TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de istifalar seçim günü de sürüyor: İYİ Partili Bilge Yılmaz istifa etti! İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz kimdir?

31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıklar açılırken kazanan isimler netleşmeye başlıyor. Yerel seçim heyecanı sürerken öte yandan İYİ Par’i'de istifalar devam ediyor. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 21:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti’de istifalar seçim günü de sürüyor: İYİ Partili Bilge Yılmaz istifa etti! İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz kimdir?

Tüm Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında sandıklara gitti ve sözünü söyledi. Saatler ilerledikçe sandıklar açılıyor ve kazanan isimler netleşmeye başlarken Türkiye haritası çeşitli renklere boyanıyor. Türkiye seçim ekranlarına kilitlenmişken ve partiler seçim kutlaması için hazırlıklar yaparken İYİ Parti’de parti içi sıkıntılar devam ediyor.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. İYİ Partili Yılmaz yaptığı paylaşımda,

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i istifaya davet ediyorum.

Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok.

Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.” İfadelerini kullandı.

BİLGE YILMAZ KİMDİR?

Bilge Yılmaz, 13 Eylül 1968'de Balıkesir'de doğdu. Türk ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçidir.

Eğitim hayatını Boğaziçi Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Wharton School'da ekonomi alanında akademik kariyerine başladı. 2021 yılında Türkiye'ye dönerek, 23 Aralık 2021'de İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atanmıştı. 31 Mart 2024 tarihi itibariyle İYİ Parti’deki görevinden istifa etti.

1968 yılında dünyaya geldi. Babası matematik öğretmeni, annesi ise ressam ve Kültür Bakanlığı'nda idareciydi. Erzurum'da tanışan çiftin oğlu olarak Balıkesir'de doğdu ve anne ile babasının görevleri nedeniyle çocukluğu boyunca ülkenin çeşitli kentlerinde yaşadı. İlköğrenimine Ankara'da Ergenekon İlkokulu'nda başladıktan sonra İstanbul'da eğitimini tamamladı. Galatasaray futbol altyapı takımına seçilmesine rağmen, eğitimi nedeniyle futbol kariyerine devam edemedi.

Lise eğitimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başladı ve daha sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve aynı zamanda fizik alanında çift anadal yaptı. Temmuz 1991'de hem mühendis hem de fizikçi unvanlarını alarak eğitimini tamamladı.

Üniversite yıllarında iktisat derslerini aldığı Murat Sertel'in etkisiyle ekonomiye ilgi duymaya başladı. Daha sonra eğitimine ABD'de önde gelen kurumlardan Princeton Üniversitesi'nde iktisat alanında devam etti. Yüksek lisans eğitimini 1994'te, doktorasını ise 2000 yılında tamamladı.

AKADEMİK ÇALIŞMALARI 

Yılmaz, doktora eğitimi devam ederken 1998 yılında Pensilvanya Üniversitesi'ne bağlı Wharton Okulu'nda akademik kariyerine başladı. Stanford Üniversitesi'nde bir yıllık görevin ardından Wharton Okulu'nda profesör olarak çalışmalarını sürdürdü ve 2013 yılında profesör unvanı aldı. Wharton Okulu'nda özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fon, şirket iflası, sorunlu varlık yatırımları, kurumsal yönetim, hissedar hakları ve altyapı finansmanı gibi konularda eğitim ve araştırma faaliyetlerini yönetti. Ayrıca, 2019 yılında Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı'nı kurdu.

Kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat konularında araştırma yapan Yılmaz, kurumsal yönetim, kredi derecelendirme kuruluşları, serbest fonlar, özel sermaye, menkul kıymetler dizaynı, açığa satış kısıtlamaları, şirket iflası ve banka düzenlemeleri gibi konularda çeşitli makaleler kaleme aldı. Yazdığı makaleler, dünya çapında saygın ekonomi dergileri arasında yer alan Econometrica, American Economic Review ve Journal of Political Economy gibi dergilerde yayımlandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.