TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kongreye adım adım: Menemen’de aday bolluğu…

CHP’de ilçe kongrelerine adım adım yaklaşılırken ilçelerde kulisler hareketlendi. Yerelde AK Parti’nin iktidar olduğu Menemen’de ise aday bolluğu yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kongreye adım adım: Menemen’de aday bolluğu…

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER

CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz haftalarda alınan kurultay kararının ardından ilçelerde de kongre heyecanı başladı.

Açıklamanın ardından parti kulislerinde hareketlilik başlarken Ağustos’ta başlaması planlanan ilçe kongrelerine haftalar kala ilçelerde tablolar şekillenmeye başladı.

Öte yandan; kongre süreci ve ‘değişim’ konusunda İzmir’in en çok merak edilen ilçelerinden biri, 2021 yılında olağanüstü kongreyle yönetimin değiştiği Menemen ilçesi oldu. İlçede, dönemin ilçe başkanı Turan Erdoğan’ın belediye başkan vekilliği seçileri sonrasında görevden alınmasının ardından Ağustos 2021’de yapılan olağanüstü kongreyle ilçe başkanlığı görevine Ömer Güney gelmişti.

SON SÖZ ÖRGÜTTE

Kongrede aday olup olmayacağı merak edilen mevcut ilçe başkanı Güney’in kongrede yeniden aday olmaya sıcak baktığı öğrenildi. Nihai kararı için mahalle delege seçimlerinin geçip ilçede mevcut tablonun netleşmesinin ardından vereceği ifade edildi. Güney’in ‘tamam’ mı ‘devam’ mı kararında örgüt ve delegelerin tavrının belirleyici olacağı belirtildi.

ADAY BOLLUĞU YAŞANACAK

Yerelde AK Parti’nin iktidar olduğu Menemen’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki başarının mevcut yönetimin devamı noktasında öneli rol oynadığı parti kulislerinde konuşulurken yeni isimlerin de adaylık için nabız yokladığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre; ilçede örgüt içerisinde adaylığa hazırlanan başka isimler var. Kongreye kadar ilçe içerisinden 3 ismin adaylık için ‘varım’ diyeceği ileri sürüldü. Aday olacak isimlerden birinin de olağanüstü kongrede Güney’in rakibi olan ve 119 oy farkla yarışı kaybeden Belediye eski Başkan Aday Adayı Erdoğan Çınar olduğu belirtildi.

ERDOĞAN’DAN ATAK GELEBİLİR

Öte yandan; parti kulislerinde ilçe eski başkanı Erdoğan’ın adı da adaylık için kulislerde geçerken Erdoğan’ın adaylık konusunda olumsuz tavır takınmamakla birlikte net kararını vermediği, delegenin tavrının şekillenmesini beklediği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.