı. Halkın yoğun katılım gösterdiği mitingde Özel, gövde gösterisi yaparak AK Partili yönetime seslendi. Özel, konuşmasında Menemen Belediye Başkan Vekili ve Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’a yargıya intikal eden satışlar üzerinden tepki gösterip ‘kayyım’ göndermesi yaptı.  ÖZEL: BİZİM ONLARLA GÖRÜLMEMİŞ BİR HESABIMIZ VAR Asteğmen Kubilay’ın katledilişini hatırlatarak konuşmasına başlayan Özel, ‘hesaplaşma’ mesajı verirken Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’un sözlerine de yanıt vererek, “Ben hayatının çok önemli bir kısmında 2-3 ayda bir Menemen’e gelip gitmiş biriyim. Menemen’i de Menemenlileri de çok seven biri olarak size ilk kez böyle bir siyasi mitingde genel başkanınız olarak hitap etmekten gurur duyuyorum. Her sene 23 Aralık’ta burada oluyoruz. Menemen’in bizim açımızdan bir önemi ve anlamı var. Burada bizim bir yürek acımız, davamız var. Burada genç Cumhuriyet'in düşmanları Kubilay’ın kafasını Mustafa Kemal Atatürk’ün başı kabul ederek, Cumhuriyetin bütün kazanımlarına karşı olan caniler Asteğmen Kubilay’ı katlettiler. Bizim onlarla görülmedik bir hesabımız var. Kurtuluş savaşı kazanıldı. Cumhuriyet kuruldu. Cumhuriyetin daha 7. Yılında cumhuriyeti hazmedemeyenler Kubilay’ın başını kestiler, Menemen’de gezdirdiler. ‘150 yıldır karşı karşıyayız’ diyenlerin aslında bilinçaltında ne yaptığı işte bu. Bugün de hala saltanat ve hilafet hayalleri kuranların, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına minnet değil husumet duranların CHP’ye husumet duyduğu ortada” dedi. Menemen Belediye Başkan Vekili ve Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’a tepki gösteren Özel şunları söyledi; “Geçen seçimde Menemen’de bir seçim yapıldı ve halk bir karar verdi. Sonra CHP, kendisine doğrudan gelen bir ihbarı görevlendirme yaparak doğru buldu. Savcılar harekete geçmeden harekete geçerek gereğini yaptı. Sonra savcılar gerekeni yaptı. Sonra belediye meclisi içinde bir seçim yapıldı. Orada ‘Kura çekeceğiz, bu yöntemle çekeceğiz’ diyenler, daha sonra kura usulüne uygun olduğu halde mahkemeye giderek mahkeme kararıyla kurayı iptal ettirdi ve Menemen’in istediği dışında yönetilmesini sağladı. O birkaç kişiyle ölsem gitsem yine de hesaplaşacağım, iki elim yakalarındadır. Hileli kuracı Hamza Dağ, gelmiş Büyükşehir adayı olmuş: Hileyle hurdayla, hakimlere baskıyla Menemen’e başkan yaptıkları da Menemen’e aday olmuş. Menemen adayımız hukukçu. AK Parti’nin hukukta hiç saymadığı şey suçun şahsiliği ilkesi. İş garibana gelince suçun şahsiliği yok ama iş kodamanlara gelince başka oluyor. İl Başkanlığı İzmir’de FETÖ’cülerin olduğu yerde kira vermeden oturuyordu, kabloyu bağlayan da Hamza Dağ’ın kendisiydi. Buranın Belediye başkan adayının kardeşi kimmiş? Sen garibanları eşinin kardeşinden bile mesul tutacaksın, 15 Temmuz’da ben de içindeyken Meclis’e bomba atan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın!” MENEMEN’DE PUSU KURDURTMAYIZ Yargıya da intikal eden ve hali hazırda “yürütmeyi durdurma” kararı bulunan Seyrek satışları ve Emiralem satışlarını da hatırlatıp, 3 milyara dikkat çekerken ‘kayyum’ göndermesi yapan Özel, “Biz yeni bir devrim yapmakla meşgulüz. İzmir’de Cumhuriyet tarihi boyunca 6 tane kadın belediye başkanımız olmuş. Bu dönemde hepsi seçilecek yerden 9 kadın adayımız var. Devrimin en sikke kentlerinden biri olan Menemen’de adayımızı önce kadınlarımıza sonra da kadın haklarına saygılı erkeklere emanet ediyorum. İzmir ve Menemen bu büyük başarıyı gösterecek. Buraya seçilmediği halde birini getirdiler. Menemen’de CHP’nin oyu ve gücü belli. Ama o belediye başkanına ‘Sana bütün yetkileri veriyoruz. Menemen’de ne buluyorsan hepsini sat, bununla bir şeyler yap, kalanını da bize at’ dediler. Tahir Başkan döneminde bu mallara el sürülmedi. Bu mallar Emiralem ve Seyrek’te ağırlıkla köylülere ait olan taşınmazlar. Bunların tamamını Seyrek ve Emiralem’de 4 milyar lira tutarında arazi sattılar. Bu tutarla yaptık dedikleri işler 1 milyarlık. Menemen’in 4 milyarı satıldı, 1 milyarıyla bir şeyler yapıp göz boyadılar. 3 milyarı buharlaştı. 1 milyarla göz boyayarak şimdi sizden bir şeyler istiyorlar. Bu seçimde kimin ki AK Parti’nin adayına eli kayarsa bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Murat Karayalçın’ı, Altan Öymen’i Hikmet Çetin’i, Özgür Özel’i mahveder. Bilsin ki Mustafa Deniz Baykal’ın, Bülent Ecevit’in, İsmet İnönü’nün Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatır. Tayyip Erdoğan Menemen’e kayyum yollamış. ‘Oy verin, seçin’ diyor. O nedenle bu mesele başka mesele. Bilin ki milletin arsasını parsel parsel satıp parasıyla minik şeyler yapıp sonra da en güvendiğimiz inşaları, muhtarları ikna edenlere biz Menemen’de pusu kurdurtmayız” ifadelerini kullandı. MENEMEN’DE BAŞKA BİR MEVZUMUZ VAR Özel son olarak ‘hesaplaşma’ talimatı vererek, “Size ne buğday fiyatını anlatacağım ne de atanamayanlardan bahsedeceğim. Menemen’de başka bir mevzumuz var. Onu halledin sonra konuşuruz kalanını” dedi. TUGAY: GÖZ BOYAYACAK MAKYAJ İŞLER YAPMAKLA OLMAZ İzBB adayı Tugay konuşmasında, sert sözlerle ülkedeki mevcut yoksulluk ve işsizliği eleştirip rakiplerine ‘göz boyayan işler’ sözleriyle yüklenerek şunları söyledi; “Geçen genel seçimden sonra adeta üzerimize bir kara bulut çöktü. İnsanlarımız ‘bu adamlar değişmez, bu adamlar gitmez’ dediler. Biz böyle düşünenlerden değiliz. CHP’de demokratik bir süreç ve değişim yaşadık. Ağırlık olarak gençlerden ve kadınlardan oluşan yeni Parti Meclisimizi seçtik. İnsanlarımızın umutsuzluğunu bitirmek, yenilmez sanılanları yenmek için yola çıktık biz. Ülkemizi bu yoksulluğa, eşitsizliğe ve adaletsize mahkum bırakanlara karşı sakın başınızı önünüze eğmeyin. Bu İzmir’e yakışmaz. Bize yakışacak olan bu zalim iktidarı bitirmektir. Bu zalim iktidar bitecektir. İlk cevabı bu seçimde görecekler. 31 Mart günü bu halktan cevabı alacaklar. Bu işler, göz boyayacak makyaj işler yapmakla olmaz. Soruyorum: Bu insanlar neden düşük maaş alıyorlar, neden et alamıyorlar, neden kira ödeyemiyorlar? Bana göz boyayacak işlerden değil bunlardan, işsizlikten, açıktan bahsetsin. Gençler ellerinde 2-3 diplomayla iş arıyorlar. Niye bu kadar işsizlik var. Niye birileri sürekli zenginleşirken bu halk sürekli yoksullaşıyor? Bu haksızlığa dimdik karşı duracak olan halktır. Bu ülkede bir güç varsa o da halkın gücüdür. Bu seçimde ‘Ben oy vermeyeceğim, kararsızım’ diyenlere sesleniyorum. Allah aşkına delirdiniz mi, umudunuz mu bitti, kullanacak bir oyunuz yok mu, bu zalimlere mi bırakacağız! Ben her türlü yanlışa karşı ölümüne mücadele etmeye razıyım. Bizler bu mücadeleyi vereceğiz Sizden tek istediğimiz şey yanımızda durmanız. Verecek bir oyunuz var. Bu zalimlere ders vermek için o oyu kullanın. İzmir ve Türkiye yenilmeyecek, bu zalimler kaybedecek. Bu zalimlerin iktidarını CHP bitirecek.” KARAKURT: YOLSUZLUK VE ARSIZLIK YAPANLAR DENİZ KARAKURT KABUSUNUZ OLACAK Menemen Belediye Başkan Adayı Karakurt, isim vermeden AK Partili Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan ve AK Parti yönetiminde satılan arazileri eleştirilerinin hedefi yaparak, “Omuzumuzdaki yük ağır. Yoksulluktan kıvranan, yolsuzluktan bıkan halkımızın umudu CHP’dir. Menemen’in ilk kadın belediye başkanı olacak olmaktan onu duyuyorum. Partimizin belediye başkan adayı olarak bana düşen halkımızın ve partimizin bana verdiği bu göreve layık olup en ufak bir leke getirmemektir. Emeklilerimiz ocağına ateş düşüren, gençlerimizin gelecekten beklentilerini yok eden, sağlıkta işimizi Allah’a bırakan bu düzene karşı bu seçimi büyük bir farkla alacağız. 1 Nisan’da Menemen’in ilk kadın belediye başkanı olarak birileri gibi boşa harcayacak tek bir 1 liramız yok. Tek bir gizli ortağımız yok ve olmayacak da. Yolsuzluğun olmadığı yerde paramız herkese ve tüm hizmetlere yeter. Parti logosunu kullanmaya dahi utananlara bir çift sözümüz var. Onlar bu günahlarından kaçamayacaklar. Atalarımızdan kalan topraklarımızı yok pahasına parsel parsel birilerine peşkeş çekenler bizden korkun! Sizler 1 lira için 10 lira fatura kestirenlersiniz. Yolsuzluk ve arsızlık yapanlar Deniz Karakurt kabusunuz olacak” ifadelerini kullandı.

Acar’ın ‘darp’ olayını hatırlattı ve ‘Aliağa’yı kurtarın’ dedi!  Özel: Biraz sinirlenince… Haber

Acar’ın ‘darp’ olayını hatırlattı ve ‘Aliağa’yı kurtarın’ dedi!  Özel: Biraz sinirlenince…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir mesaisi kapsamında Aliağa’da halk buluşmasına katıldı. Özel’e programda; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Ednan Arslan, Mahir Polat, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Özel konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda ‘darp’ iddialarıyla gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştiri oklarının hedefine koyarak, 'korku ittifakı' göndermesi yaptı. ÖZGÜR ÖZEL: BİZE YAKIŞMAYAN HİKAYEYİ SONLANDIRMAK İÇİN… Aliağa adayı Güç’ü överek konuşmasına başlayan Özel, “Aliağa’da 10 yıl önce başlayan ve bize yakışmayan bir hikâyeyi sonlandırmak, bize ve Aliağa’ya yakışır bir iş yapmak için aday arıyoruz. İyi olsun, genç olsun, CV’si güçlü, enerjisi yüksek ve örgütü bilen biri diyoruz. Karşımıza Çağatay Güç çıkıyor. 38 yaşında, örgütte emeği ve izi olan, enerjisi olan Çağatay Güç’ü sizlere emanet etmeye geldim. 100 yıl önce CHP’yi kuranlar genç kadrolardı. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulunca ne genel başkanlara ne askerlere ne vekillere ne genel kurmaylara emanet edildi. Cumhuriyet, gençlere emanet edildi. İkinci yüzyılın ilk seçimi olacak. Biz ilk 100 yılın son seçiminde Atatürk’ün partisini iktidar yapamadık. Üzüldük, evet. Ama uzaklaşmak, umudu kaybetmek asla. Bizimle aynı düşünceleri paylaşmayanları, Cumhuriyet'e husumet duyanları memnun eder bu düşünce. O yüzden ayağa kalkmak, umudu yükseltmek lazım, bunu da gençlerle ve kadınlarla yapmak lazım dedik. Bunun için bir gençlik devrimine ihtiyaç var dedik.  Hep beraber güç vereceğiz ve Çağatay’ı Aliağa Belediye Başkanı yapacağız” dedi. ALİAĞA’DA KORKU İTTİFAKINA KARŞI OLACAĞIZ Aliağa’da CHP’nin oy oranının Cumhur İttifakı’nı açık ara geçtiğini hatırlatan Özel, “CHP’nin 14 Mayıs’ta Aliağa’daki oyu MHP ve AK Parti’nin oyundan fazla. Yani genel seçimde CHP’ye oy atanlar yine attığında zaten Çağatay Güç başkan olacak. Hele hele 28 Mayıs seçimine bakarsanız bizim buradaki gücümüz yüzde 63. Buradaki başkan Cumhur İttifakı’nın, korku ve tehdit ittifakının adayıdır. İki kişinin kararıdır adaylığı. Biri Devlet Bahçeli biri Tayyip Erdoğan. 28 Mayıs günü Kemal Kılıçdaorğlu’na oy atanlar… O günkü yoksullukları, çaresizlikleri değişmediğine göre, koşullar değişmediğine göre… Bizim yapmamız gereken Aliağa’da korku ittifakına karşı olmak. Biraz sinirlendiğinde bambaşka işler yapan birinden Aliağa’yı kurtarmak lazım. Hem de Aliağa’da Cumhuriyeti'n değerlerine sonuna kadar sahip çıkacak ama sadece sosyal demokratların değil, muhafazakar ve milliyetçi demokratların, bütün demokratların, yoksulların, işsizlerin, güvencesizlerin başkanı olacak birini göreve getirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı. KAYNAKLARININ İNANILMAZ BİR İSRAFI SÖZ KONUSU Aliağa’nın ‘rant merkezi’ haline geldiği mesajını veren Özel, “Aliağa’nın kaynaklarının inanılmaz bir israfı söz konusu. Aliağa’nın gelirini Aliağa’ya harcamak, yüksek potansiyelini artırmak gerek. Çağatay Başkan tüm geliri kamuoyuyla adil bir şekilde paylaşmak istiyor” ifadelerini kullandı. İSTİYORLAR Kİ BARINMA SORUNU YAŞASINLAR CEMAATLERE EL AÇSINLAR Genç göçün riskine değinen Özel, yurt sorunu üzerinden ‘cemaat ve tarikat’ uyarısı yaparak, “Sakın umutsuzluğa kapılmayın. 31 Mart’ta sandığa koşalım ve oylarımıza sahip çıkalım. Yerel yönetimler genel iktidarı dengelesin. Biz gençlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Gençlerin önünü açıyoruz. Onlarla beraber, onlar için bu ülkeyi güzel, yaşanabilir bir ülke haline getirmek için mücadele ediyoruz. Başka ülkelere gidilir ama okunup geri gelinir. Bu ülkeden ümidinizi kestirtenlere karşı sesleniyorum size. CHP değişimin, güzel günlerin, umudun ve gençlerin partisidir. CHP’li belediyeler daha önce yapılmayan 64 yurt yaptılar. Kreş yaptılar. Birileri cami yaptırıyor, okul yaptırıyor. Ama aklına bir tek yurt yaptırmak gelmiyor. İstiyor ki gençler barınma sorunu yaşasın. Onları da cemaat ve tarikat yurtlarında devşirerek istediği gibi yetiştirsin. Bizler çocuklarımız cemaat ve tarikatların elinde kalmasın diye yurt yapıp gençlere sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. KİRA VURGUNCULARINA DA SON VERECEĞİZ Barınma sorununa da dikkat çeken Özel, sosyal konutla neşter mesajı vererek, “İzmir’in en önemli sorunlarından biri kira sorunu. İzmir’de 15 bin lira ortalama kira. Aliağa’da 20-25 bin lira. Emekliler ve emekçiler ya eve girecek aç kalacak ya da karnı doyacak sokakta kalacak. Burada Cemil Başkanıma ve Çağatay Başkanıma da önemli görev düşüyor. Sosyal konutlarla barınma sorununu ortadan kaldıracağız. Kira vurguncularına da son vereceğiz. Değil batıdan, doğudan dış güçler bile Aliağa’nın peşinde. Aliağa’da çevreye duyarlı işler yapmak boynumuzun borcudur. Biz Çağatay Başkan ile beraber büyük bir devrimi, değişimi ve Aliağa’lıların kendini değerli hissedeceği bir dönemi başlatacağız. Bu alandan çıkınca son 7 günde kararsızları ikna etmek sizin elinizde. Ben sizden Çağatay Başkan ve Cemil Başkan’dan daha çok çalışmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı. GÜNÜ GELDİĞİNDE BELGELERLE KONUŞACAĞIZ Aliağa için ‘belgeli konuşacağız’ diyen Özel, “Her şey her yerde aynen konuşulmaz. Ama günü geldiğinde ortaya koyacağımız delilleriyle bu Aliağa’da neler neler dönmüş, buradan nerelere neler gitmiş o paralar buralarda kalsaymış sizin için neler neler olurmuş anlatacağız. Günü geldiğinde gelip de dünya kadar işçiyi işten çıkaranlara, toprakları satanlara benzemeyeceğiz. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Aliağa’ya bir bütün olarak sahip çıkacağız. Biz ilerleyen dönemlerde ortaya koyacağız delillerle, hangi para nereye harcanmış, nerelere gidilmiş, kimlere peşkeş çekilmiş hepsini anlatacağız. Biz gün gelip işçi çıkaranlardan olmayacağız. Biz Aliağa’yı bir bütün olarak kucaklayacağız TUGAY: 7 LİRADAN 7 GÜN SATILACAK SONRA İNDİRİM OLACAK Büyükşehir adayı Tugay ise konuşmasında Halk Ekmek için indirim sözü vererek, şunları söyledi; “Çağatay Başkanım emanete ihanet etmeyecek. Çağatay Başkan partimizin genç adaylarından biri. Onu hayranlıkla izliyoruz ve destekliyoruz. İnşallah 31 Mart’ta buradan bir zafer haberi yayılır. Şakran’da bir kanalizasyon problemi var. Arkadaşlarımla konuştum o çalışma başladı. Bu emsal olsun. En kısa zamanda burada tüm sorunlarla başa çıkacağız. Sorunların hepsi son bulacak. Biz mitinglerimizde şunu anlıyoruz. Bu ülkenin umuda, içinde bulunduğu sıkıntılardan çıkmaya ihtiyacı var. Biz tam olarak buna adayız. Biz önümüzdeki 5 yıl üzerimize düşeni yapacağız ve sizlere hizmet etmekten onur duyacağız. Halk Ekmek fiyatı 5 liradan 7 liraya çıkmış. Çağatay Başkanım ‘Halk Ekmek’in kapasitesini artıracağız’ dedi. Size söz veriyorum. O ekmeği 7 liradan 7 gün sattıracağım. Sonra 5 liraya düşüreceğim. Biz kimseyi yoksulluğa ezdirmeyeceğiz sandıkta bu yoksulluğa, yolsuzluğa, haksızlığa karşı insan hakkı için sandıkta ittifak istiyoruz. Şunu benden duyun. Aliağa’yı bu seçimde kazanmak istiyoruz. Bize inanın. 31 Mart’ta o sandıklardan öyle bir ses çıkarın ki birilerine ders olsun.” GÜÇ: KİMSEYİ DÖVMEYECEĞİM; ÇALMAYACAĞIM Aliağa Belediye Başkan Adayı Güç, ‘rant’ üzerinden Aliağa’daki mevcut Cumhur İttifakı yönetimini eleştirerek, “Göreve geldiğimizde herkesle birlikte herkese dokunacak yapısal projelerimizi hayata geçireceğiz bizler ahlaklı belediyecilik yapacağız. Biz, aş, iş ve barınma diyerek yola çıktık. Bu yolda ihtiyaç ve sorunlarınızın sizlere sorduk. Siz anlattınız biz dinledik. Birbirimize sarıldıkça güçlendik. Hizmet anlayışımızı ona göre şekillendirdik. Benim sizlerle kader birliğim var. Aylardır girmediğimiz ev, dokumadığımız hemşerimiz kalmadı. Aliağa’nın sorunları büyük ve derin. Sizlerden tek bir şey rica ediyorum. Yapmak istediklerine bakın. Rant belediyeciliği göreceksiniz. Onlar halkın ihtiyaçlarını bilmeyen pahada ağır ama gönülde boş işler sunuyorlar. Bizler barınma sorununu çözeceğiz, halk lokantalarıyla ucuz yemek vereceğiz.  Düğün salonlarını ücretsiz yapacağız, belediye kreşlerinde çocuklarımızı okutacağız. Bu seçim kentin zenginliğini kenttekilerle paylaşacağım diyenlerle, hemşerilerine yabancılaşmışların seçimidir. Bu seçim çalmadan da çalışılabileceğin gösterenlerle memleketimizi parsel parsel yandaşlarına satıp halkın parasını şımarık çocuk gibi harcayanların seçimidir. Bu seçim, temel gıda ürünleri için saatlerce sıra bekleyenler varken aklı fikri rantta, yatta uçakta olanların seçimidir. Bizler azı çoğaltmaya, zenginliğimizi hakça paylaşmaya geliyoruz. Ben size söz veriyorum. Pahalıya geliyor diye kimseyi işinden etmeyeceğim, kimseye şiddet uygulamayacağım, çalmayacağım. Bu kentin emanetçisi olacağım. Asla emanete ihanet etmeyeceğim" dedi.

Efes Selçuk Adayı Sengel: Zafer Efes Selçuk’un olacak! Haber

Efes Selçuk Adayı Sengel: Zafer Efes Selçuk’un olacak!

“Halk Buluşması ve Yeni Projeler Bereketli Gelecek”  tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Murat Bakan, CHP İzmir İl Yöneticileri, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Halk Buluşması’nda Efes Selçuklular ve partililer İstasyon Meydanı’nı coşkuyla doldurdu.  Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’in önümüzdeki beş yıllık süreçte hayata geçireceği projelere dair izlenen videonun ardından coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Şu anda 2019’dan itibaren yanımızda olan, ‘Sen hiç üzülme karıncanın bile kardeşi var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen değerli Genel Başkanımız Özgür Özel aramızda. Sayın Genel Başkanımın yanında İzmir milletvekillerimiz, İzmir İl Başkanımız, çok değerli İl Yöneticilerimiz, İlçe Başkanlarımız, İlçe Yöneticilerimiz de var. Bu neyi sağlıyor biliyor musunuz? İnsana güvende olduğunu hissettiriyor. İnsanın daha emin adımlarla ilerlemesini sağlıyor. Kendine daha çok güvenerek mücadele etmesinden hiç bir şekilde geri kalmamasını sağlıyor. O anlamda bu büyük aile, aynı zamanda her zaman beni kalbine basan siz değerli yurttaşların her birine can-ı gönülden teşekkür ediyor, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. HER ŞEYDEN ÖNCE SİZLERE GÜVENİYORUM Beş yıl boyunca her türlü zorluğa karşın belediye emekçileriyle birlikte dayanışmadan geçen bir sürecin sonunda gelecek dönem projelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Projelerimizin hâlihazırda beş yıl öncesinde yazdıklarımıza ek olarak hepsinin bütçesi hazır, uygulamaya hazır, hatta bir kısmı da uygulanmaya başlanmış, örneğin kreşlerimiz gibi, Belevi’de yaşayanlar çok iyi bilirler kreşin başladığını, hepsi de uygulamaya hazır. Sadece tek yapmamız gereken 31 Mart’ta sizlerin oylarıyla tekrar belediye başkanı seçilmek. Ben sizlere çok güveniyorum. Biz bundan sonrası için çok daha emin adımlarla yürüyoruz. Çünkü ne kadar çok zorluk yaşadıysak yaşayalım hep beraber onları aşmayı bildik. Zorlandık mı? Evet. Çünkü her türlü sürecin sonu bize denk geldi. Meryemana Otoparkı gibi, Efes alt kapı otoparkı gibi ama hiç yılmadık. Her seferinde arkamı döndüm ve dedim ki; “Efes Selçuk benimle birlikte. Korkma! Eğer o hak bu kente aitse söke söke alırız evelallah!” Bundan sonra da bütün her şeyi hep birlikte yapacağız. Ben ve sizlerle her şeyi hep birlikte yapacağız. Tıpkı beş yıldır her şeyle hep birlikte mücadele ettiğimiz gibi. Her koşulumuzla hazırız” diye konuştu. FİLİZ BAŞKAN GÜÇLÜ KARARLI BİR YÖNETİM SERGİLEDİ Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Özgür Özel, Filiz Başkan ile birlikte parti bayrağını eline alarak;  “Bu bayrak CHP'nin bayrağı. Bu bir parti, kurucusu belli, genel başkanı belli, amblemi belli. Kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan, Genel Başkanı Özel olan bu partinin birde adayı var. Efes Selçuk adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’dir, dahası yok. Efes Selçuk’ta bir başka CHP adayı yok” dedi. 2019 yılında Filiz Ceritoğlu Sengel için Efes Selçuk’tan destek istediğini hatırlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel;  “Bir Cumhuriyet kadınını, inandığımız, güvendiğimiz partinin bir evladını, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu ve temsilcisi Cumhuriyet kadınını elinden tutup size emanet etmiştim. Siz de emanetinize sahip çıktınız sağ olun, var olun. Bugün Efes Selçuk’ta o güne göre çok ileri bir noktadayız. Pandeminin yarattığı bütün zorluklara rağmen zira burası turistin geldiği zaman ekonominin canlandığı bir yer,  belediyenin gelirlerinin turizme bağlı olduğu bir yer. Ama pandemiye rağmen ne belediyenin işçisini ne esnafı yalnız bırakan güçlü, kararlı bir yönetim sergiledi Filiz Başkan. Kendisini yürekten tebrik ediyorum” dedi.  FİLİZ BAŞKAN KAZANACAK SELÇUK KAZANACAK Cumhuriyet Halk Partisi’nin kavgaların ve gerilimlerin partisi olmadığının altını çizen Özel; “Partinin gerçekleri vardır. Bu partinin yüzünü öne eğdirmemiş, başını öne eğdirmemiş, bizi mahcup etmemiş anketlerde yüksek memnuniyet oranıyla yeniden aday olmuş Filiz Ceritoğlu Sengel’e sahip çıkmak her Cumhuriyet Halk Partili’nin, her Atatürkçünün, her Cumhuriyet Halk Partisi sevdalısının boynunun borcudur. Selçuk’ta Filiz Başkan kazanacak, Selçuk kazanacak. İzmir’de Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak. Türkiye’de Türkiye İttifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. Daha büyük başarılara yürümesi için Filiz Ceritoğlu Sengel’i sizin kızınızı, sizin evladınızı, partimizin adayını, bir Cumhuriyet kadınını sizlere emanet ediyorum” dedi.

Özgür Özel: İGC halkın haber alma hakkının teminatı Haber

Özgür Özel: İGC halkın haber alma hakkının teminatı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırlamaktan kıvanç duyduklarını dile getiren İGC Başkanı Dilek Gappi, Osmanlı Dönemi’nde ilk gazetenin İstanbul’da kurulsa da en etkin yerel basının İzmir’de olduğunu, 1800-1950 yılları arasında 500 gazete ve derginin İzmir’de çıktığını, İzmir’in Hasan Tahsin’in kenti olduğunu vurguladı. Bu nedenle İzmir basınında bağımsız gazetecilik mücadelesinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Gappi, hiçbir zaman bağımsız ve belgeli gazetecilik anlayışından taviz vermediklerini, istihdamı ve özellikle genç istihdamını çok önemsediklerini dile getirdi. “MODEL OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” İzmir’de gençlerin kentte kalması için çaba harcadıklarını, model oluşturmaya çalıştıklarını, Uluslararası Basın Merkezi’nin de bu modellerden bir tanesi olduğunu dile getiren Başkan Gappi, “Amacımız meslektaşlarımızın özellikle İletişim Fakültesi’nde mezun olan meslektaşlarımızın tecrübe kazanmasını sağlamak. Son 20 yılda Türk basını olarak ciddi sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz. İstihdam açısından da sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Türk medyası elinden şekillendirilmeye çalışılan bir toplum var. O nedenle duruşumuzu net bir şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi. “MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ” Çağdaş, dijitalleşmeye yatkın meslektaşların sayısının artması gerektiğini söyleyen Başkan Gappi, iş arama sürecinde olan meslektaşlara da kucak açmaya çalıştıklarını, Türk basınının her zaman zorlu yollardan geçebileceğini ancak bu süreçte birbirine destek olarak değişimi gerçekleştirebileceklerini, mücadele vermekten de vazgeçmeyeceklerini vurguladı. “İGC’NİN VARLIĞI SON DERECE ÖNEMLİ” Gazetecilerin ve basın meslek örgütlerinin çok önemli olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, örgütlerin sadece gazetecilerin hak ve menfaatlerini değil, aynı zamanda kamunun hak ve menfaatlerini de koruduklarını söyledi. Özel, son dönemlerde yaşanan bütün sıkıntılara rağmen İGC’nin özgür ve bağımsız bir şekilde gazetecilik mesleğini yapmasının halkın haber alma hakkının ve doğruları öğrenme hakkının teminatını olduğunu dile getirdi. İzmir'de dijital habercilik üzerinden yerel seçimlerin ciddi şekilde yönlendirilmeye çalışıldığı bir sürecin yaşandığını söyleyen Özel, İGC gibi yazılı kurallara, ilkelere, ahlaka ve öz birikime sahip kurumların varlığının son derece önemli olduğunu ifade etti. “UYUM VE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ” 1 Nisan günü adaylarının tamamının göreve geldiği ve İGC ile uyum ve iş birliği içinde çalıştıkları bir süreci hep beraber yaşayacaklarını söyleyen Özel, gazetecilik mesleğini yapan, geçinmek için, hayata tutunmak için mesleğinden taviz vermeyen tüm üyeleri saygıyla selamladığını, bundan sonra da hep birlikte olmayı ümit ettiklerini, İGC’yi Ankara’da da ağırlamak istediklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.