TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel’e sert konuştu genel başkanlığa kapıyı açık bıraktı: Hem aday gösterme hem iş bekle!

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala, yeni dönemde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, adaylık sürecine ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklenirken genel başkanlık iddialarında da kapıyı açık bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:52
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Özel’e sert konuştu genel başkanlığa kapıyı açık bıraktı: Hem aday gösterme hem iş bekle!

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala İzmir’de siyasi arenada hareketlilik artarak devam ediyor.

Adayların açıklanmasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmemesi ve Büyükşehir’de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın aday gösterilmesi kentte büyük bir yankı uyandırırken, CHP içerisinde karşılıklı açıklamalarla birlikte parti içerisindeki iç tartışmalar ve tansiyon yükselmişti.

Öte yandan; görev süresinin sona ermesine sayılı günler kala düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Soyer, aday gösterilmemesi ve genel başkanlığa aday olacağı iddialarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken genel başkanlık için kapıyı açık bıraktı.

SOYER: HEM BENİ ADAY GÖSTERME HEM DE İŞ BEKLE BU HAKKANİYETLİ DEĞİL

Başarısız görülmesinin ardından kendisinin Tugay’ın yanında olmasının Tugay’a zarar vereceğini belirten Soyer, “CHP, bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Eğer CHP iktidarı frenleyecek, dengeleyecek bir güç olmaktan çıkarsa o zaman yüzde 80-90 ile seçim kazanılan bir ülke haline gelir Türkiye. Bu, demokrasinin kaybolması demektir. Bunu aklım selim herkes fark ediyor. Ana muhalefet partisi dışında diğer muhalefet partilerinin de iktidarı sınırlama misyonu vardı ama asıl güç ana muhalefet partisindedir. O nedenle CHP’nin bütün adaylarına başarılar diliyorum. Dilerim ki CHP bu seçimlerden büyük bir başarıyla çıkar. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Bir sanırım genel başkanımız ‘başarısız olduğuma’ ilişkin bazı ifadeler kullanmış. Sonuç itibariyle ben aday gösterilmedim. Üstelik de anketlerde başarısız çıktığıma dair iddialar ortaya çıktı. Dolayısıyla başarısız bulunan bir belediye başkanın ‘Sütte leke var onda yok’ denilen bir adayın yanında olmam ona zarar verir. O nedenle benim CHP için yapacağım çalışmaların bir sınırı vardır. Ben daha önce İstanbul’a gitmiştim. Rize ve Balıkesir’e de gideceğim. Yani benim birikim ve deneyimimden faydalanmak isteyen CHP’lilere koşa koşa gidiyorum. Ama İzmir’le ilgili bunun sorumluluğunu benden beklemek haksızlık olur. Bir siyasi irade kullanıldı ve sonuçlarını haftaya göreceğiz. Ama hem beni aday gösterme hem de iş bekle bu hakkaniyetli değil” dedi.

TUNÇ SOYER: BÜTÜN SİYASİ TERCİHLERİMİN ARKASINDAYIM

Siyasi arenada bugüne kadar gösterdiği tavırlara ilişkin pişmanlığı olup olmadığı konusuna da değinen Soyer, “Ben siyasi irademin ve tercihlerimin hepsinin arkasındayım. Genel seçimlerden sonra 21 Haziran’da bir belge yayımlamıştım evet değişim olmalı ama 1 Nisan’dan sonra olmalı demiştim. Bu kısımda yanıldım. Ama diğer kısımlarda haklı çıktım. Partide büyük bir kaynama olur ve bu da yerel seçim arifesinde doğru olmaz demiştim. Bu da çıktı. Keşke 1 Nisan’dan sonra yapılsaydı bu kurultay. O döneme kadar hazırlıklar tamamlansaydı. Ama ben bütün siyasi tercihlerimin arkasındayım” diye konuştu.

BUNLARIN HEPSİ OLABİLİR

Genel başkanlığa aday olup olmayacağı iddialarına da yanıt veren Soyer, “Ben ne 5 yıl boyunca yaptığım işin ne görünürlüğünün ne de kamuoyu karşıtlığı nedeniyle aday gösterilmediğimi düşünmüyorum. Benim vicdanım rahat. 5 yıl boyunca ne kadar çok çalıştığımı ekip arkadaşlarım biliyor. Biz çok çalıştık. Eksiklerimiz olabilir Ama en iyisini yapmak için hep çok çalıştık. Ben bu memleket için aşka çalışmaya devam edeceğim. Genel başkanlığa aday olacak mısın diye soruyorlar. Bunların hepsi olabilir. Ama benim derdim daha başka. Benim hayatta para beklentim yok. Biz hep beraber bu memleket için daha ne yapabiliriz onun peşinde koşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NASIL BİR GÖREV VERİLİRSE…

Soyer, geçtiğimiz haftalarda söylediği ‘Artık siyasette satıh bütün vatandır’ sözlerine de açıklık getirerek şunları söyledi; “Ben makam mevki için yamıyorum. Şimdiye kadar öyle yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım nerede nasıl bir görev verilirse ve görev alırsam yapacağım. Ben bu topraklarda yaşayan hiç kimsenin bu yoksulluğu ve yaşam kalitesini hak etmiyorum. Çünkü öylesine zengin topraklarda yaşıyoruz ve öyle güçlü kaynaklarımız var ki… Hiç hak etmediğimiz bir yoksulluğu yaşıyoruz. Dolayısıyla bir koltuk veya unvan sahibi olmak için yapmıyorum. Bunu da nerede nasıl başarabilirsem orada olmaya devam edeceğim”

ADAY GÖSTERİLEMEMEME HAYRET ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Aday gösterilmemesinin ardından CHP’nin geçmiş dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna da yanıt veren Soyer, “Görüştük. İki kez ziyaret ettim kendisini. Benim aday gösterilemememe hayret ettiğini söyledi” dedi.

BANA GÖRÜŞ SORULMADI

Soyer, Tugay’ı 2019 seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na önerdiği ile ilgili soruya, “5 yıl önce benim yakın siyaset yaptığım arkadaşlarım tanıştırmıştı beni. Adaylık sürecinde tanıştırdılar ben de doğrusu etkilendim. Estetik cerrah, partide yönetimde bulunmuş tek isimdir benim genel başkanımıza önerdiğim isim odur. O zamanlar diğer ilçeler ile ilgili de görüşlerimiz sorulmuştu. Bu dönem öyle bir şey olmadı. Hiçbir ilçe ile ilgili bana bir görüş sorulmadı” yanıtını verdi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.