TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in meclisinde ‘barış’ sağlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayının 2. oturumunda ilk oturumda yaşanan kavgaya ilişkin ‘özür' konuşmaları yapılırken mecliste ‘barış’ sağlandı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’in meclisinde ‘barış’ sağlandı

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce grup başkanvekilleri ve bazı meclis üyeleri söz alarak Pazartesi günü gerçekleştirilen ilk oturumda yaşanan kavgaya ilişkin ‘özür’ dileklerini dile getirdiler.

AYDIN: BUNDAN SONRA SÖZÜMÜZÜ DAHA İYİ DİLE GETİRECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Pazartesi günkü mecliste maalesef hiç istemediğimiz görüntülerle karşılaştık. Ne olursa olsun daha fazla tahammül ederek, dinleyerek tartışmaları İzmir halkına yakışır şekilde sürdürmek zorundayız. CHP olarak meclisteki bundan sonraki çalışmalarda da sözümüzü daha iyi dile getirmek üzerine bir tavrımız olacak. Bu vesileyle bir kez daha Pazartesi günü meydana gelen tartışmalar ve kavgalar nedeniyle grubum adına özür diliyorum” dedi.

HIZAL: İZMİR HALKINA YAKIŞIR ŞEKİLDE

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, zarar kastı olmadığını belirterek “Pazartesi günü yaşanan o talihsiz hadiselerden dolayı grubum adına özür diliyorum. Burada her gruptaki meclis üyesi arkadaşımız İzmir’in ve İzmirlilerin menfaati için burada bulunuyor. Dönem dönem farklı düşünmemizden kaynaklanan tartışmalar yaşanıyor ama biz, hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın elbette ki zarar görmesini ve üzülmesini istemeyiz. O gün, anın vermiş olduğu birtakım stresten kaynaklı olarak istenmeyen görüntüler yaşandı. Bir meclis üyesi arkadaşımıza zarar vermek kastıyla yapılan bir şey söz konusu değil tamamen kargaşanın engellenmesi amacıyla yapılmış bir davranıştı. Bu vesileyle tüm İzmirlilerden özür dilerim” diye konuştu.

ŞİMŞEK: O GÖRÜNTÜLERİ HAFIZANIZDAN SİLMENİZİ DİLİYORUZ

MHP Grubu adına konuşan MHP’li meclis üyesi Hakan Şimşek, “Pazartesi akşamı mecliste yaşanan kavganın ülke basınına da yansıdığını gördük. Aslında işin özünde olaylar hiç de öyle orada göründüğü gibi değil. Ama ne olursa olsun İzmir meclisi, İzmir’e yakışan bir şekilde temsil görevini yerine getirmeliydik. Biz, yatıştırıcı ve samimi duygularla o oturumdaki hoş olmayan görüntüleri gidermek adına müdahalemizi yaptık. Aslında biz, İzmir’e hizmet etmek için her grubun yaptıkları ve yapamadıklarıyla yargılanmasını isteriz. İzmir hem ülkemize hem de diğer ülkelere örnek olmalı. İzmirlilerden istirham ediyorum. O görüntüleri hafızanızdan silmenizi diliyoruz. Bu meclis bir kez daha karşınıza öyle görüntülerle çıkmayacaktır. Tekrar İzmir halkından özür dilerim” ifadelerini kullandı.

SEVİNÇ: DİLEĞİMİZ İZMİR’İMİZE BU TÜR GÖRÜNTÜLERİ YAŞATMAMAK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise şunları söyledi; “4 yılımızı geride bıraktık bu kent için hep birlikte kararlar almaktayız. Zaman zaman da birtakım düşüncelerde projelerde farklı düşüncelerimiz oluyor. Pazartesi günü biraz daha hararetli bir toplantı oldu. Tabii hepimiz üzüldük. Dileğimiz İzmir’imize bu tür görüntüleri yaşatmamak. İzmir halkına üzüntülerimi dile getiriyorum.”

AK PARTİLİ YILDIZ CHP’Lİ MALTEPE’DEN ÖZÜR DİLEDİ

Yaşanan kavganın ilgili taraflarından olan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, “Bizim grup olarak tavrımız gerginliği yatıştırmak adına bir mücadeleydi ama… Ben hiçbir zaman hiçbir arkadaşımıza fiziki bir müdahale içinde olacak biri değilim. O nedenle Mehmet Bey’den özür diliyorum. Kavgayı ayırmak için yaptığım bir eylemde istemediğimiz görüntüler ortaya çıktı. Tüm meclis üyelerimizin de yaşanan hadiselerden dolayı kusura bakmamalarını rica ediyorum. Biz burada fikirlerimizi söyleyebiliriz. Ancak birbirimize karşı tavrımızı fiziksel olarak yansıtmamak zorundayız. Ben hem tüm İzmirlilerden hem de hazirundan özür dilerim” dedi.

MALTEPE: O KARDEŞLİK YAPTIYSA BİZE DE ABİLİK YAPMAK DÜŞER

Kavgada Hakan Yıldız’ın ittirerek yere düşürdüğü CHP’li meclis üyesi Mehmet Maltepe de uzlaşmacı bir tavır sergileyerek “Hüsnü arkadaşımızla çok uzun zaman beraber çalıştık. Benim niyetim sadece orada gidip Hüsnü Bey’i sakinleştirmekti. Tabii bunula ilgili ne anlatırsak anlatalım o günkü olayları hafifletemeyiz. Ben şahsım adına böyle bir şey yaşandığı için İzmir halkından özür dilerim. O bir kardeşim olarak benden özür dilediyse biz de abi olarak gereğini yaparız. Özrünü kabul ediyorum. Kendisi de kusura bakmasın” diye konuştu.

Büyükşehir’de ‘valizli’ kavga: Meclis üyeleri birbirine girdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.