TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 yılın raporunu çıkardı: Soyer üzüntülerini ve sevinçlerini sıraladı

31 Mart yerel seçimleri için son haftaya girilirken yeni dönemde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5 yıllık Büyükşehir görevinin raporunu çıkarırken sevindiği ve üzüldüğü konuları da sıraladı

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:37
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
5 yılın raporunu çıkardı: Soyer üzüntülerini ve sevinçlerini sıraladı

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala yeni dönemde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, düzenlenen basın toplantısında 5 yıllık Büyükşehir görevinin raporunu çıkarırken sevindiği ve üzüldüğü konuları da sıraladı.

Soyer açıklamasında ayrıca, kendisinin belediye başkanlığı görevinin sona ermesiyle birlikte İzmir’in Avrupa Birliği(AB) nezdinde sahip olduğu makam ve görevlerinde de sona ereceğini söyledi.

NASIL VİCDANLARI EL VERDİ

Üzüldüğü konularda Büyükşehir’in ihalesini kazanarak 35 milyon ödediği ancak daha sonra iptal edilen Elektrik Fabrikası konusunu hatırlatan Soyer, “5 yıl boyunca en çok üzen ya da sevindiren şeyler nelerdir… birincisi Elektrik Fabrikası’nın verilmemesi… Bu beni çok üzdü. Aldığımız ihaleyi iptal ettiler. Bu beni çok üzdü. Bir belediye başkanına zarar vermek için bir şehre zarar vermeyi nasıl göze alırsınız? Şu an orası çürüyor. Orayı nasıl Büyükşehir’e vermekten imtina ettiler, nasıl vicdanları el verdi şaşırıyorum. Ayrıca insanların bu kadar kötü yazabilmelerine hayret ediyorum. Benim zarar vermek istemediğim inşalar o aktar ağır şeyler yazdılar ki” dedi.

ESNAF ALKIŞLAYARAK DÜKKANLARINDAN ÇIKTI

Sevindiği konularda halkın kendisine yönelik tavrını işaret eden Soyer, “Sevindiklerim… Geçen hafta Kemeraltı’nda bir esnaf ziyareti yaptık. Yol boyunca esnaf alkışlayarak dükkanlarından çıktı. Avrupa Konseyi Belediyesi bölgeler Komitesi Meclis Başkanı seçildiğimde de çok seviniştim. Hem kendim hem de memleketim adına çok gururu vericiydi. 9 Eylül 2022’da yaptığım konuşma… O kadar çok övgü mesajı aldım ki çok sevindim. Körfez ile yaptığımız çalışmalardan sonra Seferihisar’a giderken camları açıp sürekli ‘kokuyor mu kokuyor mu’ diye sorup kokmadığını görmek beni mutlu etti” diye konuştu.

ÇOK UĞRAŞTIK AMA MAALESEF OLMADI

Keşke dediği konularda da başlık veren Soyer, “Keşke dediklerim var. Çankaya otoparkının yıkılışını çok asılmamıza rağmen bitiremedik. Basmane Çukuru, İzmir Otogarı… Konak Pier belediyeye geçsin diye çok uğraştık ama olmadı. Yıldız Sineması için çok uğraştık ama maalesef o da olmadı” ifadelerini kullandı.

AB’DE BİRÇOK GÖREVİM SONA ERECEK

Soyer ayrıca, belediye başkanlığının sona ermesiyle birlikte AB’deki görevlerinin de sona ereceğinin altını çizerek şunları söyledi; “AB’deki görevim bitiyor. Onların hepsi belediye başkanlığıyla ilgili görevlerdi. Ben AB Bölgeler Birliği Meclisi’ne oybirliğiyle seçilmiştim Ama maalesef 31 Mart ile birlikte bu görevlerin hepsi sona eriyor. Bunun gibi AB’de birçok görevim sona erecek.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.