TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’i cezalandırmayın demişti: Soyer’in Erdoğan mektubu karşılık buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İzmir'in bekleyen yatırımlarına ilişkin yazdığı mektubun karşılık bulduğu müjdesini verirken onaylanan yatırımları duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’i cezalandırmayın demişti: Soyer’in Erdoğan mektubu karşılık buldu

İzmir’de kent gündeminde yerel yönetim ve kent siyasetinin muhalefeti AK Parti arasında en çok tartışma konusu olan ve dönem dönem büyük gerginliklere neden olan ‘İzmir yatırımları’ ve ‘engellenme’ konusunda kritik bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen meclis toplantısında flaş bir açıklama yapmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İzmir’in bekleyen yatırımlarına ilişkin mektup yazdığını duyurmuştu.

tuncsoyermeclis1_ilkses (1)

İZMİRLİ HAKSIZLIĞA GELMEZ

Kentin gelişmesi için birçok yatırımın tek bir imzayla onay beklediğini belirten Soyer, “Unutmayın size oy vermeyenler en az size oy verenler kadar milliyetçi, en az sizin kadar milletine, memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne sinerler. Ya benim gibi sev ya da terk et demeyin bize. İzmir’in hakkını verin. CHP’li belediye başkanı var diye İzmir’i cezalandırmayın. Örneğin 4 yıldır ihalesine çıkılmayan Elektrik Fabrikası satışı. Örneğin yaklaşık 1 yıldır yurtdışı borçlanma izni verilmeyen Çiğli Tramvayı. Örneğin yine yaklaşık 1 yıldır Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda sadece onay bekleyen 30 milyon Euroluk Narlıdere Metrosu kredisi gibi. Hak ettiğini kısmayın. Zira İzmirli haksızlığa gelmez. Ekte listelenenler uzun yıllardır cevap bile verilmemiş taleplerin bazı örnekleridir. İzmirli 45 verip 1 almayı istemiyor. İzmirli vakit kaybetmek istemiyor. İzmirli hakkını istiyor” ifadelerini kullanarak “Onay verin” çağrısı yapmıştı.

MÜJDEYİ PAYLAŞTI

Öte yandan; Soyer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmesinden yaklaşık bir ay sonra önemli bir gelişme yaşandı. Başkan Soyer, talep ettikleri ve onay bekledikleri 4 projenin ilgili bakanlıklar tarafından onaylandığını duyurdu. Dört önemli projenin ilerlemesinin önünde engel kalmadığını belirleten Soyer, “Mart ayından beri beklediğimiz 4 talep dün itibariyle sayın bakanımızın imzasıyla tamamlandı. Bunlardan bir tanesi Narlıdere Metrosu’nun son etabı için IBRD Bankası’ndan yapılacak ödemeydi. Mart ayından beri bunu bekliyorduk. Aynı zamanda tramvay araç alımıyla ilgili bir onay talebimiz vardı. Ve yine Çiğli Tramvayı ve Buca Metrosu’nun yurtdışı finansman sağlama imkanlarına kavuşturulmasıyla ilgili taleplerimiz vardı. Bu 4 talep de Hazine ve Maliye Bakanımızın imzasıyla onaylandı ve başkanlığımıza ulaştı. Her biri için teşekkür ediyorum” dedi.

MENDERES İÇİN BİR ÇAĞRI DAHA

Menderes’te kurulmak istenen ve Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin alternatiflerinden biri olması planlanan tesisin onayı için de bir kez daha yetkililere çağrı yapan Soyer, “Bir de ricam var. İzmir’in en büyük problemlerinden biri. Çözülmezse çok büyük sıkıntı yaratacak problemlerinden biri, çöp dökme alanlarıyla ilgili yaşadığımız sıkıntı. Harmandalı bildiğiniz gibi hem heyelan bölgesi hem de oradaki çöp depolama alanından vazgeçiyoruz. Orada da uzun süredir yaptığımız çalışmaların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iş birliğiyle, sayın valimizin iş birliğiyle çözüme kavuşturulması gerekiyor. Buradan bu meselenin hassasiyetini hatırlatmak ve bu ricamı iletmek isterim” diye konuştu.

TENZİLE AŞÇI
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.