TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olaylı kongre sonrası Gümrükçü’den ‘Ankara’ hamlesi

CHP İzmir’de kongre maratonunun son gününde gerçekleşen olaylı Çiğli İlçe Kongresi sonrasında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’den ‘Ankara’ hamlesi geldi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Olaylı kongre sonrası Gümrükçü’den ‘Ankara’ hamlesi

CHP İzmir’de ilçe kongreleri 27 Ağustos Pazar günü sona ererken kongre maratonunun son gününde ise yüksek tansiyonlu dakikalar yaşanmıştı.

Kongre takviminin son gününde gerçekleştirilen Çiğli İlçe Kongresi’nde yaşanan ‘liste krizi’ nedeniyle başlayan gerginliğin etkileri hala devam ediyor.

Olaylı kongrede, ilçe başkanı adaylarından Şirin Akgül, Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Çetin ve Erkan Akar arasında görüşmeler gerçekleşmiş, görüşme sonunda kongrede tek bir uzlaşı adayının çıkmasına karar verilmişti. Kongrede tek aday, üzerinde fikir birliğine varılan Erkan Akar olurken tek adaylı kongrede tansiyon yükselmişti.

Seçime ortak listeyle gidilme kararı alınırken Akgül ve Çetin taraftarları listede önerdikleri isimlere yer verilmediği için Akar’ın yanı sıra Hasan Arslan ve Niyazi Arslan’a da büyük tepki göstermiş ve kongrede ‘liste krizi’ yaşamıştı.

Seçim sandığının fırlatıldığı kongre sonrası ise Başkan Gümrükçü uzlaşıya uyulmamasına tepki gösterirken il delegeliğinden de istifa etmişti.

FUAR KARARI SONRASI BİR KARAR DAHA

İptal edilmesi için başvuruda bulunulan kongrenin ardından Çiğli Belediyesi İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan çekilme kararı almasının ardından Başkan Gümrükçü’den flaş bir hamle daha geldi.

Edinilen bilgilere göre; Çiğli’da yaşanan olaylı kongre, CHP Genel Merkezi’ne taşınacak. Başkan Gümrükçü’nün kongrede yaşananları konuşmak üzere önümüzdeki günlerde CHP Genel Merkezi’ne giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuyu görüşeceği öğrenildi.

Gümrükçü’nün ayrıca 1 Eylül Cuma günü gerçekleşecek olan fuar katılmama ihtimalinin de olduğu belirtildi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Aslanoğlu’ndan ‘Çiğli’ yorumu: Eğer bir söz verildiyse… 

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.