TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Ömer Güney

Ömer Güney haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ömer Güney haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kongreye adım adım: Menemen’de aday bolluğu… Haber

Kongreye adım adım: Menemen’de aday bolluğu…

TENZİLE AŞÇI/KULİS HABER CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz haftalarda alınan kurultay kararının ardından ilçelerde de kongre heyecanı başladı. Açıklamanın ardından parti kulislerinde hareketlilik başlarken Ağustos’ta başlaması planlanan ilçe kongrelerine haftalar kala ilçelerde tablolar şekillenmeye başladı. Öte yandan; kongre süreci ve ‘değişim’ konusunda İzmir’in en çok merak edilen ilçelerinden biri, 2021 yılında olağanüstü kongreyle yönetimin değiştiği Menemen ilçesi oldu. İlçede, dönemin ilçe başkanı Turan Erdoğan’ın belediye başkan vekilliği seçileri sonrasında görevden alınmasının ardından Ağustos 2021’de yapılan olağanüstü kongreyle ilçe başkanlığı görevine Ömer Güney gelmişti. SON SÖZ ÖRGÜTTE Kongrede aday olup olmayacağı merak edilen mevcut ilçe başkanı Güney’in kongrede yeniden aday olmaya sıcak baktığı öğrenildi. Nihai kararı için mahalle delege seçimlerinin geçip ilçede mevcut tablonun netleşmesinin ardından vereceği ifade edildi. Güney’in ‘tamam’ mı ‘devam’ mı kararında örgüt ve delegelerin tavrının belirleyici olacağı belirtildi. ADAY BOLLUĞU YAŞANACAK Yerelde AK Parti’nin iktidar olduğu Menemen’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerindeki başarının mevcut yönetimin devamı noktasında öneli rol oynadığı parti kulislerinde konuşulurken yeni isimlerin de adaylık için nabız yokladığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre; ilçede örgüt içerisinde adaylığa hazırlanan başka isimler var. Kongreye kadar ilçe içerisinden 3 ismin adaylık için ‘varım’ diyeceği ileri sürüldü. Aday olacak isimlerden birinin de olağanüstü kongrede Güney’in rakibi olan ve 119 oy farkla yarışı kaybeden Belediye eski Başkan Aday Adayı Erdoğan Çınar olduğu belirtildi. ERDOĞAN’DAN ATAK GELEBİLİR Öte yandan; parti kulislerinde ilçe eski başkanı Erdoğan’ın adı da adaylık için kulislerde geçerken Erdoğan’ın adaylık konusunda olumsuz tavır takınmamakla birlikte net kararını vermediği, delegenin tavrının şekillenmesini beklediği ifade edildi.

CHP'li Ömer Güney: Zorla güzellik olmaz Haber

CHP'li Ömer Güney: Zorla güzellik olmaz

Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney'in Menemen Belediyesinde belediye çalışanlarına yönelik AK Parti'ye oy verme zorlamasına karşın yaptığı basın açıklaması şöyle; ''Değerli Menemenliler, ülkemiz 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanını seçmek için yeniden sandık başına gidiyor. Herkes oyunu hiçbir baskı altında kalmadan, özgürce ve kendi vicdanına danışarak kullanmalıdır. İlçe Başkanlığımıza gelen şikâyetlerden anlıyoruz ki; kendi hür iradeleri ile sandık kurullarında görev alan, gözlemci olan Menemen Belediyesi çalışanlarımızın bu görevleri kabul etmemeleri ve mevcut Cumhurbaşkanına oy vermeleri, verdikleri oyu fotoğraf çekerek belgelemeleri aksi durumda işten çıkarılacakları konusunda baskı görmektedirler. Menemen Belediyesinin AK Partili idarecileri Menemenli hemşerilerimizin kendilerine sandıkta verdikleri dersten hiçbir sonuç çıkarmadıkları gibi, aldıkları hezimetin acısından Menemen Belediyesi çalışanlarımızdan çıkarmak istemektedirler.'' ''BELEDİYE ÇALIŞANLARI SİZİN KÖLENİZ DEĞİL'' Belediye çalışanlarının  AK Parti mitinglerine zorla götürüldüğünü dile getiren Güney, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Yetmiyormuş gibi, şimdi de çalışanlarımızın anayasal hakkı olan seçme haklarına müdahale edilmektedir. Menemen Belediyesi çalışanları sizin köleniz değildir. Zorla güzellik olmaz! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; tüm çalışanlarımızın yanındayız, güvencesiyiz. Hiçbir çalışanımız yalnız değildir. Değerli halkımız; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığında haksızlıklar, hukuksuzluklar ve adaletsizlikler son bulacak. Her şey çok güzel olacak.''  HABER MERKEZİ  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.